Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 7 de energie - partea întâi - ziua 6. 12 iunie 2024. Luna în creștere de astăzi este în semnul Fecioarei

ro

12 Jun, 2024 10:11 674 Marime text


Valul 7 de energie - partea întâi - ziua 6
12 iunie 2024

Luna în creștere de astăzi este în semnul Fecioarei și accentuează o conjuncție între planetele Mercur și Saturn. Comunicarea și destinul, cu rigiditatea și fixitățile Fecioarei pot crea dificultăți în derularea vieții.
Putem folosi benefic această combinație de planete de astăzi, dacă ne raportăm la abilitățile organizatorice ale Fecioarei și capacitatea de comunicare adusă de Mercur, pentru a rezolva niște provocări aduse de Saturn.
Orice situație există pe Cer sau în Viața noastră, poate să fie un stimul pentru creștere și dezvoltare, sau un motiv pentru jeluire și distrugere. Ambele posibilități există în același timp, tot ce avem de făcut este să alegem cu care ne aliniem.

Luna în creștere ajută la reținerea de minerale și vitamine, iar alimentația este un proces cheie pentru o alegere benefică.

Am deschis astăzi cartea dr. Jean Valnet ”Tratamentul bolilor prin legume, fructe și cereale” la pagina 76, unde se vorbește despre Siliciu.
Mi-am reamintit de acest mineral atât de important, unul dintre cele elemente minerale fundamentale pentru corp, implicat în menținerea supleții fibrelor elastice, menținerea fermității țesuturilor (piele, pereții vaselor de sânge, sistem nervos și respirator), esențial în procesele de detoxifiere (mai ales intestinale), un mineral important în tratamentul aterosclerozei, hipertensiunii, demineralizării , slăbiciunii generale și afecțiunilor degenerative.

Este un mineral existent în pleava cerealelor, pielița fructelor și legumelor, în usturoi, în polen, în măsline și în plante precum Coada calului (Equisetum), păpădie sau în diferite alge. Se găsește în cantitate variabilă în toate vegetalele, mai ales în frunze. Siliciul are o importanță deosebită în creșterea vegetalelor și pentru apărarea împotriva paraziților. Solurile de câmpie sunt bogate în silicați compuși, mai bogate decât cele din munți. De aceea căpriorii care cresc la câmpie sunt animale viguroase, cu coarne superbe, în timp ce în munți sunt animale pirpirii, cu coarne micuțe.

În corpul uman, siliciu nu este un oligoelement, întrucât concentrațiile sale sunt de ordinul miligramelor și gramelor: sângele uman conține circa 10 mg la litru (1/10 din calciu) iar organismul în întregime circa 7 grame (mai mult decât fier, care este 3 până la 3,5 grame), cu mult mai mult decât cupru (100-130 mg) sau cobalt, nichel, zinc.

Rolul siliciului este capital în fenomenele de nutriție și apărare, oferind rezistență celulelor și țesuturilor (conexiunea dintre celule). Se găsește mai ales în suprarenale, în pancreas, în splină și în țesutul conjunctiv, plus în smalțul dentar, în păr și în piele. Se găsește în țesutul pulmonar și în straturile elastice ale pereților arterelor.
Nevoile normale de siliciu ale corpului sunt de circa 20-30 mg pe zi, fiind furnizate de legume, fructe și carnea animalelor ierbivore (alimentate natural, cu iarbă și la pășune), plus de apa cu siliciu a izvoarelor (nu de cea calcaroasă de la orașe).

Pâinea albă, legumele și fructele curățate de coajă sunt lipsite de siliciu, ca și de vitaminele B și C, care se găsesc doar în zona exterioară a legumelor. Pentru că am învățat să decojim multe fructe și legume din cauza pesticidelor și insecticidelor folosite în cultura lor intensivă, ne lipsim corpul de un nutrient extrem de important.

Unul din darurile zonelor încă rurale și ne-dezvoltate intensiv din România, precum zona Buzăului, este prezența solului bogat în nutrienți.
În cadrul retreatului din Buzău, vom culege plante medicinale din acest sol bogat și complet, vom prepara ceaiuri și supe vindecătoare, și vom folosi legume, fructe și verdețuri crescute în acest sol, pentru a ne suplimenta mineralele necesare corpului.
Suplimentele în capsule nu au cum să țină loc de o hrană echilibrată. Sunt doar soluții temporare, ca niște pansamente ce nu vindecă rana, doar o acoperă temporar.
Ultimele locuri din Retreat sunt disponibile pentru toți cei care doresc să afle mai multe despre reala vindecare a corpului fizic și remediile naturale disponibile.
Informații și înscrieri la vassormi@gmail.com

Astăzi este despre a găsi resurse pentru a ne menține flexibilitatea și rezistența corpului și a minții. Energia se duce acolo unde se duce atenția.
Contează mult ce alegem astăzi, ce intenționăm pentru corpul și sănătatea noastră.
Să avem o zi eficientă, de mijloc de săptămâni
Cu iubire, tuturor


Sursa: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii