Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 7 de energie – partea întâi – ziua 12 18 iunie 2024 Numărătoarea inversă până la Solstițiul de vară a început!

ro

18 Jun, 2024 08:36 505 Marime text

Valul 7 de energie – partea întâi – ziua 12
18 iunie 2024
Numărătoarea inversă până la Solstițiul de vară a început!
Mai avem trei zile, inclusiv cea de astăzi și onorăm lumina, căldura și dinamica verii.

Luna își crește intensitatea, mergând spre un plin intens, cu electromagnetismul nopții echivalând intensitatea energiei solare a zilei.
Am privit ieri un apus de soare incredibil, portocaliu roz, cu nuanțe gălbui mov, o întreagă feerie de culori și radiații. Lumina este vibrație și fiecare culoare înseamnă o lungime de undă, spun fizicienii.

Partea cea mai spectaculoasă este că acest apus se întâmpla la ora 8.30 seara.
Și la 9.30, o oră mai târziu, încă era un pic de lumină, nu se întunecase complet.
Este o minune această zi foarte lungă, ce începe la 5 dimineața (chiar mai devreme) și abia se termină către 10 seara. Perioada aceasta ne oferă 6-7 ore de somn și în rest, lumină, dinamică, acțiune, viață.

Se consumă multă energie când ziua este atât de lungă și dacă nu avem puțină grijă, fiecare cum știe de mai bine, de propria energie, ne trezim cu bateria goală și cu organismul fizic dez-energizat.
Principalul semn al pierderii de energie este creșterea în greutate sau scăderea masivă în greutate. Extremele. Când corpul nu mai reușește să-și mențină metabolismul acordat la solicitările exterioare, iese din ”ritmul” vieții și intră fie în protecție (creșterea în greutate), fie în distrucție (scăderea în greutate).

Reintrarea în ritm este posibilă, dar nu ușoară. Necesită dedicație și necesită un re-antrenament al acordării priorității pentru propria persoană și propriul corp, cu îndepărtarea temporară de la solicitările celorlalți. Și asta nu se face cu ușurință, nici cu lejeritate emoțională.
Am invitat mulți oameni să ni se alăture la Retreatul din Buzău, cu ocazia Solstițiului de vară, 21-24 iunie, pentru a celebra împreună uriașa resetare de energie a perioadei (trecerea de la primăvară la vară).

Am descoperit că nu este ușor pentru cei mai mulți oameni să-și acorde trei zile de odihnă, plimbări, relaxare, tratamente și ”post de tehnologie și civilizație” în această perioadă, în mijlocul lunii iunie, pentru că sunt ancorați în sisteme, stiluri de viață și activități ce nu le permit grija de sine.
M-am aflat de atâtea ori în situația aceasta, încât înțeleg deplin modul în care majoritatea oamenilor își definesc prioritățile.
Mai avem disponibilă o cameră la Retreatul din Buzău, dacă simte cineva că poate beneficia direct și personal de imersiunea în Natură în perioada Solstițiului.
Informații suplimentare și înscrieri pe vassormi@gmail.com

Ne așteaptă o deturare masivă a motoarelor, plănuiesc sesiuni de meditație, contemplare și tăcere în Natură, dar și activități precum culegerea de plante medicinale și prepararea de ”leacuri” pentru fiecare, chiar în ziua de lună plină, ”ca la carte”.
Avem grijă de corp, nu ne supărăm pe semnele acestuia de suferință și dezechilibru, dar nici pe nevoia minții de a servi și a participa la viața socială.
Astăzi căutăm echilibrul între dăruirea în exterior și grija față de interior.

Cât din timp folosim pentru noi și cât pentru ceilalți.
Este o chestiune simplă, dar nu este ușoară.
Necesită ordonare, curățenie, experiență și exercițiu.
PS Imaginile cu flori sunt din grădină de la Buzău.
Să avem o altă zi bună și frumoasă de luna iunie,
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii