Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 7 de energie – partea întâi – ziua 8. 14 iunie 2024. O altă zi de lună în creștere

ro

14 Jun, 2024 09:37 784 Marime text

Valul 7 de energie – partea întâi – ziua 8
14 iunie 2024
 
Bine vă regăsesc într-o altă zi de lună în creștere, cu energia intensă a retenției și depozitării în corp, atât a apei, cât și a tuturor substanțelor.
 
Reziduurile, gunoaiele, acizii se ”agață” mai ușor de noi, toată perioada asta, de aceea este nevoie să fim atenți și conștienți că tot ce introducem în corp contează foarte mult. Mineralele și vitaminele se ”prind” mai ușor de corp, la fel și acizii grași esențiali sau enzimele, de aceea este o perioadă foarte bună pentru suplimente dar și alimente întăritoare pentru corp.
 
Astăzi amintesc doar câteva cuvinte despre țelină, o altă plantă utilă în alimentație.
 
Sursele principale de minerale pentru corp sunt rădăcinile, pentru că stau în pământ, și acest lucru le face să se încarce cu minerale și substanțe absorbite din întunericul fertil al Mamei pământ.
 
Am discutat despre morcovi și napi, astăzi este despre țelină și sunt multe alte componente ale plantelor, numite rădăcini sau tuberculi, ce își găsesc loc în alimentația echilibrată, atunci când avem idee ce facem.
 
Țelina se mai numește Apium sativus sau Apium graveolens (țelina cultivată) și este o plantă a familiei Umbeliferae, la fel ca și Morcovul.
Utilizăm din ea atât rădăcina, cât și tijele tip tulpini, numite apio.
 
Este o plantă bogată în vitaminele A, B, C, minerale și metaloizi: magneziu, mangan, fier, cupru, sodiu, potasiu, calciu, fosfor; conține cantități importantă de colină, tirozină, acid glutamic și o esență numită anhidrida sedanonică.
Sucul de țelină este folosit alături de alte sucuri vegetale în cure de detoxifiere, pentru că are o acțiune tip drenaj hepatic și pulmonar importantă, fiind depurativă (curăță) și regeneratoare, diuretică și cicatrizantă. În același timp, are acțiune remineralizantă, fiind considerată un tonic important al sistemului nervos și suprarenalelor.
 
Este indicat în stări de astenie ce apar în surmenaj, în convalescență, în insuficiențe suprarenale, în nervozitate și tulburări de digestie.
Folosim țelina rasă, în diferite salate de crudități (preferata mea rămâne țelina cu măr și morcov), sau o folosim în supe / ciorbe de legume, dar putem să consumăm și sucul de țelină (sau apio), ca atare, sau combinat cu măr / morcov (pentru gust), în cure de alcalinizare.
Anthony William are o carte dedicată Sucului de țelină, în care descrie virtuțile acestui ”medicament” din Natură, considerat ”magneziul natural” și marele alcalinizator.
 
O cură de câteva zile de suc de țelină, în week-end, când avem mai mult timp să ne ocupăm de prepararea lui proaspătă, în casă, poate să ne susțină mult pe o perioadă în care corpul are real nevoie de susținere și echilibrare.
Ne pregătim de zile mai liniștite, de final de săptămână, și le putem folosi pentru a avea grijă mai multă de corp și a ne ocupa de împlinirea nevoilor sale.
 
Conexiunea cu Natura, cu lumea vie, împământarea și descărcarea corpului de excesul de energie electromagnetică, reprezintă nevoi de bază ale corpului biologic.
 
Săptămâna viitoare, la Solstițiul de vară, vom fi în mijlocul Naturii, departe de forfotul vieții civilizate. Zona Buzăului ascunde locuri de o frumusețe sălbatică și le vom explora cu respect și atenție la darurile lor. Vindecarea profundă poate începe odată cu eliberearea energiilor care ne blochează mintea și corpul.
 
Detalii și înscrieri la Retreatul din Buzău de pe 21-24 iunie la vassormi@gmail.com
 
Astăzi este despre grija față de corp, atenția la detaliile vieții noastre, observarea obiceiurilor repetate zilnic ce ne aduc stare de bine sau dificultăți de toate felurile.

 
Și folosirea tuturor resurselor cunoscute pentru a ne echilibra starea de energie.
 
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii