Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie – partea întâi – ziua 3. 8 iulie 2024. Început de săptămână, cu energii în creștere și accelerare

ro

08 Jul, 2024 11:19 167 Marime text
Valul 8 de energie – partea întâi – ziua 3
8 iulie 2024
Început de săptămână, cu energii în creștere și accelerare.
Ce înseamnă toate acestea?
 
Mulți stimuli pentru corpul fizic.
Din toate părțile, în același timp, corpul biologic este solicitat și împins să reacționeze.
Digestia, respirația, locomoția, echilibrul, imunitatea, adaptarea termică, eliminările, comunicarea și luarea deciziilor sunt procese care necesită energie. Uneori foarte multă energie.
 
Corpul are o rezervă strategică de energie, care îi asigură durata optimă de viață.
De o perioadă bună simt cum aceasta este folosită, pentru că energia zilnică disponibilă nu este suficientă.
Cu alte cuvinte, cheltuim din energia ”de rezervă”, pentru a face față adaptării zilnice la ceea ce este în viața noastră.
În perioada de lună în creștere se rețin mai bine în corp minerale și vitamine.
 
Corpul necesită o cantitate mare de minerale, acestea fiind disponibile din surse precum sărurile sau apa de mare.
Sarea Celtică sau sarea de Himalaya reprezintă varietăți de săruri de bună calitate, care în cantități mici pot fi adăugate la alimentația zilnică, bogată în fructe și legume, pentru a menține starea de hidratare a corpului.
 
Sarea albă, sarea de bucătărie, sarea rafinată este o substanță agresivă și dificil de acceptat de corpul fizic. Sodiul și clorul, dacă sunt administrate ca atare, sunt toxice pentru corp. În combinația clorură de sodiu, reprezintă o variantă tip sare acceptată de celule, dar când este izolată chimic, destul de agresivă în continuare.
 
În Sarea celtică, clorura de sodiu se găsește în procent de 70%, alături de multe alte minerale în cantități mici, care neutralizează potențialul său toxic. Oamenii de știință spun că există circa 92 substanțe chimice distincte în sarea Celtică. Exact această combinație complexă o face un aliment necesar corpului.
 
Alte surse de săruri sunt legumele rădăcinoase, consumate ca suc sau blender (200 ml pe zi), având grijă să fie varianta bio, de câte ori este posibil.
 
Am descoperit că nu este ușor să stai complet fără săruri, corpul are nevoie de sursele sale de minerale, pentru a-și menține hidratarea celulară. Fructele și legumele proaspete aduc săruri de potasiu din abundență, dar este nevoie și de săruri de sodiu pentru echilibrare celulară (rădăcinoasele și adaosul de sare Celtică, sau de Himalaya).
 
Mai este nevoie și de calciu intra-celular, dar în lipsa vitaminei D3, pentru absorbție, acesta rămâne în afara celulei și se depune (ba în rinichi, ba în alte țesuturi). Sursele de calciu sunt tot rădăcinoasele (rădăcini de păstârnac, pătrunjel, gulie, morcov sau sfeclă), dar și semințe de susan, pin și alte semințe și nuci.
 
Astăzi este despre a ne asigura cantitățile optime de minerale (din alimentație) și vitamine (alimentație și stil de viață). Statul în aer liber, expunerea moderată la soare dimineața și după-amiaza, când sunt razele ultraviolete, consumul optim de apă (din cele mai bune surse pe care le putem găsi) și mai ales, odihna și somnul, reprezintă condițiile cheie pentru menținerea în stare bună a bateriei de energie a corpului.
Mai multe informații despre săruri găsim în cartea ”De la celulă la univers”, apărută de curând într-o ediție revizuită și adăugită:
Să avem cu toții o zi de început de săptămână cu tot combustibilul energetic necesar funcționării bune a corpului,
 
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii