Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 6 de energie – partea a doua – ziua 8. Ultimul pătrar, în plin tranzit de lună în scădere

ro

30 May, 2024 14:09 536 Marime text






Valul 6 de energie – partea a doua – ziua 8. 30 mai 2024
 
Ultimul pătrar, în plin tranzit de lună în scădere. Cu multe eliminări, corpul este plin de mucus sau bube.
Astăzi nu este despre suferințe fizice și boli. Pentru că nu acolo este ”rădăcina” și cauza lor profundă.
Cel mai mult vom discuta astăzi este despre plângeri, jeluiri și nemulțumiri.

Aceste eliminări sunt continue, în mintea noastră, haideți să observăm astăzi: nu trece un minut, nu facem un pas, și în mintea noastră, sau cu voce tare, ne plângem de ceva sau exprimăm o nemulțumire.
”Ce încet conduce acela...ce tare este muzica.....ce urât vorbește....ce intens se uită la mine...de ce mi-a spus asta?....ce obosită sunt....ce aglomerat a fost în oraș....iar am stat mult la coadă la magazin....s-a băgat în fața mea la coadă, ce obraznic...”
În capul nostru este o litanie continuă de jeluiri, nemulțumiri, judecăți, critici și mici răutăți. Dacă nu suntem atenți, se derulează automatic.
Pentru că agresăm Forța vieții, cu aceste vibrații joase, răspunsul pe care îl primim va fi de și mai multe neplăceri sau mici incidente, suferințe sau dureri, care să ne facă atenți ce facem.

Dar noi, fiind prinși în propriile noastre filme mentale, nu vedem mai niciodată, cu adevărat, ce facem.
În discuția cu cineva înțelept, am înțeles că există trei aspecte de bază ale Minții:
Dorința de a fi important/ă
Dorința de fi ”distrasă” (de a mă distra, cineva să mă distreze)

Dorința de a mă simți confortabil/ă
Plângerile, reclamațiile și nemulțumirile apar de fiecare dată când cineva nu ne validează sau respectă importanța de sine, la nivelul pe care îl dorim (”chiar nu mă vede, chiar mă ignoră și mă neglijează?”)
Plângerile și nemulțumirile apar de multe ori când suntem plictisiți, neinspirați sau nesatisfăcuți (”ce plictisitoare este persoana cu care sunt, aș dori să fiu acasă să mă odinesc, dacă nu este distracție, mai bine plec; ce monoton este totul”)
Ne plângem foarte mult când suntem scoși din confortul cu care suntem obișnuiți (”ce camere urâte am avut în concediu, cu mizerie, gălăgie și mirosuri neplăcute”, ”de ce m-a făcut ăla să aștept minute bune, până să ajung la marfa de pe raftul dorit din magazin?”, ”mă doare genunchiul și nu pot să mă plimb cum aș dori”).
Este interesant și util să observăm că toate aceste nemulțumiri și plângeri apar dintr-o lăcomie interioară ciudată, care ne spune: ”Nu este suficient de bun ce primesc în acest moment. Merit ceva mai bun de atât. VREAU ceva mai bun de atât.”
Tendința de a ne plânge vine dintr-o neacceptare a ceea ce se întâmplă.

În loc să fim recunoscători că realmente suntem în stare să vedem, auzim, simțim, să percepem cu toate simțurile ceea ce percepem, adică avem atâtea posibilități de experiență a lumii și să identificăm soluții creative la ceea ce ni se întâmplă – deci suntem perceptivi, inteligenți și creativi și nici măcar nu realizăm – noi ne plângem și jeluim la fiecare pas.
Și cum facem asta?
Folosind gura, de cele mai multe ori. Chiar când ne vorbim în minte, ne încordăm maxilarul, scrâșnim dinții, mișcăm limba ( și mușcăm, uneori!) și dăm mărunțel din buze.
https://alexaevent.ro/.../sfaturi-vindecatoare.../

Ne observăm, cu atenție astăzi, de-a lungul zilei, să contemplăm când nu ne simțim importanți, suntem plictisiți sau scoși din confort? Să ne observăm umanitatea în splendoarea exprimării sale, cu toate componentele la vedere?

Că tot avem energia zilei de Joi, a lui Jupiter, alături de noi, cu alte câteva tranzite surprinzătoare ale planetelor Mercur și Uranus și posibile vești surprinzătoare, pentru unii dintre noi. Astăzi, intenționăm să acceptăm ceea ce este, ieșim din jeluire și facem ce putem mai bine.
Cu iubire, tuturor
 
 Sursa și foto: ZyannaOrinda/ Facebook.com
 
 
Citește și
 Valul 6 de energie - partea a doua - ziua 7. 29 mai 2024. Ne apropiem de finalul unei lunii intense, plină de vârtejuri de energie și provocatoare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii