Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:50 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie - partea întâi - ziua 9. 3 februarie 2024. Astăzi este despre ecosistemul interior

ro

03 Feb, 2024 10:16 957 Marime text


Valul 2 de energie – partea întâi – ziua 9
3 februarie 2024

Astăzi este despre ecosistemul interior.
Știm ce este un ecosistem: un loc din Natură în care co-există multe ființe / entități și toate au relații între ele. Strădania este de a menține un echilibru între viețuitoare, pentru a nu permite nici uneia să le domine pe celelalte.

Dacă ne uităm cu onestitate în noi, în fiecare moment ne dezechilibrăm ecosistemul interior.
Suntem condiționați să o facem.
Vrem doar binele.
Și fugim sau ne ascundem când simțim ”răul” (cel interior, desigur).

Nu vrem suferință, vulnerabilitate, fragilitate, rușine sau vinovăție.
Cum apar, cum le ”sugrumăm” din fașă sau le ascundem sub un zâmbet ”sunt bine, totul este în regulă”.


Alegem să fim ”oameni buni”, pentru că ”așa este corect”. Cel puțin, așa spun ceilalți.

Mă uitam la mine, cum toată viața m-am mințit că ”sunt o fată bună”.
În consecință, mi-am inhibat toate părțile interioare care nu se potriveau cu ”fata bună” pe care o așteptau cei din jur.
Mi-am sabotat de multe ori nevoia de leneveală (ce apare uneori), nevoia de a sta doar cu mine și a mă bucura de micile acțiuni ce-mi fac plăcere, nevoia de a mă plimba noaptea (dacă așa îmi vine) și de a dormi mai târziu dimineața, nevoia de a mă pune pe mine pe primul loc, când este vorba de îngrijirea corporală de seară și de a-mi oferi un masaj sau o invitație solo la spa. Toate micile nevoi care-mi sunt dragi doar mie, și-mi oferă individualitate. Le-am dat la o parte, ca să ofer celorlalți atenția, energia și timpul. Că doar asta se așteaptă de la o ”fată bună”, nu-i așa?

Observându-mă în ultimele săptămâni, fiind atentă la gândurile, emoțiile și reacțiile mele, am răsuflat ușurată.
Nu sunt o ”fată bună”.

Sunt doar un om obișnuit, cu ”bunele” și mai puțin bunele sale. Toate împletite în ecosistemul interior. Sunt acolo și gânduri urâcioase, critică, judecată, și emoții dificile, precum lăcomia sau iritarea, sau senzații împovărătoare, ca tristețea și deznădejdea. Apar și dispar, ca valurile, exact așa cum evoluează energia, gândurile și emoțiile.

Totul este foarteintens în acest moment, în planul interior și cel exterior.
Am intrat în luna februarie, una dintre cele mai speciale ale acestui an. Va fi printre singurele luni ale anului, fără nicio planetă în tranzit retrograd. Plus cu planeta Pluto în semnul Vărsătorului, și soarele în același semn. Adică, astrele ne susțin să mergem înainte, cu viteză mare și în mod direct.
Dacă dorim să facem un echilibru în propriul ecosistem interior, luna asta este cea mai potrivită pentru a ne recunoaște individualitatea, faptul că suntem unici și speciali fiecare în felul său. Se văd bine umbrele, se pot cunoaște mai bine și accepta așa cum sunt.

Este un moment excelent să facem lucrurile diferit decât până acum, sau să începem ceva ce ne ajută să exprimăm părți din noi, care au fost mai puțin auzite, până acum.

Până nu ne facem echilibru și ordine în ecosistemul interior, până nu facem pace cu propriile umbre din noi, ajutându-le să se joace frumos cu luminile interioare, nu avem cum să ne găsim starea de liniște de care avem nevoie în centrul ființei noastre.

Într-o pădure, au loc atât căprioarele cât și lupii, dar și iepurii sau mistreții. Toate viețuitoarele au rostul și sensul lor. Binele și răul dansează continuu. Ce-ar fi să învățăm mișcări armonioase și grațioase interioare?

O zi perfectă astăzi, pentru orice intenție de a face ceva pentru noi înșine.
S-a schimbat energia. Este mult mai bine decât a fost ieri.
Încă eliminări, încă imprevizibilitate, dar un ecosistem ceva mai echilibrat.
Să avem o altă zi interesantă și un week-end odihnitor
Cu iubire, tuturor


Foto și articol de pe Facebook/Zyanna Orinda.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii