Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 11. 2 iulie 2024. Iulie, o lună liniștită dar cu transformări profunde

ro

02 Jul, 2024 08:40 217 Marime text
Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 11
2 iulie 2024

Intrăm în luna iulie, care se anunță, astrologic, o lună liniștită dar cu transformări profunde. Majoritatea celor care se ocupă de studiul influenței astrelor asupra lumii spun că în această lună se întâmplă finaluri karmice importante.

Toate curățeniile și eliminările făcute în ultimii ani, de la pandemie încoace, ne-au dus pe mulți dintre noi în poziția în care să putem întrevedea tipare repetitive, structuri moștenite de la părinți și ziduri mentale care ne țin prizonieri într-o anumită viziune asupra lumii.

Pe măsură ce vedem ceea ce ne ține prizonieri, putem să facem o strategie pentru a ne elibera (dacă alegem să o facem).
Cei mai mulți dintre noi ne bucurăm de confortul prizonieratului, pentru că ne este subtil oferit de Stăpânii Jocului. Este simplu să rămâi animal domestic, dacă ai mâncare și siguranța unui acoperiș.

Alți oameni sunt pur și simplu ”evacuați” din confort și siguranță, prin deciziile Forței vieții – când pierd un serviciu, o relație, o familie, sau chiar sănătatea. Tot ce le mai rămâne este să revină la propria abilitate interioară de transformare, adică să spună în cap povestea diferit decât o făceau până atunci.

Luna iulie este despre a des-povesti ceea ce ne spunem despre noi și despre viața noastră. Despre a observa cu atenție cuvintele pe care le folosim și a descoperi în spatele lor balaurul cu șapte capete al vinovăției, rușinii, nemulțumirii, neajutorării etc născut din Eu-l social.

Luna iulie este despre observarea cu atenție a Eu-lui, ce începe cu numele care ni se dă (nu îl alegem) și cu descrierile despre noi înșine pe care le fac ceilalți (și cu care suntem de acord). Fiecare dintre cei cu care ne întâlnim ne spun că suntem într-un fel, și acceptăm fără să ne îndoim de evaluările lor. La rândul nostru, oferim descrieri comportamentelor altora și le spunem ”ești bun, ești rău, ești amabil, ești nepoliticos, ești generos, ești zgârcit etc”.

Folosim cu ușurință și inconștiență cuvinte și automatisme verbale. Înjurăm, repetăm structuri verbale de întărire, tip ancore ”deci, știi, așadar etc”, onomatopee, sunete și tonuri diferite, jucând continuu într-o piesă de teatru socială – fără măcar să realizăm că o facem.

Luna iulie este despre încetinirea ritmului suficient cât să ne observăm Jocul și teatrul social, să ne observăm debitând prostii în interacțiunile sociale și reacționând altfel decât ne-am dori, în circumstanțe provocatoare.

În detoxifiere, cel mai dificil este să-ți observi nivelul de acidoză, să constați ce cantitate uriașă de muncă ai de făcut, și să te pornești pe treabă, fără grabă și fără pripeală, doar înaintând pe drum.

Cel mai greu mi se pare în detoxifiere când temporar îți reușește procesul, ești foarte bine o perioadă de timp, simți că viața se reașază coerent și favorabil, te relaxezi și te bucuri de tot ce este. Și vine următoarea provocare, care te împinge la vale de nici măcar nu realizezi cum te rostogolești. Fără să simți, ești din nou pe fundul văii, în depresiune (depresie) și o iei de la capăt în procesul de curățare, vindecare, detoxifiere.

Poți opri ciclurile repetitive de cădere și vindecare doar odată cu ieșirea din Jocul Minții. Cât stai acolo, în jocul ei, acesta continuă în același fel, ca un carusel, iar și iar.

Astăzi este despre repetitivitatea tiparelor și a reacțiilor personale.
Poți întrerupe auto-sabotarea?
Dacă da, felicitări, continuă antrenamentul.
Dacă nu, felicitări, continuă antrenamentul.
O zi extraordinară de început de lună iulie, pentru noi toți

Cu iubire,


Sursa și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii