Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 13. 20 mai 2024. Energia în creștere a lunii se apropie de maxim

ro

20 May, 2024 08:46 607 Marime text
Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 13
20 mai 2024
 
Energia în creștere a lunii se apropie de maxim.
 
Presiunea în sistemul limfatic al corpului (capului, în special) crește.
Eliminările necesită supravegheate și susținute. Este neplăcut să fii constipat sau să nu elimini bine prin urină toxinele. Reținerea de toxine în corp este mai intensă, datorită lunii în creștere, iar lipsa eliminărilor accentuează tendința de retenție.
Acumulările de toxine și reziduuri în corp se produc treptat și pe nesimțite.
 
Azi puțin, mâine puțin și tot așa. Ne trezim cu corpul ca un coș de gunoi, și nu realizăm când s-a petrecut asta.
 
Semnele apar continuu. Doare puțin o articulație, apare o durere de cap, se mai ivesc niște alunițe sau pete pe piele, mai curg niște muci, ne lasă vederea, țiuie urechile, jenează un pic după masă, apar zile când nu ieșim cu scaunul etc.
Le observăm și ne facem că nu le vedem.
 
Dacă luăm măsuri, o facem câteva zile și apoi ne întoarcem în adormire și nepăsare.
Trăirea în prezență, trăirea conștientă, asumarea responsabilității pentru curățenia corpului, casei sau vieții noastre nu este ceva natural sau educat, la vreunul dintre noi.
 
Suntem majoritatea copii răsfățați, pentru care părinții (sau alți adulți) au făcut multe, de-a lungul vieții.
Ne-am obișnuit să ni se pună farfuria cu mâncare pe masă, fără să știm cum a fost preparată (cu cât efort și câtă cheltuială), să mergem la magazin să alegem haine, cărți, obiecte și altcineva să plătească pentru ele, să cerem mereu ceva cuiva, fără să facem efortul de a trece prin tot procesul de la zero.
 
Gândirea magică ce rămâne la mulți dintre noi ne facem să așteptăm de la ceilalți foarte multe.
 
Așteptăm de la medici ”să ne repare corpul”, așteptăm de la politicieni ”să ne ghideze” prin lumea în schimbare, așteptăm de la economiști să ne ajute cu resursele, așteptăm de la parteneri ”să ne facă fericiți”, de la copii ”să ne facă mândrii”, de la colegii de serviciu ”să colaboreze și să ne ajute”, de la oamenii de pe stradă ”să se comporte civilizat și cu respect”.
Dacă te uiți câte așteptări avem și spunem că suntem adulți, te ia cu amețeală.
 
Oferim gândire magică, primim gândire magică (și uneori, realitate în forma sa ”crudă” și neprelucrată).
Când cineva trece de la dietă gătită și preparată termic, la dieta crudă, apar multe tulburări intestinale, pentru că flora nu este pregătită de acest salt. Cel mai frecvent, apar gaze, balonări și diaree, pentru că organismul începe să elimine rapid gunoaiele acumulate.
 
La fel și în viață. Când trecem de la gândirea magică (alții fac totul pentru mine) la realitatea ”crudă”: responsabilitatea pentru tot îmi aparține, apar o mulțime de reacții și eliminări. Necesită mult timp adaptarea la realitate, așa cum este.
Ieșirea din răsfăț (să mi se facă, să mi se dea) și intrarea în smerenie și acceptare (fac ce pot, cât pot, îmi asum consecințele, merg înainte) este o tranziție extrem de dificilă, pentru că se opune multă rezistență mentală.
Situațiile dificile din viață îți testează această trecere și te ajută să te poziționezi cât mai economizator de energie pentru tine și familia ta.
 
Miza jocului rămâne ENERGIA.
Pe ce consum, unde și cui o ofer. Rămâne suficient și pentru mine?
Săptămâna pe care o începem este despre a ne observa energia și modul în care o investim, de a ne observa gândirea magică și așteptările (și cum ne surprindem că iar vrem ca alții să ne ”dea” să intrăm în alertă) și despre a găsi puterea interioară să rămânem în liniște și calm, chiar dacă totul în jur este vârtej.
 
Doar din starea de calm, găsești minusculele soluții și rezolvări, disponibile în orice situație, oricât de încâlcită și dificilă pare.
Cum intri în isterie, cum pierzi energie și adio soluții constructive și creative.
 
Avem o săptămână intensă, cu o lună plină în Săgetător ce se apropie vertiginos.
Ne învață să ne focalizăm pe ceea ce ne este util, pe economia de energie (nu lași energie în conflicte, la autorități sau tuturor celor care vin să ți-o ceară) și pe starea interioară de liniște și calm.
 
Și la semnalele de disconfort ale corpului, luăm cele mai bune măsuri, dar tot din stare de calm și liniște, fără panică, fără frică, fără scenarii și fără teama de cancer. Inutile toate aceste opțiuni și mari consumatoare de energie.
Doare capul? Drenăm zona limfatică a capului. Doare spatele? Lucrăm puțin pe postură, masaj, gimnastică de tonifiere. Dor articulațiile? Avem produse naturale de susținere. Doare stomacul? Dieta de detoxifiere este mereu la îndemână.
 
La întâlnirile directe cu elevii Școlii Sănătate 5D, ca și în cursul teoretic, discutăm despre toate instrumentele și metodele disponibile pentru a face tranziția dinspre Gândirea magică a copilului spre gândirea tip adult.
 
Constatăm cu toții cât este de greu.
 
Doresc tuturor o săptămână de lucru eficient, de prezență și de atenție pe ceea ce este important: economia de energie.
 
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii