Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 9 – partea întâi – ziua 15 19 august 2024 Zi de lună plină în semnul zodiacal al Vărsătorului

ro

19 Aug, 2024 09:49 199 Marime text
Valul 9 – partea întâi – ziua 15
19 august 2024
Zi de lună plină în semnul zodiacal al Vărsătorului.
Maxim de energie feminină creativă (sau destructivă).
O zi bună pentru ars și încheiat ceva vechi, o situație, o poveste, o circumstanță.

Cele mai multe dintre poveștile vieților noastre sunt aceleași tânguiri ale Eu-lui ”nu am destul, nu sunt destul de bun, nu mă pricep, nu sunt în stare, nu-mi iese, sufăr că nu sunt văzut, înțeles, acceptat sau ales de cineva etc etc”.
Povestea Ego-ului este aceeași la majoritatea oamenilor, hrănită mereu de filme, cărți, muzică și cântece, manifestări artistice și evenimente, hrană artificială și substanțe chimice, plus tehnologie (care le incorporează pe toate).
Astăzi putem să o observăm mai bine și mai clar (mai ales dacă stăm puțin în Natură) și să avem șansa să ne dăm un pas în spate, să vedem că Nu Sunt această poveste. Ea doar este și se derulează în capul meu.

Eu sunt cel care m-am trezit de dimineață, merg la baie, fac duș, iau micul dejun, îmi fac exercițiile, îmi fac treburile și mă întâlnesc cu oamenii, mă plimb, trăiesc emoții, fac dușul de seară și merg la culcare. Eu sunt mai degrabă entitatea simplă, pentru care micile detalii contează (să fie curățenie, ordine, să fie lucrurile clare, să știu cum mă poziționez în raport cu fiecare persoană și situație etc).
Povestea care include numele ce mi s-a dat, apartenența (fiica lui, membră în grupul x, absolventă a y, de profesie z) și comportamentul (rapidă sau înceată, gospodină sau amazoană, glumeață sau tristă etc) sunt structuri ale Ego-ul ce stăpânește corpul și stările sale până la identificare.

Când spun Eu, aproape întotdeauna este Ego-ul, mai mult decât realul Sine.
Ego-ul este un mare consumator de energie (pentru că funcționează pe bază de ”eu vreau” și ne împinge la comportamente compulsive).
Am descoperit împreună cu doamnele din Tabăra Femina cât de lipit de noi și încăpățânat este acest Ego, care are ideile sale puține și fixe, prin care ne manipulează zilnic.

Cum s-a construit Ego-ul?

Începând din familie, pornind de la relația cu mama, și trecând prin școală și relațiile cu învățătoarea sau profesoarele (cele mai multe cadre didactice sunt femei).
Femeile construiesc Ego-ul, ele îl hrănesc și-l întrețin.
Iar bărbaților le convine de minune. Pentru că Ego-ul este construit să mențină supremația energiei masculine în această lume.

Viziunea pe care o am în prezent este ce înțeleg în acest moment. Pe măsură ce cunosc mai mult, totul se re-așează și schimbă în modul în care se mișcă înțelegerea mea (adică Ego-ul, care altul?)
Vă invit să citiți cartea ”Turism emoțional” pentru o trecere în revistă a caracteristicilor feminine și masculine ale oamenilor.
https://www.centrulnatura.ro/produs/e-book-turism-emotional/
Și curând, va fi disponibil și pachetul de de carte / caiet de lucru pe care l-am folosit în Tabăra femina: cartea ”Care este treaba mea?” și caietul de lucru ”Rădăcinile vindecării”.

Lucrând în tabără cu cele două instrumente, am realizat cât de puternic este impactul asupra Ego-ului a tuturor textelor și exercițiilor propuse.
Vom mai reveni cu aceste materiale și în cadrul altor programe on-line, pentru că am observat că sunt folositoare, chiar mai mult decât mă așteptam.
Aceste materiale vor fi disponibile începând cu primele programe on-line ale toamnei 2024, webinariile:
https://holisticshop.ro/.../webinar-inapoi-la-scoala-cum.../
Și
https://alexaevent.ro/.../borcanul-cu-vitalitate-webinar.../

Astăzi este despre a reuși să observăm structura lipicioasă a Ego-ului, fiind atenți la ideile care ne trec prin cap. Sunt aceleași de fiecare zi, care ne dau stare de tristețe, neliniște, nemulțumire și agitație? Sunt idei care ne fac să ne simțim vinovate? Atunci este vorba clar despre povestea Ego-ului.
Putem să-l ”ardem” în lumina inimii noastre?
Dacă da, să o facem.
Dacă nu știm ce și cum, ținem aproape.
Vom continua să facem procesul împreună
O zi de lună plină în Vărsător, cu trezire și prezență, cu atenție și observație continuă,
Cu iubire, tuturor

ARticol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii