Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 11 de energie – partea a doua – ziua 2. 18 octombrie 2024. Astăzi este despre energia iertării

ro

18 Oct, 2024 10:29 173 Marime text

Valul 11 de energie – partea a doua – ziua 2
18 octombrie 2024

Iată-ne la final de săptămână lucrătoare de la mijlocul lunii octombrie, în plină toamnă și transformare a naturii, dar și în energia maximă a Lunii pline în Berbec.
Una dintre forțele lunii pline este aducerea la suprafață a tuturor energiilor ascunse și neprelucrate – a tuturor emoțiilor din subconștient, a poveștilor ne-încheiate, a cercurilor ne-închise, a vorbelor ne-spuse și a regretelor acumulate.

Astăzi este despre energia iertării și a mersului înainte.
Iertarea nu se face pentru celălalt, care ”a greșit”.

Oamenii fac ce au ei de făcut, pentru a le fi lor bine, fără măcar să-și proiecteze mental faptul că rănesc în dreapta și în stânga.

Tukaram spunea că iertarea înseamnă o înțelegere profundă a ceea ce s-a întâmplat, în special o înțelegere a propriei ignoranței și gândiri magice. Celălalt te poate răni pentru că i-ai dat puterea să o facă, ți-ai pus încrederea, speranțele și așteptările pe o altă ființă la fel de ignorantă și imperfectă ca tine. Și când ea s-a comportat în modul egoist în care o fac oamenii, de cele mai multe ori, te-ai simțit rănit – când de fapt, așteptările tale au fost rănite, Ego-ul a fost cel îndurerat.
Astăzi este despre a înțelege comportamentul uman în profunzimea sa, despre a ne ierta pentru propriile prostii și nesăbuințe, făcute în stare de ”adormire” și despre a ne elibera de așteptări și povești ale trecutului.

Gunoaiele mentale ținute prea mult creează stres inutil în sistem și un ”prea mult” în viața noastră.
În Newsletter-ul săptămânal mediccuexperienta.substack.com din această săptămână mă ocup exact de problema ”prea plin-ului”, urmând ca duminică, în două zile, să discutăm despre consecințele în corpul fizic al acumulărilor: durerile.

Ne aflăm într-o perioadă de celebrări și comemorări, și vă reamintesc de oferta extraordinară a Studioului Vitality Pilates Constanța https://youtu.be/lRPe4ppPmlI pentru o lună întreagă.

Și încep să vă amintesc celor din Constanța de festivitatea de comemorare a mamei, profesoare Aneta Mușat, ce va avea loc la sala de festivități a Colegiului national pedagogic Constanța, sâmbătă pe 2 noiembrie la ora 10.00. Sunt invitați toți cei care au cunoscut-o, au interacționat cu ea și sunt dispuși să onoreze alături de noi viața ei.
Ne adunăm cu toții să aducem un omagiu unei vieți lungi și frumos trăite, pentru a închide un cerc și a face loc pentru celelalte vieți care înfloresc în prezent.
Astăzi este despre rememorat trecutul, revăzut toate cele acumulate și adunate, eliberat reziduurile și făcut curățenie, prin iertare, pentru prezentul proaspăt și în continua mișcare.

Să avem o zi cu iertare de sine și acceptare

Cu iubire, tuturor

 

Sursă: Facebook/Zyanna Orinda. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii