Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 9 de energie – partea întâi – ziua 6. 10 august 2024. Cu ce ne putem răcori?

ro

10 Aug, 2024 09:01 217 Marime text
Constanța e bine, foto: Facebook/Zyanna Orinda
Valul 9 de energie – partea întâi – ziua 6
10 august 2024
 
Luna crește ușurel, odată cu ea crește și capacitatea corpului de a reține de toate: apă, minerale, vitamine, dar și toxine sau reziduuri.
Suntem în plin anotimp călduros și acid (căldura este acidă, iar recele mai alcalin) așa că acidoza corpului se simte mult mai intens în această perioadă.
 
Cu ce ne putem răcori?
 
Desigur că fluidele reprezintă principala modalitate a corpului de a-și regla temperatura.
Apa la temperatura camerei, băută gură cu gură (și ținută un pic în gură, să fie amestecată bine cu salivă) este principalul ”răcoritor” al corpului.
Apa amestecată cu fructe (gen limonadă, sau apă cu lămâie, sau apă în care se pun felii de lămâi sau castraveți sau căpșuni) reprezintă o altă modalitate și mai plăcută de ”răcorire” interioară a corpului.
 
Dacă dorim să aducem în corp și vitaminele, mineralele și enzimele de care are acesta nevoie, sucurile fresh de legume și fructe (nu doar de fructe, simple, prea multă fructoză încarcă ficatul în sezonul cald), reprezintă o altă variantă pe care corpul o primește bine.
Am descoperit că organismul meu și-a dorit și a primit bine sucul de apio cu puțin lime, sau puțin măr, sau sucul de măr, morcov și sfeclă, tot cu puțin lime.
 
Se pare că organismul a dorit ”săruri” din rădăcinoase sau apio (tijele de țelină), iar zeama de la lime (lămâie) a neutralizat un pic gustul pământos al sucurilor de sfeclă și țelină.
 
Știu că foarte mulți oameni se ”joacă” cu diferitele combinații de sucuri – sucuri verzi, sucuri colorate, combinații variate fructe (castravete, mere, piersici/nectarine) cu legume (frunze, rădăcini, tulpini – tije).
 
Nu există un suc bun pentru toată lumea. Fiecare experimentează și lasă propriul corp să decidă ce intră mai bine și ce ar repeta să consume în fiecare zi, în ciuda efortului preparării sucului.

 
Secretul constă în găsirea unui storcător melcat vertical, ușor de curățat și ușor de folosit, plus răbdare pentru curățarea și tăierea mai măruntă a fructelor și legumelor, pentru a nu înfunda și bloca storcătorul. Este o ocazie minunată să mai ascultăm un podcast sau puțină muzică, așa că orice facem, poate deveni eficient, atât pentru corp, cât și pentru minte.
 
Aceste zile ne pregătim pentru tabăra Femina din Dâmbovicioara, ce se va desfășura între 15 și 19 august; vom discuta acolo multe despre sănătatea corpului și a minții, în paralel, întrucât sunt componente esențiale ale stării de bine.
Folosim energia perioadei pentru a ne acorda cu vibrația a ceea ce este în lume, în acest moment.
Avem o perioadă excelentă pentru răcorire, hidratare și îngrijire a organismului fizic.
 
Să avem cu toții astăzi o zi de grijă pentru corp, de oferire a hranei utile și nutritive pentru funcționarea sa în stare bună.
Și să ne fie bine tuturor,
 
Cu iubire,


Sursă: Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii