Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 9 de energie - partea întâi - ziua 2. 6 august 2024. Tranzitul de Mercur retrograd are frecvent conotații negative

ro

06 Aug, 2024 12:00 361 Marime text


Valul 9 de energie - partea întâi - ziua 2
6 august 2024

Tranzitul de Mercur retrograd are frecvent conotații negative, multe persoane referindu-se la haosul și confuzia ce apar adesea în timpul celor trei săptămâni în care planeta pare că merge ”invers” (și la fel par multe dintre treburile pe care le avem).

Dacă ieșim puțin din dualitatea poveștii minții (care împarte totul în ”bine” sau ”rău”) și ne referim la realitatea fizică a vieții pe pământ, orice provocare este doar o oportunitate.
Când apar haos și confuzie, înseamnă că lucrurile nu mai pot fi la fel ca înainte și este momentul de o schimbare.

Întrucât majoritatea oamenilor nu fac aceste schimbări în mod voluntar, pentru că își pierd rapid motivația (și energia), schimbările vin peste ei ”cu forța”. Cam asta este modalitatea Divinului de a ne face să creștem: ne forțează.

Exact cum facem noi cu minunații noștri copii.
Dacă ar fi după ei, ar rămâne niște papă lapte veșnici, dependenți sută la sută de energia și resursele părinților.
Este minunat să găsești mâncarea pe masă, rufele curate în dulap, pantofii curățați, jucăriile cumpărate în coșul de jucării și să fii dus și adus de la activități și distracție.
Cine ar renunța de bună voie la aceste privilegii?
Cine ar întrerupe voluntar vacanța, cu somnul până târziu, lenevitul în pat, sucurile aduse la nas și uitatul cu orele în ecrane?

Plăcerea este un drog atât de puternic (de fapt, dopamina și alte substanțe din corp, secretate în momentele de plăcere) încât, dacă ar fi după oameni, ar rămâne până la moarte în stări de plăcere.

Dar dualitatea lumii și Jocul structurat de Stăpânii Jocului ne oferă alternanțe. Apar perioade dificile, de provocări și stres, de eforturi și solicitări, care să ne scoată din amorțeală și să ne amintească de puterile interioare.

O astfel de provocare se apropie rapid de noi, după ce vom ieși din Mercur retrograd – începerea școlii, atât pentru copii, cât și pentru părinți (întrucât este o provocare pentru toată lumea). Școala este ”răul necesar” de care avem nevoie, pentru a depăși stadiul de papă lapte. Școala este locul în care suntem programați să fim obedienți și să respectăm reguli, dar este și locul în care se dezvoltă gândirea rațională, simțul observației și interacțiunea cu ființe umane complet diferite.
La școală ne confruntăm cu toate tipurile posibile de conflicte, ne sunt expuse fără milă toate slăbiciunile, dar în același timp ne descoperim și puterile interioare, pe care nu le-am afla, dacă n-ar fi nevoie.

Vă invit la final de lună august la un Webinar de reamintire a măsurilor utile pentru pregătirea de începerea școlii, atât pentru părinți, cât și pentru copii.
https://holisticshop.ro/.../webinar-inapoi-la-scoala-cum.../

Și vă invit ca astăzi, pe măsură ce trecem prin provocările acestei zile de Mercur retrograd, să ne amintim iar și iar – că nu este decât un antrenament pentru întărirea puterilor interioare. Orice ar fi, este așa cum este.
Să avem cu toții o zi de Mercur retrograd cât mai eficientă și folositoare
Cu iubire, tuturor




Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii