Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 6. 13 mai 2024 Energia lunii în creștere se simte intens

ro

13 May, 2024 08:39 576 Marime text

Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 6
13 mai 2024
Energia lunii în creștere se simte intens.
Crește presiunea în sistemul limfatic al corpului și capului, pot apare dureri în diferite părți (articulații, spate, sinusuri, urechi, gingii). Crește și presiunea emoțională interioară.

Orice face, oricum acționăm, în fiecare moment al vieții noastre, în spatele a tot este o intenție onorabilă de a ajuta (pe cineva sau pe noi înșine) sau de a face o diferență.
Nimeni nu intenționează acțiunile din viață în alt mod.
Fiecare dintre noi dorim să facem ceva, pentru a ajuta sau a schimba o circumstanță.

Din păcate, în cursul acțiunilor, își bagă o coadă uriașă Ego-ul, importanța de sine, precum și condiționările automatice existente.
Și ne trezim în plină acțiune că vorbim ca niște agresori, sau facem acțiuni auto-distructive, sau exagerăm, ori ne pierdem energia până la epuizare.
Intenția inițială este bună, onorabilă, dar realizarea practică este deficitară și greșelile sunt inevitabile.
Intenționăm bine și producem dezastre (pentru noi și ceilalți).

Iar acest proces nu se oprește după ce devenim maturi și responsabili.
”Trezirea” din gândirea magică a copilăriei și asumarea stării de adult nu ne scutește automat de a trece prin același ciclu de învățare dureros.
Faptul că știu ce este corect sau bine, ce alegeri au consecințe benefice și care mă fac să sufăr, nu înseamnă că reușesc, în mod practic, să trăiesc o viață echilibrată și liniștită.
Dimpotrivă.

După trezirea conștienței de adult, realizez câte mizerii sunt ascunse în condiționări și subconștient. Cele mai multe se vor grăbi să iasă la suprafață în momente de bine și bucurie, pentru că știu că au șansa să fie văzute, să fie evaluate corect, înțelese și acceptate.
Indiferent cât de maturi sau responsabili ne credem, ne vom trezi că ne comportăm ca niște copii răsfățați, îndreptățiți sau maxim de egoiști, mai ales când este vorba de relațiile apropiate, de așteptările pe care le avem de la viață (mi se cuvine o viață bună, fără provocări) și de ”răsplata” pe care considerăm că o merităm dacă facem lucrurile ”corect”.

Viața ne râde în nas, la fiecare blocaj Egotic în care intrăm.
Pentru că imprevizibilitatea și schimbarea sa nu se potrivește cu așteptările Ego-ului ca lucrurile să fie ”doar bine” iar eu, cel minunat și matur, să mă comport corect în zecile de provocări și decizii ale vieții.
Greșim la fiecare pas.
Intenții bune, acțiuni dezastruoase.

La începutul unei săptămâni destul de provocatoare, ce începe cu o zi de 13, adică cu toate fricile ieșite la suprafață, să fie mai bine văzute, Viața ne testează onestitatea interioară.
Trăim ca noi înșine sau încă suntem învăluiți de toate condiționările sociale posibile?
Haideți să descoperim dovada reală a propriei maturități începând de astăzi, 13 mai și călătorind întreaga săptămână prin toate provocările.
Vă invit la Webinarul de pe 16 mai, alături de Claudia Ciobanu de la Holistic Shop – să dialogăm despre ficat și fiere, despre cum râde de noi (uneori) corpul uman, pe care intenționăm să-l respectăm și echilibrăm, dar sfârșim prin a-l abuza și distruge. Alternanțele și paradoxurile reprezintă lecții dificil de integrat pentru adulții care am devenit. Mă bucur să putem discuta la acest nivel de profunzime și invit pe toți cei care se confruntă cu capcanele Ego-ului să ni se alăture în dialog și împărtășire.
https://holisticshop.ro/.../webinar-mai-curatenia-de.../

Partea bună la o curățenie de primăvară este că realizezi mizeria existentă.
Foarte smeritor și calmant, pentru orice Ego inflamat.
Să avem o săptămână cât mai prezentă și să ne fie bine
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/ZyannaOrinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii