Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:10 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 9 de energie – partea întâi – ziua 9. 13 august 2024. O zi în plin tranzit de Mercur retrograd

ro

13 Aug, 2024 08:45 1114 Marime text
Constanta e bine, foto: Facebook/ Zyanna Orinda Valul 9 de energie – partea întâi – ziua 9
13 august 2024
 
O zi de miercuri, în plin tranzit de Mercur retrograd.
Să fim mai atenți astăzi la pașii pe care îi facem și să fim mai prezenți în propria viață.
Plus, să nu uităm să avem la purtător simțul umorului, pentru că este singura tehnică ce ne ajută să nu pierdem energie atunci când povestea se duce în alte direcții decât ne așteptăm.
 
Economia de energie este singura ocupație utilă a unui om modern.
Literatura spirituală ne tot povestește despre ”iluminare” și experiențe extatice, despre fericire eternă și stări de unitate, ce pot fi resimțite temporar, de mulți oameni.
Dar singura stare durabilă pe care o putem avea cât timp ne aflăm într-un corp fizic este starea de bine pe care ți-o poate oferi energia, dinamismul, vivacitatea.
Știți la ce mă refer.
 
Cu toții ați avut o noapte de somn bun și odihnitor.
A doua zi, dimineață, după toaletă și aranjare, era atâta energie încât ați simțit că puteți face orice. Dar absolut orice. Energia aceea disponibilă ca și copil, când simți că ai capacitatea să alergi ore întregi, fără hrană și fără odihnă.
Ca și copii, irosim inconștient energia, în ocupații triviale, impuse de social.
 
Ca și adult, devenim conștienți de cât este de prețioasă energia și începem să facem economie de energie, la fel cum ne bugetăm și finanțele.
Dacă oferit prea mult celorlalți, intrăm pe credit și asta înseamnă boală.
Iar când suntem bolnavi, luăm energie de la alții – le cerem atenția, prezența, sfaturile și mai ales, intervenția (fă ceva, ajută-mă). Asta se cheamă ”împrumut de energie” și se face mereu ”cu dobândă”.
Toți copiii știu despre ”împrumuturile de energie” primite de la părinți, pe care aceștia le solicită apoi înapoi, când părinții devin bătrâni și neputincioși, la rândul lor. Și le solicită cu dobândă, de fiecare dată (”ai grijă de mine cum am avut și eu grijă de tine, sacrifică-te așa cum m-am sacrificat și eu, să te cresc”).
 
Jocul de energia este numit diferit de social, dar realitatea lui este una simplă (deși incomodă) – este un joc de energie.
 
Aflăm mai multe despre economia de energie și modul în care putem să folosim mai înțelept energia disponibilă fiecăruia dintre noi, la Webinarul de la finalul lunii august:
Astăzi vă invit să observați cum pierdem, fiecare energie, cu câte o poveste despre ”nu merge așa cum vreau eu”.
Indiferent cine și ce face, cine și ce vorbește, cum interacționați cu alți oameni, haideți să ne propunem să avem o zi de maximă toleranță și simț al umorului, să ne amuzăm la propriile erori sau ale altora, și să nu luăm prea în serios orice este.
 
Și să descoperim la finalul zilei – rămânem sau nu cu ceva energie pentru uz propriu?
 
Să ne fie bine, tuturor,
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii