Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 9 de energie - partea întâi - ziua 10. 14 august 2024. Miercuri, mijloc de săptămână, căldură de august și lună în creștere

ro

14 Aug, 2024 09:58 193 Marime text


Valul 9 de energie - partea întâi - ziua 10
14 august 2024

Miercuri, mijloc de săptămână, căldură de august și lună în creștere.
De câteva săptămâni primesc mesaje de la oamenii din România despre ”valul de căldură” care tulbură echilibrul organismelor și naturii.
Pentru că am fost plecată și am stat la o temperatură de 18-20 de grade, poveștile oamenilor au fost doar cuvinte, pentru că nu erau însoțite de senzații.

Odată ce am aterizat la București și am ieșit din aerul condiționat al avionului și aeroportului (fiind necesară o jachetă să rezist), m-am izbit de zidul de căldură.
Realmente așa l-am perceput. Ca pe un zid.
M-am izbit de masa de aer cald, stătut, stagnant și încins, care m-a făcut să transpir în câteva minute și să-mi încetinesc toate funcțiile.

Am venit de la drum entuziastă, locvace și plină de zel, iar lovirea de realitatea căldurii și radiațiilor mi-a zguduit la propriu corpul fizic. Nu am dormit aproape deloc noaptea, pentru că aș fi avut nevoie de răcoare și aer, nu de pielea transpirată continuu. Iar a doua zi, la ieșirea în curte pentru puțină gimnastică, m-am trezit ciuruită la propriu de niște țânțari mici și foarte agresivi. Mă uit la picioarele mele cum sunt pline de bubițe roșii, apărute în câteva minute.

Bine ne-am regăsit într-un mic iad, în care descoperim provocările la care este supus corpul fizic, în mod continuu.
Am înțeles direct, pe pielea mea, episoadele de boli febrile și cu tuse, de care suferă adulții și copiii, datorită acestui val de căldură sufocantă.
Ficatul îmi dă semne de suferință, după nici 24 de ore de stat ”în cuptor” și limpezimea mentală pe care am considerat-o ”de la sine înțeleasă” se clatină. Realitatea m-a ”izbit” la propriu, frontal și direct.

Sunt în admirația tuturor celor care rezistă de săptămâni întregi acestei perioade dificile.
Și sunt în continuare în admirația corpului fizic, ce folosește toate resursele disponibile pentru a neutraliza acidoza accentuată indusă de căldură.

Îmi este clar că hidratarea este urgența numărul 1. Iar odihna de noapte este a doua urgență. Caut soluții pentru obținerea unui somn de calitate, care să nu implice aparate electrice sau dispozitive suplimentare în camera de dormit.

Grija pentru corpul fizic și starea sa de confort este una dintre cele mai importante sarcini pentru menținerii vitalității.
Corpurile noastre chiar au nevoie de un nivel de disconfort, pentru a fi provocate și a-și antrena mecanismele de adaptare și supraviețuire.
Discutăm mai multe despre modul în care corpul fizic rezistă la ”provocări” în cadrul întâlnirii de la finalul lunii, pe 31 august.
https://alexaevent.ro/.../borcanul-cu-vitalitate-webinar.../

Să avem o zi de mijloc de săptămână cât mai răcoroasă (pe interior, că în exterior ”caloriferul” soarelui este deschis la maxim) și să nu uităm să ne folosim de simțul umorului; până la urmă, totul este așa cum este și doar neluând chiar în serios văicărelile ”babei interioare”, care se plânge imediat ce dă de greu, putem să ne mobilizăm puterea ce-o avem în corpul fizic și să rezistăm provocărilor.
Suntem bine, suntem vivace, suntem rezistenți,
Cu iubire, tuturor



Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii