Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie – partea întâi – ziua 1 6 iulie 2024 Am trecut printr-o lunație extraordinară

ro

06 Jul, 2024 08:50 150 Marime text

Valul 8 de energie – partea întâi – ziua 1
6 iulie 2024
Am trecut printr-o lunație extraordinară, o lună nouă în Rac cu o energie specială.
Racul este despre casă, familie și senzația de siguranță.
Mai ales, siguranță emoțională.

Această senzație de siguranță are rădăcina în copilărie, în modul în care fiecare a fost crescut și în modul în care nevoile de hrănire fizică și emoțională au fost împlinite.
La luna nouă au ieșit la iveală, la suprafață, toate nevoile (fizice, emoționale sau sociale) care încă nu sunt împlinite în acest moment, în fiecare dintre noi.
Dacă am realizat că încă mai așteptăm ca aceste nevoi să fie împlinite de cineva din afara noastră, înseamnă că nu am înțeles, de fapt, ce înseamnă ”maturizare”.
Am discutat recent cu mai mulți adulți cu care lucrez despre senzația mentală că ”mor de foame”, de câte ori sărim 1-2 mese, sau intenționăm să facem un post.

Mintea începe să ruleze un film despre amenințări posibile, dacă nu mai avem hrană fizică. Și vedem cât de profundă este condiționarea mentală indusă de părinți și social.
Luna nouă a fost o ocazie de a observa tiparele minții, mai ales în conexiune cu starea de siguranță a corpului.
Și despre a vedea cât de mult conectăm ”siguranța” cu exteriorul: prezența hranei, a anumitor persoane, a unui serviciu, a banilor etc
Dacă ne uităm diferit la ea, siguranța este mai ales o stare interioară, ce ține mult de cât de puternic este corpul fizic, mai ales de cât de echilibrate sunt suprarenalele și ficatul.

Când suntem bine în corpul fizic, ne simțim în siguranță, indiferent ce se întâmplă cu ceilalți din jur, indiferent dacă în acel moment am sau nu mâncare, bani, relații sau cunoaștere. Știu că Forța vieții mă îndrumă și-mi scoate în cale oportunități, și știu că organismul mă ajută să le pot fructifica.
De astăzi începem o perioadă de 14 zile de lună în creștere, în care putem să ne ocupăm îndeaproape de corpul fizic și starea lui de bine. Pentru că afară este deja foarte cald, corpul are nevoie de multe fluide (apă, în special) și mai puțină hrană (și aceasta, mai ușor de digerat, precum legume, fructe, blend-uri, smoothie-uri, sucuri).

Mineralele și vitaminele vor fi mai ușor reținute în corp, iar acum toate acestea se găsesc în piețe, pe tarabe.
La luna nouă am ințiat și început ceva nou, cu privire la o altă direcție în care dorim să investim atenția noastră și energie. Ar fi util să fie ceva legat de corpul fizic, hrănirea acestuia și mai ales, senzația de siguranță interioară.
”Siguranța într-un corp de femeie” este unul dintre subiectele care vor fi reluate în discuțiile din cadrul Retreatului de pe 15-19 august 2024 – la care va invit, alături de Monica Petre.
https://www.eduvisionlearning.ro/.../tabara-femina...
Astăzi este despre a ne simți în siguranță, în corp, în povestea vieții, în relațiile pe care le avem și în toate interacțiunile zilei
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii