#ConstanțaEsteBine Ziua 213 – 1.08.2022. Astăzi sărbătoresc înlocuirea
#ConstanțaEsteBine: Ziua 213 – 1.08.2022. Astăzi sărbătoresc înlocuirea
01 Aug, 2022 08:36
ZIUA de Constanta
1212
Marime text
Prima zi din luna august începe în forță, la fel ca și 31 iulie.
Astăzi continuă conjuncția puternică de care v-am amintit, a planetelor Uranus și Marte, cu Nodul Nord (Marte se alături astăzi conjuncției Uranus Nodul Nord), toate fiind în semnul Taurului. Nodul Nord este în semnul Taurului, dar și planeta Uranus (din 2018 până în 2025), la fel și planeta Marte.
Semnul Taurului este semnul valorilor ce dau stabilitate vieții: bani, mâncare, frumusețe, bunuri materiale.
Ultima oară când a avut loc această conjuncție în semnul Taur (cu toate cele trei elemente în Taur) a fost în 1855, perioadă de mari transformări și refaceri în istorie, așa cum o cunoaștem prin poveștile care ni s-au spus.
Pentru că se schimbă energia și frecvența de vibrație a lumii și corpurilor noastre, mi-am propus la început de lună august, la începutul acestei săptămâni și la începutul unui nou ciclu de 15 ani (dacă mai avem perioada asta plănuită în destinul personal) să îndeplinesc o sarcină ce va modifica mult obiceiurile vieții mele.
Cea mai mare parte a acțiunilor noastre este condiționată prin cuvinte. Repetând (cu voce tare sau în gând) cuvintele oferite în statul nostru în social, menținem anumite comportamente sub forma obiceiurilor și rutinelor vieții noastre.
Am primit o temă pentru această săptămână pe care intenționez să o fac împreună cu voi, să înlocuiesc un verb condițional ”ar trebui” cu un altul, mai util practic ”aș putea”.
În loc să-mi spun întreaga zi: ”ar trebui să fac exerciții de respirație”, ”ar trebui să-mi fac genuflexiunile”, ”ar trebui să am grijă la ora la care mănânc ultima masă”, ”ar trebui să fiu atentă la calitatea hranei, să nu mai cumpăr produse de orice fel” etc să înlocuiesc verbul cu ”aș putea” – să fac toate cele de mai sus.
Când îmi spun ”ar trebui” este ca și cum m-aș condamna că nu o fac, ceva din mine mă împiedică să o fac, există o rezistență care se activează la auzul acestor cuvinte.
”Ar trebui” (adică, știu că trebuie), dar nu găsesc putere, energie, determinare sau focalizare să și fac, practic, acest lucru. Sau pur și simplu, refuz să o fac, când aud ”trebuie”.
”Ar trebui să nu mai fumez”, ”ar trebui să nu mai beau cafea”, ”ar trebui să nu mai consum dulciuri”, ”ar trebui să fiu atentă la ce și cât mănânc” etc
Dacă înlocuiesc acest condițional agresiv (care vine dintr-o viață întreagă de condiționări, de aceea induce atâta rezistență interioară) cu un altul, mai matur și responsabil, sunt curioasă cum se vor derula lucrurile întreaga săptămână.
Încep de astăzi, spun în loc de:
”Ar trebui să-mi fac exercițiile de respirație, 5 minute de trei ori pe zi”
”Aș putea să-mi fac exercițiile de respirație, 5 minute de trei ori pe zi”.
Când mi-am spus asta, ceva din mine a reacționat ”da, chiar aș putea...”.
Cumva, m-am împuternicit, m-am responsabilizat și am început să fac exercițiile. Cât de bine am reușit, în timpul limitat disponibil.
Limbajul este un instrument foarte important de condiționare socială.
Cu ajutorul lui, o industrie de publicitate imensă, aflată pe nota de plată a stăpânilor lumii, ne structurează direcția vieții.
”Modele” și ”trend-urile” nu sunt altceva decât industria de publicitate în acțiune.
”Totul este în schimbare pe lumea asta”, ne spune industria de publicitate.
”Ar trebui să vă luați ultimul model de mașină, de telefon mobil, de dispozitiv electronic smart sau de hrană super-manufacturată, dar foarte hrănitoare. Avem atâtea chestii de vânzare. Poftiți”.
Dacă înlocuiesc îndemânările lor cu
”Aș putea să-mi iau ultimul model de.....”
Vine automat și evaluarea interioară: ”da, aș putea, am mijloacele să o fac, dar real am nevoie de aceasta? Ce plus-valoare aduce în viața mea, cu prețul resurselor mele financiare? Îmi crește doar Importanța de sine, că sunt și eu ca toți ceilalți, sau real îmi aduce un folos în eficientizarea vieții?”
Dacă îmi spun (sau mi se spune) ”ar trebui să”, condiționarea socială mă face să mă supun acelor ”ar trebui” care înseamnă achiziții importante pentru stăpânii lumii cu pierdere evidentă pentru mine (mașină mai mare, obiecte mai scumpe) și să opun rezistență acelor ”ar trebui” care implică efort mare și câștig în timp pentru mine (dar ”pierdere” a unui client pentru stăpânii lumii).
Astăzi sărbătoresc înlocuirea unei sintagme cu o alta, a unei formulări cu o alta, pentru a putea urmări modul în care mintea mea se adaptează acestei schimbări.
Mulțumesc că facem acest experiment împreună și că împărtășim din experiența noastră în decursul zilelor ce vor trece.
Să avem o săptămână cât mai echilibrată și interesantă.
Cu iubire, tuturor
Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii