Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie – partea a doua – ziua 3. 23 iulie 2024. ​ Astăzi este despre energie

ro

23 Jul, 2024 10:04 162 Marime text

Valul 8 de energie – partea a doua – ziua 3
23 iulie 2024

Astăzi este despre energie.
De-a lungul anilor am învățat cât de greu este să economisesc energie, pentru a-mi crește nivelul de conștiență și cât de ușor este să risipesc energia economisită cu greu în comportamente ușuratice și căzând în tiparele vechilor obiceiuri.
Este la fel ca la urcatul pe un munte, urcușul este mult mai anevoios și consumator de energie decât coborâșul.

Sau la economisirea de bani: foarte greu pui de o parte și imediat cheltui, mai ales dacă te prinzi într-o capcană a Ego-ului care îți spune mereu că ”îți trebuie neapărat” obiectul sau serviciul respectiv.

Economia de energie, despre care am tot discutat și pe care mă strădui să o aplic în viața zilnică este precum disciplina militară: ori o fac cu fermitate, ori mă pierd în ocupațiile frivole ale lumii și pierd în 2-3 zile tot ce am chivernisit și muncit în săptămâni întregi. Sunt foarte antrenată la pierderi. Intenționez să mă antrenez, perioada următoare, la achiziții.

Vă mai povesteam că în corpul fizic, energia este invers proporțională cu depozitul de grăsime. Cum pierzi energie, cum crești în greutate (pentru cei mai mulți oameni, pentru că sunt și excepțiile celor care scad și mai tare în greutate).
Cert este că există o conexiune între energia ”liberă”, disponibilă pentru o viață bună și cantitatea de grăsime depusă.
Cu cât mai multă grăsime, cu atât mai puțină energie.

Curele de slăbire sunt, de fapt, tentative de economie de energie, pentru că te strădui să devii mai disciplinat și atent cu corpul.
Dar....la primul cutremur emoțional, chiar și de grad mic, tiparele vechi de auto-indulgență și complacere te posedă complet.
Și Ego-ul are grijă să găsească mereu vinovați și agresori, sau povești în care să fii ”victima” (s-a uitat urât la mine, mi-a vorbit urât, cum îndrăznește să se comporte așa? Și multe altele asemenea).

Astăzi începe traseul de lună în scădere și intenționez să mă ocup iar de economia de energie. Vin dintr-o perioadă în care am consumat, donat și împrăștiat enorm de multă energie (mai ales perioada cu moartea mamei și tot plimbatul hârtiilor ulterior) și intenționez să o recuperez și să economisesc și mai mult.

Vă invit să intrăm împreună în această conștientizare, observând la fiecare pas când cineva (sau ceva) ne ia energia. Cum? Simplu. De câte ori nu suntem calmi, liniștiți și ne vedem de treabă, de câte ori ne trezim agitați sau emoționați, clar ceva/cineva (chiar gândurile noastre) ne ia energia.
Ce să facem?

Fiecare ce tehnică are și a repetat până acum: mișcare fizică, ridicat greutăți, sărit coarda, făcut genuflexiuni, țopăit pe trambulină, mers cu bicicleta sau la plimbare, spălat pe față, mâini cu apă rece, duș cu apă rece, respirații profunde, comunicare cu cineva apropiat sau scris pe hârtie – orice putem, să descărcăm tensiunea acumulată.

În planul fizic, intenția alimentară este să nu mai consumăm hrană sau băutură după ora 19.00 seara. Dacă este gura uscată sau ne este foarte sete, luăm o singură gură de apă și o ținem 2-3 minute în gură, apoi o înghițim. Atât. Bine, merg și 2-3 guri, dar hai să nu plusăm, că-i dăm minții prea multe idei și opțiuni.

Important este să ne culcăm cu loc liber în stomac. Să aibă ficatul timp să-și proceseze acizii când are timp să o facă, în somn.
Știu că nu este ușor. Nicio provocare, nicio tentativă de a economisi energia nu este simplă. Dar haideți să o facem. Iarăși. Mai conștienți. Mai prezenți. Mai antrenați.
Ce avem de pierdut?

Să avem o zi cât mai bună, cu toții

Cu iubire



Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii