Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 10,1 iulie 2024. Astăzi începem un nou ciclu numit „luna iulie”

ro

01 Jul, 2024 08:46 223 Marime text








Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 10,1 iulie 2024.
 
Cifrele de calendar se schimbă, ciclurile temporare (luni, anotimpuri) încep și se finalizează.
Astăzi începem un nou ciclu numit ”luna iulie”, mijlocul verii astronomice, miezul vacanței și perioada în care corpurile noastre se obișnuiesc să se relaxeze, să stea mai mult în aer liber, să se mai oprească din alergatul în toate părțile și să se odihnească.
Cel puțin, așa ne spune mintea, cu povestea sa, că ”ar trebui„ să facem.
Există o periodicitate a tot ce ni se întâmplă aici, pe pământ.

Lumea exterioară, ca și cea descrisă de mintea noastră, este formată din tipare repetitive și ciclice.
Ne simțim bine așa, întrucât în situațiile când necunoscutul intră puternic în viața noastră, ne simțim speriați, agitați, nesiguri și temători.
Tiparele repetitive induc un sentiment de posibil control și de familiaritate.
Știu că persoana x va reacționa în felul său, se va enerva, va rosti cuvinte grele, care mă pot afecta, dar măcar știu la ce să mă aștept.

Dacă persoana respectivă începe să fie drăgăstoasă și iubitoare, mă voi speria. Pentru că nu sunt obișnuit să fiu tratat în acest fel.
Tiparele repetitive în baza cărora acționăm automat ne împing să ne regăsim în aceleași relații dificile, în care ne alegem un partener ce se comportă cu noi așa cum ne este familiar: cum au făcut-o părinții sau bunicii care ne-au crescut.
Este ușor să-ți continui povestea și să folosești aceleași mecanisme de compensare (să te plângi celorlalți, să-ți plângi de milă, să te rogi sau să faci alte ritualuri etc).
Cel mai greu este să schimbi cât de puțin povestea din minte, să te porți diferit cu cel de lângă tine și să economisești energie. Să nu o mai consumi pe vinovăție, rușine, nemulțumire sau reproșuri.

Este greu sau ușor, descoperim singuri.
La începutul lunii iulie, căldura și energia perioadei ne invită să deschidem ochii și să observăm alegerile pe care le facem. Cu cine consimțim să petrecem timp, cu cine discutăm și despre ce subiecte, cât din ce vorbim este util și eficient, și cât este pierdere masivă de energie?
În cadrul atelierului de la Breaza, de pe 5 iulie, la ora 17.00 avem o temă utilă: ”Cum rămânem în picioare după furtuni?”
https://www.facebook.com/photo/?fbid=2154523551581717&set=a.315526838814740
Răspunsul la această întrebare este simplu, dar greu: rămânem în picioare cu intenția de a găsi sens poveștii.
Orice poveste are un sens, chiar dacă în mijlocul ei există un non-sens uriaș.

Astăzi este despre a deschide larg ochii, și cei cu care vedem, dar și cel cu care simțim, a ne uita la ce este în viață, în acest moment și a găsi, cât de puțin, un sens în tot ce este. Cheia descifrării se află mereu în interior, în descrierea pe care fiecare o face vieții și întâmplărilor sale.
”Furtuna” este și ea o poveste. La fel precum sunt perioadele de ”liniște”.
Cine definește energiile cu aceste cuvinte? Mintea
Cine trăiește ceea ce se petrece? Corpul.

Vă invit să medităm asupra acestei reale diviziuni interioare: unul povestește și altul trăiește. Contemplarea ei ne ajută să ne poziționăm diferit, pe parcursul zilei.
Să avem cu toții un început de lună calendaristică iulie cât mai detașat și prezent
 
 
 
Sursa și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com

Citește și
 
#ConstantaEste bineValul 4 de energie – partea întâi – ziua 1, 26 martie 2024, a trecut luna plină în Balanță
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii