Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 12 3 iulie 2024 Bine v-am regăsit în aproape maxim de lună în scădere

ro

03 Jul, 2024 09:11 185 Marime text

Valul 7 de energie – parta a doua – ziua 12
3 iulie 2024
Bine v-am regăsit în aproape maxim de lună în scădere, cu eliminări și curățenii, din corp și din energia vieților noastre.
Astăzi este despre schimbări și despre modul deformat în care Eu-l nostru social le percepe.

Fiecare dintre noi dorește schimbarea, mai ales dacă ne deranjează situația în care ne aflăm. Dar în mod secret, fiecare așteptăm ca celălalt să se schimbe, pentru a ne fi mai bine (dacă ar fi mai atent, mai precaut, mai afectuos etc) sau așteptăm ca circumstanțele și situația să se schimbe.
Dacă ”ei” se schimbă, totul va fi OK, iar dacă ”ei” nu se schimbă, facem eforturi uriașe pentru a le arăta unde au nevoie să se schimbe, sau ne dorim ca circumstanțele de viață (pe care noi le-am creat cu propriile alegeri și acțiuni) să se schimbe.

Așteptând ca ceilalți să se schimbe, facem ceea ce știm cel mai bine: ne jeluim, ne plângem de milă și de câte ori putem, împărtășim cu ceilalți cât de dificilă este viața noastră. Ce dramă se derulează în jurul nostru, cât de rău se poartă x sau y cu noi, sau cât de potrivnică este soarta.
Eu-l adoră teatrul și spectacolul.
Un ghid de la Teatrul Național București ne spunea, când vizitam culisele teatrului, că dacă nu există dramă / conflict, nu se ridică nicio cortină.

Este identic în viață. Dacă n-ar avea de ce plânge, jelui sau oferi o narațiune despre ”bietul de mine, ce mi se întâmplă”, Eu-l ar dispare.
Eu-l este doar o poveste, pe care o spunem în minte, zi și noapte.
Eu-l trăiește doar pentru că repetăm zilnic povestea.

Dacă am înceta jeluirea și am înceta să le spunem celorlalți ce grozăvie ni se întâmplă, Eu-l slăbește și dispare.
Și nu vrea acest lucru.
Ca orice entitate vie (și Eu-l nostru social este VIU și bine hrănit), Eu-l va lupta pentru existența sa, cu toate forțele.
Astăzi este despre a înțelege mai bine schimbarea.
Eu-l urăște schimbarea. Ar face orice să nu se întâmple.
El dorește ca lucrurile să rămână neschimbate, și doar să-i împingă pe ceilalți ”să se schimbe”, pentru că evident problemele sunt la ceilalți.

Astăzi este despre a descoperi această particularitate a Eu-lui social, observându-ne cum repetăm aceleași tipare auto-destructive, de gândire, de decizie și de acțiune.
Cum ne punem în mod repetat pe ultimul loc, pentru că nu avem timp să facem mișcare, nu avem timp să stăm puțin în meditație, nu avem timp să facem acțiuni cu sens pentru noi înșine. Viața este plină până la refuz cu ”ceilalți”.
A ne schimba real, la nivel de Eu, înseamnă asumarea responsabilității unei gândiri diferite și o cooperare inteligentă cu schimbările inevitabile. Implementarea strategică a unei schimbări în viața zilnică înseamnă iscusința unui general în fața unei simulări a unei bătălii și luarea în considerare a tuturor forțelor desfășurate (și a factorilor necunoscuți, ce pot apare).
Schimbarea reală înseamnă toleranța mare la încercări și erori, la încercări și reacții din partea celorlalți, abilitatea de regrupare și re-gândire a strategiei și luarea de la capăt a întregului proces. De multe ori.

Eu-l percepe schimbarea ca și forță, ca și ceva care i se impune. De aceea îi opune rezistență. Este posibil să fie și altfel?
Suntem într-adevăr dispuși și binevoim să ne schimbăm, chiar și când nu ni se impune?
Astăzi este despre a fi onești cu noi și a observa: ce dorim să se schimbe în viețile noastre, pentru a ne fi mai bine? Cât dorim să participăm activ și responsabil la aceste schimbări? Putem să renunțăm la a ne vedea separați și rupți de toți ceilalți, putem să dăm la o parte separarea, și vinovăția interioară?

Avem teme importante de contemplat, înainte de luna nouă de peste două zile, care ne împinge cu forța eliminărilor sale să vedem mai bine ceea ce este.
Să avem o zi de miercuri, de comunicare cu noi înșine și cu ceilalți, cât mai prezentă și onestă posibil.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto prepreluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii