Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 16 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie - partea a doua - ziua 10. 1 iunie 2024. La mulți ani tuturor copiilor mici și mari

ro

01 Jun, 2024 10:28 890 Marime text


Valul 6 de energie - partea a doua - ziua 10
1 iunie 2024

La mulți ani tuturor copiilor mici și mari, tuturor spiritelor tinere și jucăușe, care încă se mai Joacă în mod inocent în această lume.
Nu este rău să-ți păstrezi copilul interior fericit și zglobiu.

În schimb, este dificil să te exprimi ca un copil la nivel mental și emoțional, mai ales dacă te afli într-un corp de adult.
Ce face un copil?

Este plin de dorințe, curiozitate și impulsuri.
Vreau. Acum. Dacă nu mi se îndeplinește dorința, bat din picior, mă trântesc pe jos, urlu și țip, scuip, mușc și zgârii. Pentru că eu VREAU.
Trăsăturile acestea sunt caracteristice Ego-ului uman infantil răsfățat și ignorant.
Pot să trăiesc așa o viață întreagă.


Și în eforturile mele de a-mi împlini dorințele (care înseamnă investiție masivă de energie = efort, acțiuni, timp, atenție, bani) îi afectez pe ceilalți, pot face rău altor ființe (plante, animale, oameni necunoscuți) și fac rău cu siguranță corpului meu fizic.
Inconștiența și condiționarea socială ne pot ține în stare perpetuă de copii, pentru că sistemele sociale se țin cu consumerism.
Copilul CONSUMĂ.

Să ne uităm astăzi cum se sărbătorește ”ziua copilului” în România (și în multe alte țări).
Petreceri la locuri de joacă (tarife mari), hrană plină de ingrediente chimice (prăjituri, sucuri colorate, ambalaje lucioase, ciocolată și ZAHĂR mult), jucării și obiecte din plastic, sau tehnologie captivantă, cu ecrane și programe de computer despre războaie, bătălii sau rochii, haine și machiaje.
Petreceri și prilejuri de sărbători stradale, cu muzică zgomotoasă, grătare și rulote cu fast-food. Distracție și mâncare, zgomot și lume multă. Consum masiv de energie.


Cumpărați, cumpărați, cumpărați, cheltuiți, cheltuiți, cheltuiți, vreau, vreau, vreau.
Asta este mentalitatea copilărească a adulților, pe care o susține și promovează socialul civilizat în care ne aflăm.
Ce mai face un copil?

Este complet atașat și dependent de ”figura de autoritate” (părinți, bunici, alți adulți).
Idolatrizează pe cel de care este dependent (”eroul meu”) și se teme de necunoscuți.
Știe puține, dar așteaptă laude la fiecare pas pe care îl face – ”uite ce linie colorată am făcut”, ”îți place rochița mea?”, ”am decupat hârtia special pentru tine”.
Este drăgălaș să minți un copil și să-i spui ce extraordinar este. Nu consideri că este o minciună, ci o vezi ca pe o încurajare.

Dar când un adult se comportă la fel, așteptând laude și validări la fiecare pas pe care îl face, nu știi cum să fugi mai repede de el. Pentru că îți consumă toată energia, cu nevoia uriașă de atenție și confirmare.

Un copil crede că știe multe, iar viziunea lui despre lume este foarte limitată. Golurile existente în povestea despre lume le umple cu alte povești inventate.
Copilul își imaginează că apa curge din peretele casei, hârtia igienică crește pe suportul de la baie, hrana se pune singură pe masă (pentru că el este atât de extraordinar încât să merite asta), părinții ies din casă la cules bani și apoi se duc cu el la magazin și-i cumpără o mulțime de jucării, cu care își umple camera. Totul se întâmplă fără efort, de la sine. Tot ce are de făcut este să ceară, să plângă, sau doar să insiste.

Mai funcționează aceste scenarii și strategii la vârsta adultă?
Nu prea, dar asta nu-i împiedică pe mulți adulți să facă la fel.

În același timp, un copil se teme de tot și toate, de orice potențială amenințare, de orice nu cunoaște sau nu înțelege. Adică de foarte multe. Cărăm cu noi multe temeri o viață întreagă, le conștientizăm doar dacă lucrăm cu noi înșine.
Astăzi de 1 iunie, onorăm și celebrăm componenta copilăriei și inocenței din noi toți.

Nu degeaba ni se spune ”copiii Domnului”, pentru că evident, chiar și autoritățile religioase știu că nu suntem maturi și că fiind copii, avem nevoie de îndrumare și ghidare la fiecare pas.

Însă vă propun să celebrăm astăzi cu ochii maxim deschiși și foarte prezenți. Ca să descoperim cum este să trăiești ca și copil într-o lume în care adulții / maturii abia fac față să-și mențină energia.
Urmează o lună iunie foarte intensă. Cu intensificări tip tsunami.
Ne îndreptăm zilele aceastea spre o lună nouă intensă, pe 6 iunie, când vă invit la un Webinar în care explorăm modul în care gura, cavitatea bucală, ne influențează sănătatea și starea de bine.
https://alexaevent.ro/.../sfaturi-vindecatoare.../

Și avem la mijlocul lunii, în perioada energetică specială a Solstițiului de vară – un Retreat magic în mijlocul Naturii, între 21-24 iunie, pentru a ne re-conecta la inteligența nativă a pământului, Mama cea atot-susținătoare, de la care cerem ghidaje pentru maturizare. Ultimele locuri din Retreat îi așteaptă pe cei care au nevoie de resetare și transformare. Este o oportunitate unică, la un eveniment unic, alături de o echipă unică și un grup de oameni dedicați.
Detalii și înscrieri pe vassormi@gmail.com

Să avem astăzi, 1 iunie 2024, o zi de onorare a spiritului vieții și de conștientizare a locului în evoluția personală în care ne aflăm fiecare dintre noi.
Să ne fie bine tuturor,
Cu iubire


Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii