Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 8 de energie – partea întâi – ziua 7 12 iulie 2024 Ne aflăm la mijlocul distanței dintre lunații, adică la primul pătrar al lunii

ro

12 Jul, 2024 10:02 400 Marime text

Valul 8 de energie – partea întâi – ziua 7
12 iulie 2024
Ne aflăm la mijlocul distanței dintre lunații, adică la primul pătrar al lunii.
Luna și-a schimbat astăzi semnul, trecând în Balanță, o zodie de aer în care echilibrul și fixitatea se mișcă între ele.

Să ne observăm astăzi cu atenție: ba suntem bine și împăcați cu ceea ce este, ba suntem posedați de câte o idee fixă, din care suntem supărați pe toți și toate.
Astăzi avem o altă idee interesantă de observat.
Apropo de ”observația” despre care tot discutăm: când facem acest lucru, când ne uităm la lume din exterior sau când interacționăm cu lumea, la un anumit nivel, ne simțim separați de lume.

Separarea pe care o percepem este o componentă a Ego-ului, a importanței de Sine, și este cea care ne ține în izolare.
Grija principală a Ego-ului ”de a fi special” ne determină să vrem să ne simțim separați de lume, pentru a fi remarcați ”cât suntem de speciali”.
Este foarte dificil să te simți ”special” când știi că ești un fir de nisip, printre milioanele fire de nisip ale acestei lumi. Realitatea acestui univers infinit este că totul este la fel de neimportant și insignifiant, inclusiv noi, ca parte a sa.

Ego-ul nu suportă această realitate și creează povestea despre ”eu sunt special”, ”eu sunt diferit”; ”eu sunt altfel” și o menține cu toate eforturile (interioare și exterioare) de susținere. De aceea ne îmbrăcăm fistichiu, ne machiem, ne tatuăm, facem eforturi imense să avem grijă de păr, unghii, piele și haine. De aceea vorbim într-un fel, ne maimuțărim și facem spectacol la întâlnirile între noi, de aceea creăm ritualuri laborioase pentru întâmplările vieții.
Viața este simplă. Fiecare viață umană este simplă. Și este o parte din întreg.

Pentru că nu ne simțim o parte din această lume, ci ne simțim separați de ea, nu ne aflăm mai niciodată în momentul prezent.
La fiecare acțiune sau întâlnire, de câte ori merg într-un loc sau fac ceva anume, mintea face asocieri cu ceva din trecut și mă scoate din momentul prezent.
Nu mă mai întâlnesc cu persoana x, pentru că în trecut s-a întâmplat ceva și nu mai doresc să se repete acea acțiune. Nu mai mănânc alimentul y, pentru că era hrana favorită a ex-prietenului sau soțului și-mi amintește de suferința relației.

Nu mai folosesc mașina asta pentru că el a plimbat cu ea o ”alta”.
Și tot așa.
Povești infinite, care ne scot din momentul prezent, ne fac grea trăirea în aici și acum.
Astăzi observăm această tendință a Eu-lui de a ne evacua, la propriu, din lume, și de a ne duce în ”gândirea magică” a ”specialului” (eu sunt altfel, mie mi se întâmplă lucrurile diferit sau doar mie mi se întâmplă asta!).

La ultimele consultații ale acestei săptămâni, am auzit 3-4 femei tinere vorbind exact cu vorbele pe care le rosteam cândva în cap (apropo de conexiunea cu trecutul).
Pe la 20-30 de ani, visam să călătoresc, să merg în India sau Peru, să găsesc înțelepciunea și iluminarea. Am reușit să ajung în India și Peru și NU am găsit înțelepciunea și iluminarea, ci aceeași confuzie și mizerie, care era în capul și sufletul meu – reflectată în exterior.
De fapt, m-am purtat pe mine ”cea specială” în alte locuri îndepărtate (consumând resurse de energie, timp și bani) și descoperind cât sunt de asemănătoare cu toți și toate. Asta te învață India sau Peru – că toți și toate suntem fire de nisip nesemnificative ale lumii.

Mă observam pe mine în consultație, cum fugeam de la atenția acordată consultației la nostalgia constatării identități minții și poveștilor din ea. Observam corpul și reveneam la momentul prezent, observam mintea și fugeam în poveste.
Socialul condiționează mental aceleași povești în ”gândirea magică”, care ne fac să ieșim din prezent, unde este liniște și calm, și să ne ducem în trecut, unde sunt doar regrete și nemulțumiri sau viitor, unde este anticipație și entuziasm păgubos.

La Tabăra Femina din 15-19 august din Dâmbovicioara, vom avea mai multe exerciții și acțiuni despre ”a fi prezentă” în corp, aici și acum.
https://www.eduvisionlearning.ro/.../tabara-femina...
Și vom constata împreună cât de simplu sau greu este să considerăm corpul fizic, un obiect al acestei lumi.

Nimic special, nimic diferit de restul obiectelor acestei lumi.
Putem și astăzi să rulăm mental ideea și să vedem cât de mult nu îi convine minții realitatea și cum ar face orice să rămână în gândirea magică ”eu sunt special, eu sunt diferit, eu sunt separat”.
Să avem o altă zi de atenție pe corp și pe povestea minții.
Cu iubire, tuturor

ARticol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii