Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 203 – 22.07.2022 Astăzi îl sărbătoresc pe Chiron

ro

22 Jul, 2022 14:24 1213 Marime text
Chiron este numele unui personaj din mitologia greacă, un centaur înțelept, maestru în artele vindecării. Dintr-o întâmplare, Chiron a fost rănit cu o săgeată otrăvită de la Hercule, dar pentru că era nemuritor nu a dispărut, în schimb, a suferit dureri crâncene toată viața lui. S-a străduit să se vindece singur, în timp ce îi susținea și ajuta pe alții să se vindece.
Chiron este simbolul vindecătorului rănit, care pentru a își ușura propria suferință, se străduie să învețe, să se auto-educe, să aplice pe sine tot ceea ce află despre funcționarea corpului și energiei.

Chiron este denumit și un asteroid (sau planetă pitică, astronomii nu s-au decis încă) ce orbitează soarele, împreună cu alți asteroizi, într-o zonă între Saturn (planeta destinului) și Uranus (planeta incidentelor și întâmplărilor neprevăzute).
În astrologie, Chiron este considerat un planetoid care influențează energia pe Pământ, mai ales în perioadele sale de schimbări orbitale.

Astăzi, Chiron intră retrograd, până pe 23 decembrie.
Când o planetă este în tranzit retrograd astrologic (precum este Mercur, mult mai aproape de pământ și influențând mult mai intens fluxurile de energie de aici) totul se întâmplă invers decât fluxul obișnuit. Energia suferă perturbații, iar oamenii sensibili o simt mult mai intens. La un nivel general, ea influențează, totuși, întreaga omenire.

Ce se întâmplă într-un tranzit planetar retrograd?
Dacă înainte de focalizam pe exterior, pe acțiune, pe ce avem de făcut, în tranzitele retrograde planetare, ajungem să ne focalizăm în interior, pe simțire, pe respirație și ce ni se întâmplă în noi înșine.

În perioada de tranzit retrograd a lui Chiron, care începe astăzi, în fiecare dintre noi este activat vindecătorul rănit, cel care caută să-și înțeleagă suferința și să găsească soluții pentru ea. Chiron vine cu lecția curajului, pentru a rezista conștientizării propriilor erori și propriei ignoranțe. Cu toți cu cei care am discutat, ce s-au ”trezit” din amorțeala vieții zilnice, am ajuns la problema iertării de sine ”Cum de nu mi-am dat eu seama de asta? Cum de n-am văzut cât era de simplu? Cum am putut să fiu atât de orb?”

Această etapă este inevitabilă în procesul de creștere interioară.
Va ieși la suprafață, aproape la toată lumea, în următoarele luni.
Valurile pe care Chiron retrograd le va produce începând de astăzi în conștiența colectivă și în fiecare dintre noi, se vor intensifica.

Chiron aduce la suprafață multă furie, exprimată sub formă de iritare, nerăbdare, nemulțumire, frustrare sau chiar mânie frustă, exprimată zgomotos.
Energia furiei este benefică, atunci când este canalizată spre propria creștere și împuternicire.
Este util să fim furioși pe propriile limitări și propriile slăbiciuni, și cu forța degajată din furie, să punem în practică strategii de a lucra cu aceste limitări și slăbiciuni.

Ascunderea propriilor noastre probleme nu face decât să le susțină creșterea.
Aducerea lor la suprafață, evaluarea lor (cu toată neplăcerea pe care etalarea ”urâțeniei” interioare o creează) ne ajută să putem proiecta strategii de echilibrare și vindecare.
Astăzi îl sărbătoresc pe Chiron, centaurul rănit și maestrul vindecării prin plante și leacuri naturale, pentru că simbolul reprezentat de el ne amintește să ne reapropiem de Natură și să descoperim cât este de simplă viața, în magia ei: nutriție, respirație, mișcare.

Dacă reușim să identificăm pilonii fundamentali ai sănătății și să-i includem în viața noastră zilnică, folosim din plin tranzitul lui Chiron retrograd în propriul avantaj.
Să avem o zi de vineri cât mai frumoasă și echilibrată
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii