Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 177 – 26.06.2022. Astăzi sărbătoresc ritmul

ro

26 Jun, 2022 12:53 1244 Marime text
  • Ultimul week-end din luna iunie se anunță energetic ca având o vibrație profundă și intensă.

El ne poartă pas cu pas către luna nouă în Rac din 29 iunie și se anunță o perioadă sensibilă, delicată și conectată cu inima.
Am fost ghidată să mă reîntorc la poezie și sensibilitatea feminină căreia îi este dedicată, pentru că doar o mare iubire generează frecvența de vibrație din care nasc poeziile conectate cu inima. Iar odată cu poezia m-am reconectat la ritm.


Ritmul este cheia unei poezii reușite, a unei melodii care ”te prinde” sau a unei acțiuni sociale la care ești tentat să te asociezi.
Ritmurile exterioară ne influențează atât de mult întrucât pot fi acordate cu propriile noastre ritmuri interioare.


Fiecare organ din corpul nostru rezonează într-un ritm propriu.


În medicină sunt definite semnele vitale ale corpului, în număr de patru, cărora li se alocă niște numere (considerate ”normale” pentru starea de sănătate). Ele descriu cuantificarea ritmurilor proprii interioare ale corpului uman.

Aceste ritmuri interioare și ”semne vitale” ale corpului sunt:
- Respirația (12-20 pe minut)
- Tensiunea arterială (aproximativ 120/60)
- Pulsul (aproximativ 60-70/min)
- Temperatura corpului (aproximativ 36.6 Celsius, variații între 36 și 37.5)

Ritmul din interiorul corpului structurează un cântec al fiecărui organ, dar și al organismului ca un tot (ca un ansamblu de organe și structuri).

Fiecare corp este o întreagă orchestră de organe, sisteme și structuri, cu propriile ritmuri și propria melodie. Ele cântă în armonie, în coruri de organe, și rezultanta muzicii corpului este starea de sănătate.

Muzica armonică de cor sau orchestrală este cunoscută celor care sunt familiari cu melodicitatea clasică.
Când zeci sau sute de oameni și instrumente cântă armonios și produc muzică ce schimbă realitatea din jurul tuturor știm că starea de sănătate înseamnă mai mult decât binele fizic. Înseamnă conexiunea între noi și tot, înseamnă participarea la marele cântec al vieții.

Astăzi că propun, dacă aveți bunăvoința și dispoziția să ascultați muzică ce armonizează corpul spre sănătate să audiați Simfonia a 9-a de Beethoven (ce se termină cu Oda bucuriei) într-o interpretare excepțională. 


Această bucată muzicală îmi evocă mereu ce înseamnă în corpul fizic sănătatea reală.

Fiecare organ funcționează impecabil și-și face treaba. Iar împreună, creează o muzică ce realmente schimbă frecvența de vibrație a locului.

Cine este marele Dirijor și coordonatorul întregului spectacol?

În videoclipul pe care vi-l recomand este marele dirijor Riccardo Muti.
Astăzi vă invit să contemplați în corpul fiecăruia cine este marele dirijor care face posibilă interpretarea patiturii divine scrise pentru fiecare dintre noi, și pentru noi toți împreună.
Cine este Dirijorul care interpretează melodii ce aduc sănătatea, sau uneori pune în scenă alte melodii, care ne duc departe de sănătate, în zona de haos și confuzie?

Astăzi sărbătoresc ritmul vieții, dincolo de ritmurile artificiale pe care mi le impun mașinăriile din jur și electricitatea agresiv devenită o parte din viața și corpul meu.

Ritmul vieții îl pot regăsi în melodiile scrise de cei acordați la vibrația vieții.

Sau în melodiile Naturii, în mijlocul corurilor de păsări ori insecte.

Ritmul vieții este ritmul corpului meu în stare de sănătate, armonie și conectat la tot și toate în jurul lui.

Nu este ritmul de bum bum al boxelor din toate locurile în care se adună oamenii (pe plajă, la evenimente, în discoteci sau în cluburi, la petreceri familiale sau evenimente corporatiste).

Ritmul vieții este blând, lent, tonifiant și aducător de vitalitate.

Îmi propun să mă acordez astăzi la el, fie prin cântece și muzică, fie prin liniște și meditație, fie prin plimbare în Natură și conectare cu pământul, fie prin artă sau activitate inspirată. Orice îmi aduce bucurie și-mi face corpul să se simtă viu.

Să avem o zi de duminică cu ritm interior acordat la cel exterior și în armonie

Să ne fie bine tuturor

Cu iubire

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii