Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 11 de energie - partea întâi - ziua 13. 14 octombrie 2024. Începem săptămâna onorând femininul generos și dăruitor - Sfânta Parascheva

ro

14 Oct, 2024 09:07 219 Marime text


Valul 11 de energie - partea întâi - ziua 13
14 octombrie 2024

Începem săptămâna onorând femininul generos și dăruitor: Sfânta Parascheva.
Primim cu recunoștință lecția vieții sale, cu lăsarea la o parte a Sinelui (Ego-ului, poveștii minții) și trăirea în lumina Christică, a fluxului vieții.

Astăzi este doar despre recunoștință la fiecare pas, la fiecare respirație.
Viața este un dar atât de prețios, dar atât de neglijat.
Este nevoie de suferință, de durere fizică, de provocări ale atașamentelor, pentru a ne scoate din somnul minții.

Luăm de la sine înțelese cele mai multe lucruri din viețile noastre, inclusiv prezența anumitor persoane sau posibilitatea corpului nostru de a face anumite activități și funcții. Și când le pierdem sau nu mai sunt atât de eficiente, apare iritarea, nemulțumirea, tristețea, revolta.

Când accepți viața cu ce este ea, așa cum este ea, la fel precum Sf Parascheva, ești recunoscător pentru orice este, pentru orice vine și acționezi cât de bine poți, în orice fel de situație.
Vorbăria minții, judecata, critica, admonestările și comparațiile sunt pierderi de energie și timp. Sunt atâtea acțiuni de făcut, pentru a ne aranja viața cât mai echilibrat, într-un ocean de energii ce se mișcă în mod continuu, încât prinderea în dramele inventate de minte nu face decât să creeze inutil stres și suferință.

Vă aștept joi pe 17 octombrie la ora 19.00 la un Webinar în care să vedem stresul așa cum este real, în viețile noastre, drept o poveste inventată de mintea cea năstrușnică. Pe lângă prezentări și soluții practice oferite, vă aștept și cu istorii din viața de zi cu zi, care să ilustreze modul în care schimbarea poveștii minții duce la schimbarea viziunii asupra lucrurilor și dispariția încordării, tensiunii și durerii. https://holisticshop.ro/.../webinar-octombrie-stresul.../

Despre stresul produs de „prea plin” este vorba și în Newsletter-ul săptămânal, în care explorez acumulările vieții și impactul acestora asupra minților noastre:
mediccuexperienta.substack.com

Mecanismul prin care mintea devine aliata corpului și ne asistă în obținerea unei vieți de calitate este focalizarea sa pe direcții interesante și constructive. În mod deliberat vă ofer atât lecturi inspiratoare, cât și evenimente informative, pentru ca mintea să aibă ceva calitativ de ”ronțăit” și apoi de aplicat în practică.
Corpul devine ceea ce consumăm ca alimentație, iar mintea, ceea ce consumă ca informație.

Astăzi, de Sfânta Parascheva, cu energia recunoștinței și acceptarea vieții în abundența ei naturală, să ne reamintim de darul pr imit la naștere: forța respirației.
Inspir adânc, expir adânc și mențin mintea în calmul unei respirații profunde.
Cu iubire, tuturor


Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii