Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 6. 27 iunie 2024 Energia în scădere a Lunii se intensifică

ro

27 Jun, 2024 11:06 337 Marime text
Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 6
27 iunie 2024
Energia în scădere a Lunii, cu tot ce înseamnă eliminări, curățenii, detoxifieri, eliberări și ușurări se intensifică.
Vara vine la pachet atât cu zile călduroase, cu uscăciune și arșiță, cât și cu timp disponibil, să observi cum reacționezi în interior la disconfort.

Când ești ocupat, ai activități și mintea este prinsă cu soluționarea sarcinilor zilnice, nu ai timp să te confrunți cu partea emoțională. Doar provocările și uneori, declanșatorii neașteptați (o jignire, un cuvânt, o replică, o reacție a cuiva) îți amintesc că acolo, în interior, este o oală sub presiune. În rest, capacul este bine pus și nu se vede, la suprafața conștienței.
Astăzi este despre ”nu sunt suficient de....” și înlocuim punctele cu tot ce aveți în minte în acest moment: deștept, descurcăreț, sănătos, conștient, înțelegător, diplomat, abil în folosirea cuvintelor, frumos, stabil financiar sau bine îmbrăcat.

Perioada ultimelor zile m-am oglindit în chipurile multor femei puternice, intuitive, orientate și descurcărețe. Este un privilegiu să te afli în mijlocul puterii feminine și să admiri formele sale de exprimare.
”Nu sunt destul de....” din fiecare din ele a intensificat ”nu sunt destul de....” din interiorul meu și am putut să simt la prima mână nucleul Dragonilor interiori care consumă energia femeilor.
Am trăit cea mai mare parte a vieții cu o convingere interioară ”nu sunt destul de frumoasă sau atractivă”. Am primit corpul fizic de la părinți și combinația de trăsături biologice nu a fost alegerea mea. Este ceea ce este. Reacțiile celor din jur, mai ales în prima parte a vieții, mi-au validat faptul că ”nu sunt material atractiv”, mai ales pentru impresionarea celor care contau: sexul opus.

Mecanismul de compensare a fost: ”dacă nu sunt frumoasă, atunci măcar să fiu deșteaptă”. Eforturile s-au focalizat pe educarea și hrănirea minții, singura ce putea fi schimbată. Fizicul era ”un bun dat”, nu aveam ce să-i mai fac (m-am străduit să-l modific în fel și chip, dar orice am făcut, nu a avut succes).
Dar mentalul era ceva ce putea fi ajustat și exact asta am făcut.

Din toate eforturile, am rămas cu multe obiceiuri ”de compensare” care în prezent îmi sunt foarte utile: exercițiile fizice zilnice, de tonifiere ale corpului, tehnicile de relaxare la final de zi, cititul, scrisul, sinteza lecțiilor zilnice, orientarea rapidă cu puține indicii, observarea detaliilor și mai ales, trăire directă a emoțiilor, cu permiterea exprimării lor așa cum vin.
Nu am devenit nici ”mai deșteaptă”, nici mai ”frumoasă”, nici ”mai descurcăreață” și nici un ”mai...”. Ci am trăit mai multe experiențe, prilejuite de mecanismele de compensare folosite. Atât.

Învățăturile obținute cu prețul multor încercări, multor eșecuri dar și multor succese permit să privesc în acest moment ”nu sunt destul de....” ca pe o poveste existentă și utilă. Nu mă lupt să o șterg, dar nici să o urmez. Este acolo, printre poveștile Eu-lui
Dragonii interiori devin aliați de nădejde, la fel ca și plantele de leac, pe care învăț să le mânui cu atenție, precauție și înțelegere. Că este frică sau urzică, că sunt sânziene, cimbrișor, lipicioasă, turiță sau jeluiri, nemulțumiri, neajutorare și tristețe – toate există, vin cu energia lor și cu daruri de creștere.

Vă aștept la Șezătoarea urbană de pe 29 iunie, să împărtășim daruri de energie și să însămânțăm idei de vindecare, în mintea mereu schimbătoare pe care o purtăm fiecare.
https://www.eduvisionlearning.ro/.../sezatoare-urbana...
Realizez că doar în cadrul unei povești a Eu-lui colectiv am căutat frumusețe, deșteptăciune sau utilitate.
Astăzi este despre a mă observa cu atenție.
Corpul meu este, și se străduie să rămână cât mai bine, atât cât îi este îngăduit. Provocarea sa este să-și mențină integritatea.

Mintea își face Jocul său de-a trenul, cu multe gânduri și povești, care vin și pleacă. Provocarea sa este să-și găsească viteza de rulare acceptabilă.
Sufletul știe că are experiențele sale de trăit și mă împinge cu forța sa interioară să le trec, pentru a crește. Provocarea sa este să se facă auzit.
Iar Divinul, care le include pe toate și le țese în pânza vieții, doar se amuză.
Să avem o zi cu zâmbetul pe buze, de câte ori ne observăm în oglindă ridurile, petele și semnele de îmbătrânire. Nu poți să nu te amuzi de vanitatea Eu-ului individual.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii