Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie – partea întâi – ziua 13 18 iulie 2024 Luna este în creștere, astăzi în semnul Săgetătorului

ro

18 Jul, 2024 11:10 195 Marime text

Valul 8 de energie – partea întâi – ziua 13
18 iulie 2024
Luna este în creștere, astăzi în semnul Săgetătorului.
Foamea poate fi mai intensă. Și nevoia de a ronțăi, mai ales spre seară și noaptea, devine chiar copleșitoare.

Știm că de cele mai multe ori, foamea nu este a noastră.
Are mai multe surse.
Una dintre surse este microbiomul și combinația de chiriași din intestinele noastre. Am discutat în multe rânduri că organismul în care ne aflăm nu este chiar în întregime ”al nostru”, fiind gazdă pentru miliarde de organisme care îl consideră ”acasă”. Și nu sunt doar bacterii ce ne ajută la digestie, ci sunt ciuperci (Candida este doar una dintre ele) sau diferiți viermi (precum Oxiurii sau limbricii) sau protozoare microscopice (precum Giardia) care stau bine mersi și se hrănesc cu resturile din interior.

Ocazional, fiecare ”chiriaș” interior va dori mai multă hrană, și ne va împinge, cu puterea poftelor să le-o oferim.
Oamenii crescuți în condițiile domestice ale civilizației ”moderne” (artificiale) nu au rezistența fizică interioară să respingă ”invadatorii” și să își mențină un microbiom echilibrat. Substanțele chimice din alimentele ultra-procesate (orice fel de aliment aflat într-un ambalaj, cu ”viață lungă pe raft”) se acumulează în timp, în intestine și corp, producând dezastrele asupra sănătății fizice pe care le remarcăm zilnic, în oglindă sau uitându-ne în jur.

O altă sursă pentru poftele alimentare sunt gândurile (povestea Eu-lui) și emoțiile. Mâncăm pentru a ne seda emoțiile și mâncăm pentru că suntem obișnuiți să o facem. Cercetând zilele acestea care sunt stările care mă scot din echilibru și de ce nu pot să mă bucur de prezent, așa cum este, am dat iarăși peste ”balaurul vinovăției”, pe care l-am adus la suprafață la Retreatul din Buzău, la echinocțiul de vară de pe 21 iunie. Am observat că ne apropiem de luna plină de pe 21 iulie, în același semn al Capricornului și
balaurul își scoate iar capetele, să le vedem mai bine, pentru că este timpul să facem închideri karmice importante.
Toată perioada în care ne aflăm este optimă pentru aceste ”închideri karmice”, pentru lăsat în trecut ce este în trecut și găsit soluții pentru aranjarea prezentului, astfel încât să ”plătim notele de plată” ale ignoranței și deciziilor proaste din trecut.

Vinovăția iese mereu la suprafață, când constați irosirea propriilor resurse, a propriei energii, când constați că investițiile pe care le-ai făcut (în alții, sau în tine) nu doar că nu au avut rezultatele așteptate, dar au dus la dificultăți și complicații la care, realmente, nu te-ai fi așteptat. Cu intenții bune și dorind să faci bine, te trezești în mijlocul ”ne-binelui”, care este și acesta doar o poveste mentală, despre cum discuți cu tine sau despre tine.

În Tabăra Femina vom sta iar nas în nas cu Balaurul Vinovăției și capetele sale omni-prezente, și vom avea protecția munților, izvoarelor reci cu apă proaspătă, singurătății relative din Retreat (suntem departe de locurile familiare) și mai ales, comunicării cu oameni care fac același proces.
https://www.eduvisionlearning.ro/.../tabara-femina...

Mă bucur să știu că urmează această tabără și că toate răscolirile acestei perioade vor avea parte de o transformare și o re-structurare. Viziunea nu se schimbă ușor, dar se poate schimba. Puterea iertării și a iubirii sunt uriașe. Învățăm asta mai ales când ne alăturăm oamenilor ce se află în același proces.
Astăzi este despre a ne observa senzația de ”foame” și ce anume hrănim, de fapt, când consumăm mâncare.

Să avem cu toții o zi prezentă, cu luna în creștere în Săgetător și cu observatorul treaz.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii