Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:41 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 128 – 7.05.2022. Astăzi sărbătoresc culoarea turcoaz

ro

07 May, 2022 14:00 1332 Marime text


De la începutul anului, în proiectul 365 de zile de sărbătoare, am ales să fie zile în care sărbătoresc vibrația anumitor culori. Astfel, pe 22 ianuarie am sărbătorit albastrul și pe 28 aprilie culoarea verde. Culorile fundamentale din spectrul vizibil sunt descrise diferit, dacă ne referim la textele spirituale sau cele științifice. Nu intenționez să intru în detalii, de aceea menționez că l-am ales pe Corrado Malanga drept personalitate de referință și folosesc Testul său de culoare (Triade Color Test, prescurtat TCT) să mă refer la părțile energetice ale ființei noastre.

Sufletul – culoarea albastră, Spiritul – culoarea roșie și Mintea – culoarea verde.

În fiecare dintre noi, cele trei culori se îmbină în proporții variabile și vedem lumea printr-o combinație cromatică oferită de predominarea uneia sau alteia dintre componente.

Mintea (verdele) este partea de logică, rațiune, structură, inventarul de cuvinte ale lumii, descrierea și categorisirea acestei lumi. Datorită ei, avem o imagine coerentă și aparent stabilă a unui univers în continuă mișcare.

Funcțiile principale ale minții sunt categorisirea, etichetarea, inventarierea și depozitarea cunoașterii (și apoi, folosirea la nevoie a informațiilor din inventar).
Organul principal al minții (să nu râdeți) este vezicula biliară. Starea ei reprezintă starea reală a minții noastre (mică, mare, destinsă, strânsă, cu pietre/calculi = fixisme, cu mâl și noroi, stagnări și încetiniri, cu dureri și crize etc). VERDE.

Să nu mă întrebați ce se întâmplă cu cei care nu mai au fierea. Există un sistem biliar în ficat, care funcționează pe ”avarie”, cât poate de bine, fără fiere (când ea este îndepărtată chirurgical). Dar parcă prea repede ni se scoate fierea, tuturor celor care avem probleme. Este interesant să înțelegem ce se urmărește, de fapt.


Care este salvarea noastră a tuturor? Inteligența uriașă a Naturii, arborilor și plantele. Conexiunea cu verdele exterior compensează lipsa verdelui interior.

Spiritul (roșul) este partea de energie dinamică, activă, inițiatoare, aventurieră, căutătoare și răzbătătoare. Este asumarea riscurilor și cuprinderea necunoscutului, în sfera cunoașterii. Spiritul ne împinge să aflăm mai multe despre lume și noi, ne mișcă să nu stagnăm și ne face să dansăm pe interior întreaga dinamică bio-chimică (focul interior).

Sistemul principal răspunzător de spirit este complexul format din circulație (inimă, vase și sânge) plus ficat (filtru principal al sângelui) și splină (filtru limfatic). ROȘU.
Multe congestii și inflamații se întâmplă în zona de ”roșu” a corpului (în zona de spirit).

Toate ritualurile de slăbire a Spiritului presupun ”vărsare de sânge” sau ”luare de sânge”. Poate femeile înțeleg de ce sângerările prelungite menstruale NU sunt naturale, normale sau dorite. Slăbesc spiritul (curajul, dinamica de a schimba, forța vitală).


Spiritul se menține când ne ținem sângele în interiorul corpului și avem grijă de el.

Sufletul (albastrul) este Intelin-ul, Inteligența interioară, reala energie care conduce jocul vieții în corpul uman. Lumina interioară. Nu întâmplător, culoarea apei și a cerului din jurul nostru este Albastru. Pentru că toate sunt o parte din Sursa ce a creat lumea și de care ne amintește Sufletul din noi (puterea de Creator, pe care o avem în interior). Totul este creat pornind de la liniște, tăcere, calm, profunzime.

Sufletul ne ghidează tăcut, prin indicii și senzații, prin frecvențele armonioase ale cântecelor, muzicii, culorilor, aromelor și formelor geometrice.

În corpul nostru, venele apar albastre. Pereții vaselor de sânge și fasciile musculare sunt alcătuite din țesut conjunctiv, de culoare albăstruie. Ce face acest țesut? Conexiunea între toate componentele. Asemenea uriașei rețele a Sufletului care unește totul în lumea aceasta.

Combinația între culoarea verde și albastru formează culoarea turcoaz. Verde albăstrui. Sau albastru verzui. Nuanțe și proporții diferite.
O combinație între Suflet și Minte.

Culoarea turcoaz provine de la o piatră din zona Persiei și a Turciei, o piatră frumoasă, delicată, lucioasă, cu această culoare, ce era folosită ca talisman de protecție împotriva unor morți premature, la adulți și copil. Dacă ai lângă tine Sufletul și Mintea, poți merge prin lume conștient și prezent.

În prezent, culoarea turcoaz este purtată în haine și aleasă în decorații interioare. Instinctiv și intuitiv, femeile care se ocupă preponderent de modă și design vestimentar se întorc spre culori de echilibrare energetică.

Turcoaz aduce liniște, calm, centrare, stare de bine și mai ales, încredere în propriile puteri. Dacă ai mintea lângă tine (cu toată cunoașterea și inventarul său de cuvinte) și Sufletul, care să te ghideze ca un GPS pe drumurile cele mai simple, fără congestie și avantajoase pentru tine, îți este mai ușor să navigi prin țesătura lumii, deliberat umplută de noduri, stagnări și congestii.

Turcoaz este o culoare feminină. Se regăsește și într-o piatră din Republica Dominicană, numită larimar, ce este supranumită ”piatra delfinilor”. Turcoazul înseamnă trăire cu bucurie, în apele vieții, chiar dacă rechinii dau târcoale și fenomenul de predație (fiecare este un predator pentru altcineva) este naturalul.

Astăzi sărbătoresc culoarea turcoaz pentru că armonizarea cu vibrația culorilor, la fel precum armonizarea cu aromele și mirodeniile, îi amintește corpului fizic că experiențele sale sunt senzoriale, nu mentale.

Și mă ajută să mă desprind de fascinația computerelor și ecranelor (deși mesajul meu ajunge la voi printr-un ecran....ce paradox!)

Să avem astăzi o zi turcoaz, în calm și stare de bine, alături de Sfânta Vineri și cu bucuria începerii week-end-ului, ca perioadă de rupere din ritmul tip robotic al vieții.

Să ne acordăm la părți frumoase ale energiei lumii, în fiecare moment al zilei

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii