Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea a doua – ziua 11. 2 iunie 2024. Despre dualitate, dar și despre echipă

ro

02 Jun, 2024 12:39 557 Marime text
Valul 6 de energie – partea a doua – ziua 11
2 iunie 2024
 
Ieri a fost despre ”copil”, despre energia de inocență, jucăușenie și vivacitate, pe care o purtăm întreaga viață în noi. Știm că nu dispare, pentru că în permanență, mai găsim câte un aspect al vieții care să ne bucure și să ne facă să țopăim sau să batem din palme.
Astăzi este despre dualitate, dar și despre echipă.
 
Citesc o carte pe care o recomand cu căldură tuturor: ”Psihologia banilor” de Morgan Housel. Apreciez mult combinația celor două teme ”psihologia” – care încearcă să explice inexplicabilul minții și sufletului, și banii, ce reprezintă regula Jocului social.
Producția și consumul banilor sunt preocupări zilnice ale ființelor umane.
 
Întocmai precum producția și consumul propriei energii.
Banii sunt o formă de exprimare a propriei energii.
 
De aici am descoperit metafora folosită în articolul de ieri – ”trăim într-o lume condusă de povești. Cu toții vrem ca lumea complicată în care trăim să aibă sens. Așa că ne spunem povești care să umple golurile lăsate de ceea ce practic, reprezintă unghiurile moarte”
O doamnă cu care corespondez pe diferite probleme ”de suflet” mi-a pus întrebarea practică ”ce fac cu banii?”
 
Este o întrebare pe care mi-am pus-o ani de zile în primii 30-35 de ani ai vieții, când puținul financiar limita alegerile ce-mi erau disponibile, dar mai ales, alegerile pentru familia mea. Am încercat să ”predau” rezolvarea acestei probleme tuturor celor din jur, pe modelul social ”bărbatul este cel care vine cu soluția la probleme”. Am spus o mulțime de povești să-mi acopăr necunoașterea legată de subiect. Universul a decis că este cazul să mă ocup personal de rezolvarea problemei. Am primit aceeași replică din partea a trei persoane importante în viață ”dacă vrei, fă-ți/creează-ți”.
Au urmat ani de zile de întrebări ”cum fac?”
 
Cine caută găsește, cine întreabă află răspunsuri, chiar dacă nu cele pe care le așteaptă. Sunt toate acolo.
Și am început să acționez. Pas cu pas. Studii multe, aplicare, lecții dureroase de pierdere și suferință, dar și mici reușite. Apoi altele puțin mai mari.
Doamna care mi-a pus întrebarea are o mulțime de daruri și talente, cu care a fost trimisă pe pământ. Exprimă și verbalizează mai bine ca multă lume ce simte și ce vede (are stofă de scriitor) și fotografiază excepțional detaliile lumii (multe dintre fotografiile cu care îmi ilustrez materialele postate îi aparțin). O face ”ca hobby”, fără măcar să-i treacă prin cap că poate monetiza ”produsele” pe care le creează.
 
În plus, are o poveste foarte împuternicitoare de spus, dacă va alege vreodată să o facă.
 
Doar că nu îi este ușor să transforme toate aceste talente și abilități în structurile economice necesare tranzacțiilor pe pământ.
Ar putea să o facă singură. Ar fi mai eficient alături de un de co-echipier pentru susținere, ajutor și navigare prin Joc.
 
De aceea ne alegem un partener, pentru social, sau pentru afaceri. Este mai ușor și mai eficient în doi. Important este să ne punem laolaltă talentele și să ne acoperim, reciproc, slăbiciunile (unghiurile moarte), fără să le mai tot arătăm cu degetul.
 
Multe dintre structurile corpului nostru sunt duble, tocmai pentru că organismul are nevoie de eficiență, să funcționeze în mediul provocator al acestei lumi. Doi rinichi, doi plămâni, doi ochi, două urechi, două nări și două arcade dentare. Nu am putea să mușcăm, mestecăm și să începem digestia sau vorbirea, fără cele două arcade dentare, ce se apropie și se depărtează.
 
Nu este nici ușor, nici greu să produci bani în această lume. Este o abilitate, care se învață, se exersează, se îmbunătățește și se dezvoltă continuu.
La fel ca și abilitatea de a-ți menține corpul în stare de bine cât mai mult timp.
 
Este un alt Joc, care se exersează ca orice Joc: jucându-l. În 75% din cazuri va merge prost. Dar în 25% din cazuri merge bine. Toleranța la eșecuri, greșeli și pierderi, învățarea lecțiilor și nerepetarea lor este cheia succesul atât în relații, cât și în finanțe. Înțelegerea că șansa ca lucrurile să meargă prost este chiar mai mare ca șansa ca ele să meargă bine, înțelegerea și căutarea deliberată a sincronicităților și micilor miracole pe care un parteneriat, o întâlnire la momentul potrivit sau o idee interesantă, le aduc în viețile noastre. Și asumarea riscurilor pentru acționare. Fără să te agăți de rezultate. Doar acționând și făcând cel mai bine ceea ce observi că faci.
 
Cuvintele pe care vi le ofer zilnic sunt exercițiul meu de a mă conecta la mine și la voi, cu ajutorul abilității personale pe care o dezvolt: observarea detaliilor acestei lumi și căutarea acelor nișe de 25% în care lucrurile merg bine, cât mai mult timp.
 
Webinarul de la luna nouă din 6 iunie 2024 este darul meu pentru voi toți, în care împărtășim secrete ale folosirii eficiente și benefice a cunoașterii despre corpul uman:
 
Astăzi este despre dualitate, echipă, creativitate, identificarea nevoilor celuilalt și găsirea soluțiilor pentru fiecare dintre noi.
 
Să avem cu toții o zi de duminică în care să mulțumim Divinului pentru darurile și talentele pe care le-am primit, să ne punem întrebările pe care le avem de pus și să nu încetăm nicio clipă din a găsi răspunsuri. Ce altceva avem de făcut în viața asta?
 
Cu iubire tututor



Sursă: Facebook/Zyanna Orinda 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii