Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie – partea a doua – ziua 12. 1 august 2024. Începe luna august, începe portalul Leului

ro

01 Aug, 2024 12:23 173 Marime text
Constanța e bine, foto: Facebook/ Zyanna Orinda Valul 8 de energie – partea a doua – ziua 12
1 august 2024
 
Începe luna august, începe portalul Leului (între 1 și 8 august) – cu două zile în care Luna este în semnul Racului (astăzi și mâine).
Suntem la mijloc de săptămână lucrătoare (pentru cei care nu sunt în vacanță) și simțim din plin energiile plângăcioase și jeluitoare ale Racului, cu toată agățarea de trecut și cu ”bietul de mine” regretând alegerile neștiutoare și ignorante.
 
În orice fel de poveste, există mai multe modalități de considerare.
 
Dacă luăm în seamă viziunea victimei, intrăm exact în starea de neputință în care Ego-ul nu vede nicio soluție practică și începe auto-blamarea. Refrenele sale principale sunt ”din cauza lui” sau ”din cauza mea”, sau ”dacă nu făceam așa...”
 
Dacă luăm în seamă viziunea agresorului (interior), intrăm în starea în care Ego-ul vrea răzbunare și socoteală. Refrenul devine ”cum să fac să-mi recuperez din pierderi”, ”cum să fac ceva să demonstrez că eu merit / sunt mai bun sau că nu meritam asta”.
Și aici vine pierdere de energie importantă, întrucât apar acțiuni făcute ostentativ (demonstrativ) și se consumă mult timp și resurse pe ”îi arăt eu lui/ei”.
 
Dacă luăm în seamă orice altă viziune materială asupra lucrurilor, vedem pierderile la fiecare pas, observăm ignoranța și necunoașterea. Regretele sunt inevitabile. ”Dacă aș fi știut că el / ea urmează să facă așa, mi-aș fi luat măsuri din timp”. Este povestea pe care o folosesc firmele de asigurări, să ne ofere scenarii posibile pentru viitor, pentru care să scoatem din ce în ce mai mulți bani din buzunar. Plățile pentru frică nu sunt niciodată suficiente. Știm asta, atunci când ”se întâmplă ceva” și realizăm că nimeni și nimic nu ne poate compensa pierderile reale ce apar.
 
Atunci ce viziune este nevoie să avem, indiferent ce ni se întâmplă, astăzi sau în alte zile, pentru a economisi energie și a rămâne într-o stare de echilibru și centrare?
Orice este, este.
 
Se întâmplă, pentru că se întâmplă.
Orice vine mă ajută să-mi antrenez mai temeinic anumite calități, pe care altfel nici măcar nu aș fi știut că le am: răbdarea, perseverența, diplomația, șiretenia, strategizarea, comunicarea diferită, compasiunea, acceptarea.
 
Orice este, cât de dureros și dificil este, mă ajută să rămân prezent, să nu mai fug în visare și gândire magică, să stau cu emoțiile care mă copleșesc (oricare sunt acestea) și să le observ natura tranzitorie. Acum vin, acum pleacă.
 
Și să nu uit că în spatele la toate, există o frumusețe copleșitoare, ce nu dispare niciodată. Natura rămâne acolo, indiferent de valurile întâmplărilor personale. Copacii rămân în picioarele, păsările ciripesc, norii trec pe cer, briza adie – și mă pot bucura de toate, oricând, atunci când aleg să o fac.
 
Asta este energia cu care ne raportăm zilele acestea la perioadele energetic mai dificile ce pot să apară.
Antrenamentele făcute în grup, precum în cadrul Taberei Femina de pe 15-19 august 2024, de la Dâmbovicioare sau în programele on-line, ce vor începe curând, sunt mereu mai puternice decât cele ”solo”.
Ce fac, de fapt, cu aceste antrenamente?
 
Antrenez partea umană, să reziste mai bine la situație.
 
Și folosesc partea biologică, să se reconecteze la frumusețea din jur.
Orice mi se întâmplă, ancorele puternice mă țin centrat.
Să avem o zi eficientă, prezentă și cu echilibru
 
Cu iubire tuturor,


Sursă: Facebook/Zyanna Orinda

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii