Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine ​Valul 8 de energie - partea întâi - ziua 14. 19 iulie 2024. Se apropie luna plină în Capricorn

ro

19 Jul, 2024 10:15 228 Marime text


Valul 8 de energie - partea întâi - ziua 14
19 iulie 2024

Se apropie luna plină în Capricorn, Natura o întâmpină cu furtuni sau schimbări imprevizibile de presiune atmosferică și temperatură.

Este a doua lună plină în Capricorn la rând, după cea de la Solstițiul de vară din 22 iunie 2024.
În fiecare an există o lună plină în Capricorn, care ne anunță că sunt energii bune pentru încheierea unei etape, finalizarea unui ciclu, terminarea unei perioade.
Anul acesta au fost două la rând, de parcă Universul ne mai o a doua șansă (ca Re-urile la examenele din Facultate) să terminăm ce avem de terminat, să încheiem etape și cicluri și să alegem creșterea.

În discuțiile mele cu oamenii, din ultimele zile, ca și în discuțiile mele interioare, am constatat cum, în ciuda intenției, dorinței mentale și eforturilor depuse, mecanismul interior al Ego-ului se încăpățânează să rămână în starea în care a fost programat în copilărie: balaurul vinovăției, cu rușine și jeluire – eu nu pot, eu nu sunt în stare, bietul de mine, de ce mie? bla bla bla

Rezistența și fixitatea mecanismului Ego-ului este uriașă.
Cine se confruntă cu el, sau măcar încearcă să o facă, descoperă neașteptatul chiar în interior. Sabotorul principal, cel care NU vrea să reușim, să fim puternici, să fim sănătoși – este chiar în interior, dincolo de mintea conștientă.
Are atâtea ”texte” și obișnuințe, mai ales cârlige de confort și cunoscut, cu care ne prinde, ne înfășoară și ne trage, încât până nu le conștientizăm și nu le vedem clar, pentru a le scoate, unul câte unul (cu disciplină și perseverență), nu avem nicio șansă să mergem mai departe (loialitatea față de părinți și destinul lor este incredibil de puternică, atenție la capcană!).

Astrologii spun că Arhetipul Capricornului ne vorbește despre seriozitate, claritate, maturizare, disciplină, duritate, acceptare și limite.
Maturitatea este o combinație neașteptată dintre acceptare și limite (aici mă aflu, atât pot acum) și claritate (acolo vreau să ajung, ce strategii pot aplica?), plus disciplină zilnică, aplicată cu seriozitate și responsabilitate (știu ce vreau, aplic, dar sunt și flexibil – nu mă forțez dincolo de puteri) și uneori cu duritate (hai mă, pune mâna și aleargă, fă exerciții, ieși din confort, chiar și cu un șut în fund!). Toate ingredientele sunt necesare pentru a declanșa transformările.

Astăzi este despre a constata ce nu mai funcționează în viețile noastre.
Ce ne împiedică să fim în formă bună, să avem energie și să fim disponibili pentru ce ne aduce viața pe drum?
Ce nu mai funcționează, dar se menține în inerție?
(complacere, vinovăție, auto-agresiune, neîncredere în propriile puteri?)
În Tabăra Femina de pe 15-19 august vom relua tema eliberării de vechi și pregătirea pentru nou, pentru că pe 19 august este Luna plină în Vărsător, care amorsează noul și dă startul unui noi început.
https://www.eduvisionlearning.ro/.../tabara-femina...

Așadar, renunțarea la vechi și încheierile nu se întâmplă doar în ziua de lună plină în Capricorn – ci se întâmplă într-o perioadă (așa cum ați descoperit,) Forța vieții ne oferă 2-3 luni în care să facem procesul și apoi o altă perioadă de tranziție. Important este să o accesăm conștient și să ne luăm deciziile pentru a ne elibera de vechi, de învechit, de tot ce este expirat și nu ne mai susține creșterea, pentru a face loc noului.

Să avem o zi cu Sfânta Vineri iubitoare și mângâietoare alături, pentru că femininul susținător ne ajută să trecem mai ușor prin povestea schimbării, adusă de energia Capricornului, ce se apropie rapid.
Cu iubire, tuturor


Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii