Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 31 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 9 de energie – partea a doua – ziua 12. 31 august 2024. Ultima zi din luna august

ro

31 Aug, 2024 10:03 196 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Zyanna OrindaValul 9 de energie – partea a doua – ziua 12
31 august 2024
 
Ultima zi din luna august. Ultima zi de vacanță.
Astăzi discutăm despre diferența între a reacționa și a răspunde.
Când v-am anunțat că urmează să schimb locul de postări de pe Facebook pe o platformă de Newsletter mai profesională, m-am așteptat la reacții din partea multora dintre voi.
 
Și în schimb, am primit răspunsuri, care m-au copleșit. Sunt maxim de recunoscătoare că ați ales să veniți în acest nou proiect alături de mine.
Răspunsurile voastre, mesajele primite, abonamentele trimise – au însemnat că v-ați decis să rămâneți alături de mine – și mă motivează să vă structurez și ofer un conținut calitativ pentru Newsletter.
 
Mâine, pe 1 septembrie, va fi lansat ”oficial” primul Newsletter ce va ajunge direct în căsuțele voastre de mail. ȘI săptămânal, duminică dimineața, veți primi astfel de mesaje, direct în căsuța de mail, de-a lungul unui întreg an calendaristic.
Aș dori să vă dezvălui faptul că acest Newsletter este și o aniversare ”neoficială” a 30 de ani de carieră medicală la cabinetul meu, de când am posibilitatea să fiu alături de oameni, să-i susțin cu tot ce pot și știu, să cresc continuu, pentru a putea să înțeleg mai bine corpul și problemele sale. O pacientă mi-a amintit că ne știm din 1994, și gândindu-mă de când văd practic pacienți, am descoperit că o fac din 1989-1990, când eram încă studentă la medicină. Am ales să răspund devreme la chemarea unei cariere. Nu să reacționez.
 
A răspunde înseamnă a alege, a lua o decizie, a favoriza o direcție mai mult decât altele.
 
A reacționa înseamnă automatisme de acceptare sau refuz, fără măcar să înțelegi de ce ai spus ”da” sau ”nu”.
Reactivitatea mentală este automată, este o parte a condiționării sociale și vom discuta despre ea, alături de alte caracteristici ale Ego-ului la Webinarul din această seară ”Borcanul cu vitalitate”.
Am făcut un interviu alături de Alexandra, de la Alexa Event în care am spus un pic despre ce urmează să vorbim la Webinar
M-aș bucura să răspundeți la invitația de a fi alături de mine în seara aceasta, la ora 18.00, în ultima zi a lunii august, pentru a celebra împreună schimbarea calendaristică, care se dovedește și o schimbare astrologică destul de importantă: intrarea în retrograd a planetei Uranus pe data de 1 septembrie. Este planeta neprevăzutului, schimbărilor bruște, neașteptatului – a surprizelor.
 
Sper să fie o surpriză plăcută atât Webinarul din seara aceasta, cu toate informațiile sale puternice și un pic tulburătoare pentru Ego.
Dar și primul Newsletter de mâine, dintr-o serie ce va fi interesantă, pentru că răspunsul vostru m-a motivat să vă ofer mult mai multe decât am făcut-o prin postările zilnice pe Facebook.
 
Astăzi este despre a răspunde la ceea ce se întâmplă în viețile noastre cu atenție și prezență, și a observa când ”reacționăm”, în loc să ne alegem răspunsul atent și conștient
 
Cu iubire, tuturor




Sursa și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii