Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea întâi – ziua 6 29 aprilie 2024 Dacă nu există destule provocări, devenim leneși, apatici și ne îngrășăm ușor

ro

29 Apr, 2024 14:57 539 Marime text

Valul cinci de energie – partea întâi – ziua 6
29 aprilie 2024
Dacă nu există destule provocări, devenim leneși, apatici și ne îngrășăm ușor.
Asta se întâmplă adesea cu copiii și adolescenții pentru care părinții fac totul, nelăsându-i să învețe din propriile suferințe / neputințe sau să se confrunte cu consecințele propriilor prostii.

Părinții curăță, corectează, repară și mușamalizează tot ceea ce fac odraslele, iar aceștia nu învață nici lecția, nici confruntarea cu dificultățile.
Când înveți să faci față copiilor care râd de tine, sau adulților care te abuzează verbal, când găsești în tine putere să nu dai înapoi în fața greutăților mutării într-un loc nou și a confruntării cu situații neobișnuite, când realizezi că nu te poți baza decât pe propriile tale puteri, reușești să te dezvolți, să înveți multe și să crești pe interior.
A fost experiența copilăriei și adolescenței mele, și mi-a luat zeci de ani de terapie (în toate felurile) să ajung să o privesc cu recunoștință, trecând dincolo de dificultățile sale.

Ca adult, în prezent sunt recunoscătoare tuturor provocărilor vieții, care m-au antrenat și determinat să devin ceea ce sunt astăzi.
Sunt recunoscătoare tuturor celor care, fără voia lor, m-au antrenat să găsesc strategii pentru a le face față, iar aceste strategii s-au transformat într-un mod de viață.
Sunt recunoscătoare tuturor greutăților prin care trec, chiar și în prezent, întrucât ele nu-mi permit să mă culc pe o ureche și să mă cred mare și tare. Smerenia vine la fiecare pas care îmi oglindește cât de multe nu știu.

Intestinul (colonul) uman este ca și noi, un organ care se antrenează pentru a funcționa eficient. Dacă nu i se permite să fie dinamic, să funcționeze activ și să rămână în formă, se lenevește, devine apatic și încetează să mai lucreze eficient.
Vreți să aflați mai multe despre acest subiect?

Mâine seara, vă oferim un Webinar gratuit cu informație și experiență practică.
https://www.cristelageorgescu.ro/webinar-30-aprilie/
Am găsit un citat care m-a impresionat: ”Odată cu vârsta, învățăm să ne protejăm nu pentru că suntem mai maturi, ci pentru că am învățat să ne luptăm. Nu le dați copiilor victoriile voastre, ci oferiți-le voința de a-și lupta propriile bătălii”.

Stau astăzi și diger acest citat.
Mi se pare extrem de profund.
Și respir adânc, încercând prin expirul prelungit, să masez cu ajutorul diafragmului, intestinul gros (colonul transvers).
Provocările mențin tonusul.
Starea de bine produce apatie și lehamite.
Hrană pentru gândire, din prima zi a acestei săptămâni mari.
Ce energie puternică vine lângă noi!
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii