Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 21 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 9 de energie – partea a doua – ziua 2. A trecut perioada de lună plină și începe luna în scădere

ro

21 Aug, 2024 10:23 159 Marime text






Valul 9 de energie – partea a doua – ziua 2. 21 august 2024. A trecut perioada de lună plină și începe luna în scădere.

Să profităm de următoarele 10-12 zile pentru a face ultimul detox al verii, de curățenie profundă a reziduurilor și acizilor acumulați în corp.
Am simțit nevoia să intru iar într-o perioadă de sucuri, corpul vrea măr cu morcov (când găsesc și țelină sau apio bio, este foarte bine primit și acest adaos).

Atenție mare la posturile cu sucuri, sunt câteva mici capcane:
- Dacă merele, morcovii și/sau apio nu sunt bio, există riscul să consumăm cantități prea mari de pesticide și insecticide. Facem un efort să găsim ingrediente bio, organice, dacă tot dorim să facem detoxifierea. Dintre fructe, merele sunt cele mai ”chimizate”, dintre legume, apio este pe locul întâi la tratamente chimice. Așadar, merită efortul de a găsi ingrediente organice
- Amestecurile și cantitățile de suc băute pe zi se adaptează la nevoile corpului; dacă este prea mult măr, apar variații ale glicemiei, cu senzație de slăbiciune; dacă este prea mult morcov, gustul pământos face sucul greu de consumat; se testează pentru găsirea combinației potrivite atât gustului, cât și senzației corporale (ne asumăm ceva disconfort până găsim combinația potrivită)
- Nu se consumă mai mult de 500-600 ml de suc pe zi – în mai multe reprize pe o zi, printre căni de ceai, pahare cu apă și alte fluide pe care le dorim consumate; se ține bine în gură sucul înainte de înghițire; vom descoperi că acest suc din măr și morcov nu poate fi dat pe gât, precum apa, ci impune consumul gură cu gură; după consum, spălăm gura și dinții cu apă (sau cu dușul bucal, dacă avem unul), nu cu periuța de dinți (să nu luăm smalțul de pe dinți).

Dacă nu avem suc de măr și morcov (sau posibilitatea să-l facem zilnic, proaspăt, pentru a-l consuma imediat ce l-am făcut) avem alte câteva alternative acceptabile:
- Putem face un suc pentru o zi, pe care să-l ținem la frigider sau într-un termos, din care să ne servim toată ziua; nu mai are enzimele sucului proaspăt preparat, dar tot susține corpul în procesul de detox
- Putem face un suc de portocale și grefe, pe care să-l consumăm urmat de un pahar cu apă, cu spălarea minuțioasă a gurii și dinților după acest suc
- Putem folosi apa cu lămâie, sau o limonadă, apoi urmată de un pahar cu apă sau unul de ceai.
- Putem să facem suc din orice fel de fructe disponibile (prune, piersici, nectarine etc), dacă le putem găsi în varianta bio și agreăm gustul lor; important este să combinăm cu morcov / apio / țelină sau alte rădăcinoase (pătrunjel, uneori gulie), pentru a dilua efectul direct al fructozei asupra ficatului.

Căldura de afară impune mari precauții cu privire la solicitarea ficatului (deja obosit, de toate tentativele de reglare termică).
Detox-urile se fac în această perioadă cu ”piciorul pe frână” și mare atenție la reacția corpului.
Dacă nu este posibilă doar consumare zilnică de sucuri, o masă seara echilibrează bio-chimia corpului și ne menține într-o stare fizică și emoțională acceptabilă.

La Școala Sănătate 5D observăm împreună toate particularitățile procesului de îngrijire a corpului și descoperim prin experiențe directe nevoile corpului, dar și dificultățile întâmpinate la trecerea prin detoxifiere. https://www.sanatate5d.ro/
Vom folosi principiile învățate în Școală să structurăm o strategie de pregătire pentru începerea școlii și a toamnei, pe care o vom prezenta la Webinarul de pe 29 august 2024: https://holisticshop.ro/.../webinar-inapoi-la-scoala-cum.../

La întâlnirea directă de la Școala Sănătate 5D, de pe 22 august și la Webinarul cu ”începerea școlii” vom începe să lucrăm împreună pe Caietul de lucru lansat la Tabăra Femina din Dâmbovicioara: https://shop.aska.ro/produs/pachet-vinovatia/

Caietul de lucru va fi în curând disponibil, în forma corectată și ajustată, și va însoți cărțile acestei toamne, dedicate în întregime lucrului cu povestea mentală a Eu-lui și senzația de vinovăție. Personal, am descoperit că este cea mai importantă și profundă componentă a procesului de vindecare.
Vom mai povesti despre cărți și caiet, dar și despre un Newsletter surpriză, în care îmi voi transfera toate aceste postări de pe Facebook.

Aici voi rămâne cu postări scurte, ocazionale și cu trimiteri către Newsletter.
În curând, de pe 1 septembrie, mă mut pe platforme și site-uri noi, unde vă aștept să continuăm împreună călătoria vindecării, într-un spațiu mai personalizat și mai potrivit unei conexiuni directe.

Sunt recunoscătoare pentru tot antrenamentul pe care l-am realizat cu postările zilnice pe Facebook, mi-a arătat că este posibil ca inspirația să fie ”antrenată” și ținută ”în priză”. Voi folosi tot ce am învățat aici într-un alt mod, și voi continua să cresc, să evoluez, să înțeleg din ce în ce mai bine curgerea energiei și schimbarea, așa cum vine peste noi toți.

Astăzi este despre curățenie interioară, fizică, dar și despre toleranță la schimbare, la nivel mental-emoțional.
O zi cât mai echilibrată pentru noi toți
 
 
 Sursa și foto: ZyannaOrinda/ Facebook.com
 
Citește și
Valul 9 de energie - partea a doua - ziua 1. 20 august 2024. Creativitatea a fost maximă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii