Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie - partea întâi - ziua 2. 7 iulie 2024. Energia lunii crește, împreună cu presiunea mucusului din corp

ro

07 Jul, 2024 09:30 673 Marime text


Valul 8 de energie - partea întâi - ziua 2
7 iulie 2024

Energia lunii crește, împreună cu presiunea mucusului din corp.
De la începutul acestui an, cu valuri de intensificare și încetinire, am observat la majoritatea oamenilor ”răceli” neobișnuite.
Am trecut și eu prin vreo două astfel de episoade, putând să înțeleg direct simptomele, nu doar să lă descopăr la ceilalți.

Caracteristica acestor ”răceli” neobișnuite pare să fie uscăciunea inițială (a gâtului, nasului, faringelui, traheei) pe care corpul se străduie să o contrabalanseze prin mucus. Uneori aceste răceli încep cu febră, ce poate fi mare la început (și necesită remedii precum Gelsemium 200, Aconit 200 sau Belladona 200 să fie ușurată).
Folosim Gelsemium când pe lângă febră sunt și frisoane, iar starea generală este una de mare slăbiciune și lipsă de putere, cel cu fehră stă leșinat, fără putere și doar zace.
Folosim Aconit când febra este mare 39-40, bruscă și însoțită de agitație interioară și frică (ce mi se întâmplă, ce pățesc?)
Și folosi Belladona când febra este mare, chiar peste 40, fața roșie intensă, dar mâinile și picioarele reci. Părți ale corpului sunt fierbinți, în contrast cu extremitățile foarte reci.
Cum dăm remediile? De mai multe ori pe zi – 3 granule sub limbă.

După febră sau în același timp cu febra apar nasul înfundat, mucusul și tusea, starea proastă, durerile de cap, amețeli, slăbiciune și lipsă completă de putere.
Tusea a fost vedeta virozelor din această perioadă.
A fost descrisă ca ”tuse convulsivă” și tare sâcâitoare și dificilă a fost.

Ca și cum ceva în aer este atât de iritant, încât corpul face eforturi uriașe să se elibereze de ceea ce este.
Și febra tot un semnal de ”eliberare” este.
Corpul trebuie să scape de ceva potențial iritant sau toxic.
Nu vreau să dezvolt ipoteza ”ce produce febra și tusea?”, pentru că nu am informații. Oricât am studiat și am încercat să înțeleg, profunzimea nebuniei socialului uman este incredibilă. Uneori, primesc informații, dar pe care le procesez greu. Le folosesc doar pentru a căuta potențiale soluții. Descopăr lucruri interesante, observând remediile homeopatice care funcționează. Principiul homeopatiei este ”cui pe cui se scoate” – ceva asemănător vindecă altceva asemănător. O doză mică de otravă, ajută corpul să scape de simptome, asemănătoare celor produse de o doză mare. Când funcționează bine remedii precum Mercurius, Arsenicum album, Alumina, Strontium, Bromium etc, ce mai pot să spun?

Tusea prin care am trecut și eu poate fi foarte spastică, rapidă, intensă, zi și noapte, care afectează somnul, afectează viața zilnică, obosește și mai ales, ”irită” (persoana este foarte nervoasă că nimic din tratament nu funcționează).
La mine a ținut puțin peste trei săptămâni, cu toate tentativele de tratament. Descoperind că reflexul de supt inhibă parțial reflexul de tuse, am căutat și am supt bombonele terapeutice de toate felurile (mi-au plăcut mult cele cu Miere Manuka, au fost favoritele mele). Doar așa am ținut-o cât de cât în control.
Am văzut situații în care a ținut 2-3 luni, a părut că se ameliorează cu unele tratamente și a luat-o de la capăt.
Am încercat foarte multe remedii, din cele cunoscute și chiar mai puțin folosite.
Când a mers, a fost pentru că remediul s-a potrivit cu tabloul clinic al persoanei. N-am descoperit un remediu să funcționeze pentru toată lumea (așa cum eram obișnuită cu alte viroze în trecut).

Am realizat că se schimbă ”tiparele” de suferință umană, pentru că se schimbă regulile Jocului în lume. Și că este nevoie să urmăresc aceste schimbări și să ajustez totul: tratamente, înțelegere, prevenție.

Tusea foarte dificilă și intensă, cu tendința chiar la sufocare a mers cu remedii precum Ammonium carbonicum 30, Baryta carbonica 30 (foarte neobișnuit remediu, nu prea este folosit pentru tuse), Antimonium crudum 30 sau Bromium 30.
Alt remediu neobișnuit a fost Hyosciamus 30, când tusea a fost violentă, intensă, agresivă, zgomotoasă, cu spasme ce produceau dureri în burtă.
Remediile obișnuite de tuse Drosera 30, Spongia 30, Cuprum 30, Coralium rubrum, Coccus cacti30, Bryonia 30, Kali carbonicum 30, Sticta pulmonaria 9 sau 15 (tuse seacă, fara mucus, mai ales dacă persoana se întinde să dormă) au funcționat mai puțin, dar au fost și situații în care au mers.
Tusea convulsivă merge de multe ori cu remediul Pertussinum 30 (dar de multe ori, a fost nevoie de dilutii mari, 1M sau 200, pentru a atenua, măcar un pic, simptomele).

În cartea ”Răceala” - https://www.centrulnatura.ro/.../e-book-raceala-ce-este.../ este un capitol întreg despre tuse, alături de capitole despre febră, nas înfundat și dureri în gât.
Chiar recent am descoperit că durerile oribile, intense, foarte violente la înghițit trec cu remediul Nitricum acidum 30, de 3-5 ori pe zi.
Puteți să studiați din carte și să aplicați.

Cum faceți cu acest remedii homeopatice? Le testați pe rând. Nu prea este altă opțiune (chiar și pentru noi, terapeuții). Sunt descrieri ale tablourilor lor, le găsiți sumar în cartea Răceala sau pe Internet, care vă pot ghida în alegere. Dacă în 2-3 zile nu este mai bine, schimbați remediul.
Modul de a lucra cu homeopatia se schimbă, pe măsură ce vremurile (și simptomele) se schimbă.

Astăzi, duminică, este despre acceptarea schimbării, despre acceptarea limitării cunoașterii pe care o avem, despre a continua să ne ajustăm ceea ce avem, cunoaștem și aplicăm la ceea ce este și despre împărtășire.
Mulțumesc doamnei care m-a rugat într-un mesaj pe Facebook să discut despre ”tuse și tratamente posibile”. Deliberat v-am prezentat doar remedii homeopatice, pentru că au fost singurele care au funcționat eficient, atunci când au fost bine primite de corp.
Toate celelalte tratamente (siropuri, tincturi, suplimente, chiar și antibiotice) n-au reușit să ”atingă” reala situație din interiorul corpului. Ceea ce-mi spune foarte mult despre profunzimea dezechilibrelor. Sau de intensitatea ”poluării”.

Chiar dacă vi se pare ”abracadabra” înșirarea de remedii și tot ce v-am prezentat astăzi, cărțile sunt utile să aprofundați informația. ”Răceala” este o carte pe care am scris-o special pentru oameni, cu explicații detaliate despre ce se întâmplă în corp, dar în mod global, în întregime, pentru a minimiza frica și povestea mentală.
Dacă simțiți că este utilă, puteți să o împărtășiți cu oricine credeți că are nevoie.
https://www.centrulnatura.ro/.../e-book-raceala-ce-este.../

În această perioadă în care Jocul se schimbă atât de rapid, asumarea răspunderii și auto-vindecarea devin instrumente prețioase.

Îmi doresc să știu că toți cei care citiți postarea de astăzi sunteți bine și faceți față nivelului de poluare la care sunt supuse corpurile fizice. Că minunea Creației care este corpul fizic reușește să se auto-repare și echilibreze. Odihna de astăzi este bine-venită.

Să ne fie bine tuturor și să trecem prin valurile de energie, așa cum vin ele în viețile noastre.
Cu iubire,


Sursă: Facebook/Zyanna Orinda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii