Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie - partea a doua - ziua 8. 28 iulie 2024. Luna este în scădere și în al treilea pătrar

ro

28 Jul, 2024 10:07 169 Marime text


Valul 8 de energie - partea a doua - ziua 8
28 iulie 2024

Luna este în scădere și în al treila pătrar – ne aflăm la un alt moment în care se aliniază energii puternice, ce ne pot propulsa înainte (sau destabiliza și mai tare).
Soarele este în zodia Leului, luna în Taur și astrele stau cuminți, fără conjuncții sau reacții prea mari.

Mi-am reamintit ceva pe care îl știam de mult: viața nu devine în mod magic mai bună doar pentru că planetele se aliniază corect. Viața devine mai bună pentru că ne facem treaba și planetele, cerul, pământ ne sprijină.

Am avut personal tendința, de multe ori, în circumstanțe dificile, să recurg la diferite metode de divinație (astrologie, Tarot, pendul, cristale etc) pentru a afla răspunsul la ”ce mi se întâmplă?”
Și am descoperit în exterior anumiți factori favorizanți ai tulburărilor care se întâmplau în viața mea.

Dar pe măsură ce am avansat în lucrul cu mine, am descoperit că reala problemă nu a fost niciodată ”tranzitul astral ne-potrivit” sau momentele de ”ghinion” de la strămoși. Reala problemă a fost de fiecare data infantilitatea, ignoranța și necunoașterea mea din acel moment, cuplată cu lipsa de asumarea a responsabilității pentru gândurile, vorbele și acțiunile mele.

Când am început să-mi asum responsabilitatea pentru fiecare gest al vieții mele (și este un efort imens, zilnic, de a trăi cât mai asumat) am descoperit că și o zi proastă sau un tranzit astral dificil pot fi trecute benefic. Lecția lor este inestimabilă.

Stau zilnic la pândă să văd Ego-ul cum începe să-și facă ”numărul”, să se dea mare sau să-și plângă de milă.
Pentru că sunt cu ochii pe el, nu o mai face ostentativ ca înainte, știe că este cineva care îl supraveghează.
Prinde el fiecare oportunitate să-mi arate cât de nebun și exagerat este.
Dar am ajuns să nici măcar nu mă mai supăr pe aceste momente, pentru că fac parte din ce este Ego-ul.

Pe de o parte, Ego-ul mă servește excelent, are multe reușite și lucruri bune, pe de altă parte, se poartă exact ca un adolescent răsfățat, ce vrea mereu ”să aibă dreptate”, să fie lăudat și apreciat, dar mai ales, să obțină ce dorește.

Vom lucra la Tabăra Femina de pe 15-19 august 2024 exact cu aceste părți ale Ego-ului din care ia naștere balaurul vinovăției cu toate capetele sale.
https://www.eduvisionlearning.ro/.../tabara-femina...
Când mergem la ”rădăcinile” problemelor, descoperim că ele sunt întotdeauna în profunzimile minții umane, această parte fascinantă și deloc înțeleasă pe care o deținem și folosim.

Astăzi este despre a ne observa cu atenție tendința Ego-ului de a căuta soluții magice la alții, pe cer – în mișcările astrelor, în cărți sau în cafea, ori la practicieni de ritualuri (oricare sunt acestea).
Și de a face un gest mic, de disciplinare: să ne oprim cu hrana după ora 19.00 sau să ne trezim dimineața la 6.00 și să privim răsăritul soarelui. Sau orice alt gest (unul singur) în care să ne conectăm cu corpul și să ajutăm mintea să stea liniștită, cât de puțin.
Să avem o zi de duminică liniștită, cu pătrarul de lună arătându-ne realitatea lumii: jumătate lumină, jumătate întuneric
Cu iubire, tuturor


Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii