#ConstanțaEsteBine Ziua 145 – 24 mai 2022 Astăzi sărbătoresc circul
#ConstanțaEsteBine: Ziua 145 – 24 mai 2022 Astăzi sărbătoresc circul
24 May, 2022 09:48
ZIUA de Constanta
1578
Marime text
Am început să completez menajeria de metafore despre viață pe 2 martie, când am discutat despre pești, pe 18 mai vorbind despre melc și pe 23 mai despre broasca țestoasă. Dacă vreți, punem și ursulețul de pluș de pe 14 mai, pentru a avea o colecție mai mare de energii din lumea animală, care să descrie comportamentul uman din prezent. CIRCUL.
M-a fascinat circul de mică.
Am o experiență personală cu mersul la un spectacol de circ într-un cort ambulant, vara, când aveam 4 sau 5 ani. Au fost 3-4 zile ploioase la rând, iar circarii și-au continuat spectacolul (pentru că el trebuie să continue, nu-i așa?).
Desigur că și spectatorii au continuat să ia bilete și să vină la spectacol.
Doar boala cea mai gravă a tuturor copiilor lumii este plictiseala.
Și pentru a-i trata de această boală, le oferim orice fel de spectacole și activități cunoaștem fiecare.
În seara în care mama m-a dus la circ, cupola de pânză era plină ochi de apă.
Băncile s-au umplut de spectatori, artiștii se pregăteau să înceapă performanța când unul dintre stâlpii de metal care susțineau cortul uriaș s-a îndoit. Oamenii au intrat în panică și a fost suficient să țipe una două femei mai isterizate, că panica s-a răspândit ca pârjolul. Toți s-au bulucit să iasă din circ, pe unde au putut. Tot ce îmi amintesc în acel haos imens este că mama a sărit de pe băncile de scânduri jos pe pământ și eu am sărit după ea (de la o înălțime extrem de mare, pentru mine, atunci). Lăsându-mi puloverul acolo. Am ieșit pe sub marginea cortului, prin pământul noroit și am ajuns acasă murdară ca după o joacă ce nu-mi era permisă.
Amintirea de atunci a circului transformat în alt circ este o experiență care mă face să mă uit mereu la spectacolele oferite cu ochi diferiți. Știu că oricare se poate transforma într-o secundă în altceva. Nu este nevoie de mult. Oamenii pot fi împinși, ca o masă mare și omogenă, în orice direcție.
Am văzut asta în mod repetat, în ultimii ani.
Astăzi sărbătoresc circul pentru a vă aminti că suntem înconjurați de circ și că trăim într-un circ uriaș.
Inclusiv economia lumii, așa cum este ea descrisă aparent serios de autorități, este un CIRC.
Nu se numește CIRCuLAȚie a banilor?
CIRC care este LAȚ?
Nu avem CIRCuLAȚia liberă (sau condiționată) a oamenilor în alt circ numit ”turism”, nimic altceva decât o mașină de plimbat oameni și bani, de ici și până colo?
Sau CIRC-ul-LAȚ-ia bunurilor, ce transformă transportul global într-un circ cu vame, cozi de tiruri, mărfuri care se strică și oamenii care ridică din umeri?
Este CIRC oriunde te uiți. CIRC care te prinde în LAȚ, din ce în ce mai strâns.
LAȚ-ul băncilor este susținut de CIRCul politic, de CIRC-ul diferitelor evenimente globale care sunt prezentate precum numerele fabuloase de la circ:
”Doamnelor și domnilor, un număr extraordinar de dresură de viruși! Iată cum ne putem băga mâna în gura virusului și să nu se întâmple nimic! Magie curată!”
Romanii din Imperiul uriaș despre care am învățat la istorie (un circ scris și rescris de învingătorii lumii) erau specialiști în ”pâine și circ”. Ei spuneau că de atâta este nevoie să ții oameni în prizonierat de bună-voie, să le folosești forța vitală și să-i manipulezi cum vrei.
Ne uităm astăzi la copii noștri (oglinda noastră): cu gura plină de hrana procesată și de chimie, recoltată contra cost de pe rafturile magazinelor și ochii blocați în ecranele telefoanelor și televizoarelor, ei primesc din plin ”pâine și circ”.
Mâncare și divertisment (asta este circul – o diversiune de la atenția și prezența pe care o avem pentru viață).
CIRCuLAȚie.
Cum circulă atenția noastră spre diversiunile oferite, cum suntem prinși în laț.
Astăzi sărbătoresc circul să-mi reamintesc cum mă învârt în CERC (circ-u-laț-ie), fie că acest cerc se cheamă servici(școală)– casă – servici(școală), fie că el se cheamă ”să ne speriem de bau-bau, indiferent de nume: pandemie, război, încălzire globală sau extratereștrii, fie că acest cerc/circ se numește povestea din mintea mea, care mă ține în aceleași tipuri de obiceiuri și comportamente.
Suntem dependenți de senzația de confort și de falsa siguranță pe care circul sistemelor sociale și al vieții organizate într-un mod oarecum coerent le oferă prin povești meșteșugite.
În toate poveștile sunt LAȚ-uri și până să realizăm, devenim prizonieri în diferite CIRC-uri sau CERC-uri, în care apoi ne învârtim până amețim, lăsând acolo toată forța vitală.
Conștientizările nu sunt ușoare, nu sunt simple, dar în niciun caz nu sunt morbide.
Deschidem ochii să vedem realitatea, așa cum este ea, pentru că doar când definești corect o problemă (o boală) poți găsi o soluție (un leac).
Și soluția nu se va găsi niciodată la același nivel ca problema.
Nu se iese din circ, făcând circ.
Nu se oprește dependența de circ-u-laț-ia banilor, bunurilor, persoanelor și energiei luptând cu ea, revoltându-te împotriva ei sau înlocuind-o cu un alt circ/cerc.
Despre soluții și nivelul lor, poate în altă postare, când energia va permite.
Astăzi ne uităm în jur, deschidem ochii mari și ne observăm cum ne învârtim în cerc și jucăm în circ (sau suntem spectatori la circ).
Doamnelor și domnilor, vă prezint circul vieții! Vizionare și circ-u-laț-ie plăcută tuturor!
Cu iubire!
Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii