Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie – partea a doua - ziua 9. 29 iulie 2024. Înaintăm pas cu pas în valul eliminărilor

ro

29 Jul, 2024 10:01 170 Marime text
Constanța e bine, foto: Facebook/ Zyanna Orinda
Valul 8 de energie – partea a doua - ziua 9
29 iulie 2024
Inaintăm pas cu pas în valul eliminărilor.
 
Cele fizice sunt aproape normale, datorită căldurii, radiațiilor (sunt furtuni solare intense, prognozate chiar de NASA) și modului în care ne comportăm în perioada liberă (de vacanță) – când lăsăm complet la o parte orice auto-disciplină (și aceea puțină, ne-antrenată pe care o avem).
 
Cele emoționale și mentale vin doar atunci când zgândări foarte tare ”mâlul de pe fundul mlaștinii” conștientului / subconștientului (lucrând în mod special pentru curățenie), sau când se întâmplă felurile provocări (conflicte, incidente etc).
Când lucrezi cu subconștientul, nu știi niciodată ce iese din profunzimi.
Ce balaur sau cap de balaur iese și te înghite cu totul.
 
Mental înțelegi această posibilitate. Dar când se întâmplă în realitate, este complet diferit.
Mă aflu într-un curs intensiv de Qi-gong și am făcut câteva ore de caligrafie chinezească, pentru focalizarea minții și evaluarea câmpului personal de energie (sau Qi-ului, cum îl mai numesc chinezii).
 
Au fost cele mai provocatoare ore posibile – aș fi preferat să fac mai multe ore de posturi de mișcare, decât această activitate.
Am descoperit câteva lucruri și am răscolit profund mâlul emoțiilor.
 
Am aflat că atunci când faci prima oară ceva, chiar dacă ești îndemânatic în multe alte domenii ale vieții, te porți realmente ca un începător care nici măcar nu reușește ore bune să țină pensula corect (este o poziție foarte specială, perpendiculară pe foaie).
Liniile obținute sunt mai stângace decât cele făcute de un copil de grădiniță.
 
Și deși mi s-a spus de multe ori să mă relaxez și să mă bucur de activitate, la final aveam umeri încordați, mă dureau rinichii și zona lombară, de parcă am ridicat pietre, iar mintea a eliberat o vomitătură mentală din copilărie (o amintire în care încercam să o impresionez pe mama cu desenele mele artistice pe asfalt și ea m-a ignorat, vorbind cu alți adulți).
 
A ieșit o cantitate imensă de tristețe din povestea minții la constatare că eforturile pe care le fac sunt inutile, Qi-ul interior este tot agitat, nemulțumit, neliniștit, iar relaxarea de care toată lume discută este realmente un concept mental. Corpul stă continuu tensionat și încordat, orice face și în orice acțiune este prins, pândind acțiunile celor din jur, care să-i valideze eforturile.
 
După ani de practici diferite, când mă apuc de ceva nou, se întâmplă același lucru – confruntarea cu neputința și tristețea constatării că de câte ori o iau de la capăt, nu este niciodată destul (asta este ”văicăreala” din Ego, din povestea minții – suficient repetată cât să mă influențeze).
 
În tabăra Femina de pe 15-19 august sunt inspirată să facem exerciții asemănătoare caligrafiei, pentru a ne conecta cu acea parte super-vulnerabilă din interior, care este autentica noastră energie, blocată din copilărie. Dacă nu o accesăm, nu avem șansa să ne recuperăm totalitatea energiei și să o folosim pentru echilibrarea noastră ca adulți.
Învățăm doar trecând prin neplăceri și explorând cotloane ascunse din interiorul nostru.
Ca adulți, ne este mai ușor să ne confruntăm cu fantomele ascunse acolo.
Nu înseamnă că este și plăcut. Deloc.
 
Dar confruntarea cu mâlul de pe fundul inconștientului este mereu vindecătoare.
Indiferent ce o provoacă.
 
Iar într-un grup, este mult mai ușor, sigur și te susții de ceilalți, care trec prin același proces.
O zi de început de săptămână cât mai bună și echilibrată pentru noi toți
 
Cu iubire



Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii