Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 11 de energie – partea întâi – ziua 5. 6 octombrie 2024.Duminica, o zi de contemplare și observare a interiorului și senzațiilor

ro

06 Oct, 2024 09:22 150 Marime text
Valul 11 de energie – partea întâi – ziua 5
6 octombrie 2024

Duminica este o zi de contemplare și observare a interiorului și senzațiilor.
În acest moment, când citiți postarea, cum vă simțiți?
Ce este în corp? Încordare, tensiune, sau relaxare și moleșeală?
Sunt dureri? Unde sunt localizate? Cum se simt? Stă mintea agățată de ele și le transformă în povești (am sigur o problemă gravă de sănătate, ceva necunoscut și periculos este pe cale să mi se întâmple? De ce mi se întâmplă mie asta? etc etc) sau le poate urmări așa cum sunt?

Doare capul. Unde doare, cum doare, ce senzație este? Ce o ameliorează? Ce o agravează? Ce simt să fac să-și ușurez durerea? Ce din ceea ce fac îmi agravează durerea?

Doare burta. Unde doar, cum doare...etc etc

Putem să continuăm la infinit cu tot ceea ce se întâmplă în acest moment în corpul fizic, stând cu senzațiile și doar observându-le în detaliu, fără să le judecăm, fără să le criticăm, fără să ne speriem sau să ne enervăm.

În Newsletter-ul de astăzi este despre ”feluri de a trăi”. Cele mai multe ne sunt oferite ca modele social existente și le acceptăm fără să crâcnim, de multe ori.
mediccuexperienta.substack.com

Nu este de mirare că ne trezim în vieți care ne produc nemulțumire și senzații de disconfort. Atât de multe detalii ale acestor vieți trec neobservate, pentru că atenția noastră tot timpul este în exterior. Stresul pe care îl tot descriem și de care vorbim de atâta timp este doar conflictul între situația care este și povestea din minte, despre cum ar trebui să fie situația.
https://holisticshop.ro/.../webinar-octombrie-stresul.../

Cu toate poveștile din minte, ne transformăm momentul de acum într-un fuior de gânduri și de emoții, amestecate și încâlcite.
Sunt disponibile în prezent multe instrumente și tehnici ce ne servesc pentru a ne reaminti de noi înșine.
Homeopatia și analiza de caz este un astfel de instrument, care pare sofisticat la prima vedere, dar este extrem de simplu și foarte util, dacă îl folosești după ce-l înțelegi puțin.
Cărțile din colecția Curcubeu ”Analiza de caz în homeopatie” sunt strădania personală de a așeza în cuvinte ce am priceput din această tehnică și de a oferi instrumentul și altor persoane interesate.
Vă reamintesc despre Dăruirea (Giveaway-ul) din postarea de pe 2 octombrie, care rămâne în continuare deschisă până la finalul acestei săptămâni, pe 12 octombrie, când vom face tragerea la sorți pentru alegerea destinatarilor celor 8 seturi de cărți din Colecția Curcubeu (ultimele rămase din prima ediție).

Astăzi este despre a sta cu noi înșine, a ne observa detaliat corpul, senzațiile, gândurile, acțiunile și a descoperi alte amănunte despre noi înșine, pe care până acum, la pilot automat, le treceam cu vederea
Să avem o zi de duminică liniștită și în contemplare,

Cu iubire, tuturor 


Text și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii