Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 4. 11 mai 2024. Cum știm că avem ficatul în stare bună?

ro

11 May, 2024 09:22 735 Marime text
Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 4
11 mai 2024
Cum știm că avem ficatul în stare bună?
Cum știm că fierea funcționează eficient?
 
Păi, este foarte simplu: digestia funcționează bine, fără balonări, gaze sau dificultăți cu eliminarea scaunului. Avem energie și ne putem îndeplini treburile fizice, fără să apară somnolență, slăbiciune sau leșin. Suntem răbdători, chiar și când ne confruntăm cu paradoxurile vieții zilnice. Și mai ales, funcționează bine memoria de scurtă durată (știm ce ne-am propus să facem, unde ne-am pus cheile, folosim cuvintele dorite și dăm replicile potrivite în fiecare moment).
 
Agilitatea și istețimea minții umane sunt două atribute conectate cu buna funcționare a ficatului. Memoria de scurtă durată este o trăsătură hepatică și nu a creierului (sau restului memoriei corporale). Detaliile vieții zilnice, dincolo de automatisme, funcționează coerent și eficient, atunci când ficatul și fierea își fac treburile pe care le au de făcut.
 
Orice mașină bună are un motor pe care nu-l auzi când ”toarce”, atunci când este bine uns și funcționează impecabil. La fel și corpul nostru, când are ficatul bun și eficient, observi doar eficiența activităților zilnice și faptul că persoana trece cu eleganță și ușurință prin provocările zilei.
 
Cel mai bine se observă acest lucru la copii mai mici, ce au cantități infinite de energie, creativitate și imaginație.
Când un copil își pune în cap să obțină sau să facă ceva, veți descoperi că reușește să ducă la bun final intențiile sale, cu multă șiretenie. Puterea ficatului său copleșește de multe ori puterea ficatului unui adult, care cedează bătăliile de putere (mai ales cele verbale).
În acest week-end, ne putem evalua propria stare fizică și situația în care se află, în acest moment, ficatul nostru – atât de rezistent.
 
Poate fi momentul potrivit pentru puțin post (măcar sărim peste o masă) sau un ceai hepatic (de gălbenele, siminoc, păpădie, roiniță sau orice altă plantă benefică pentru ficat). Poate fi momentul pentru o compresă cu apă caldă, sau cu un ulei esențial răcoritor. Poate este o plimbare relaxantă în pădure, într-un parc sau pe malul mării.
Poate să intenționați participarea la Webinarul de pe 16 mai, la ora 19.00, în care aflăm mai multe despre ficat, fiere și starea de sănătate.
 
Orice facem pentru noi înșine și starea de sănătate, este pentru bine și pentru echilibru.
Să avem o altă zi investită în auto-vindecare.
 
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii