#ConstanțaEsteBine Ziua 267 – 24.09.2022. Astăzi sărbătoresc strugurii
#ConstanțaEsteBine: Ziua 267 – 24.09.2022. Astăzi sărbătoresc strugurii
24 Sep, 2022 09:00
ZIUA de Constanta
1565
Marime text
Fructele toamnei s-au copt. Vița de vie miroase aromat și îmbietor. Se apropie culesul strugurilor și obținerea mustului, acel suc amețitor de dulce, care este folosit pentru producția celui mai cunoscut și răspândit sedativ natural: vinul.
Îmi plac strugurii și îi mănânc de fiecare dată cu multă plăcere.
Am observat că oamenii au diferite preferințe: struguri albi, roșii sau negrii, funcție de starea corpului și obișnuințe.
Cu cât starea de acidoză a corpului este mai mare, mai accentuată, cu atât este mai mică toleranța pentru strugurii negri, cu o cantitate prea mare de taninuri, resveratrol și antociani, adică substanțe chimice natural acide, ce dau culoare și aromă strugurilor. Am observat cum persoanele în acidoză, copiii și vârstnicii, preferă strugurii albi, fără sâmburi, ce se pot consuma fără efort și cu minim de consecințe fizice.
Știu persoane atât de sensibilizate de acumulările de acizi în sistemul limfatic, ce nu pot consuma deloc fructe sau care pot consuma strugurii într-o cantitate foarte limitată, 10-15 boabe pe zi. Dincolo de această cantitate, apar simptome fizice, precum bolboroseli, dureri, crampe și diaree.
Am mai descoperit că strugurii sunt adesea stropiți cu substanțe chimice (chiar și piatră vânătă sau var, în varianta bio, dar cu multe substanțe petroliere, în varianta ”obișnuită”) pentru a-și menține roadele calitative și a produce din belșug.
Strugurii disponibili în comerț au pe suprafața lor chimie din belșug. Chiar și bine spălați cu apă, sau ținuți în apă cu lămâie (ori apă cu bicarbonat) câte jumătate de oră, tot își mențin pelicule de hidrocarburi lipite de coajă. O combinație ”explozivă” – carbohidrații din interior (fructoza) cu hidrocarburile exterioare (produșii petrolieri folosiți pentru protecție – fungicide, insecticide etc). Nu este de mirare reacția intensă pe care o observă multe persoane după consumul de struguri (reacție direct proporțională cu nivelul acidozei acumulate în corp).
M-am obișnuit să scot coaja și sâmburii strugurilor, în procesul de mestecare. Înainte de a înghiți, fac un fel de ”triaj” în gură, eliminând părțile pe care nu le doresc introduse în corp. Mâncatul strugurilor devine un proces laborios, de durată și am descoperit că mă satur relativ rapid, cu un ciorchine de strugure (sau mai puțin) dacă procedez în acest fel.
Strugurii sunt fructe utile pentru curățarea ficatului și intestinelor, dar o fac în modul unei mici furtuni. Cu siguranță ați experimentat efectele digestive ale unui pahar de must, consumat pe stomacul gol. Dar și a consumului strugurilor, într-o cantitate puțin mai mare decât avea nevoie corpul, în acele momente. Sau a combinațiilor ”explozive” de care discutam anterior.
Efectul de curățare digestivă și drenaj intestinal este mult intensificat acum, în toamnă, mai ales în această perioadă de Echinocțiu, în care în mod natural, toate organismele vii sunt pe programul ”eliminare, curățare, îndepărtare a țesuturilor uscate”.
Astăzi sărbătoresc strugurii pentru că ei reprezintă, simbolic, abundența Naturii și rezultatele benefice ale alianței oameni-plante. Vița de vie este printre plantele care însoțesc oamenii de la începutul timpurilor pe pământ. Co-abitează împreună și se susțin reciproc în eforturile de supraviețuire.
Aidoma oamenilor, vița de vie rezistă pe terenuri uscate și nisipoase, înfingându-și adânc rădăcina în sol. Poate suporta secetă și arșiță intensă, vânturi și schimbări de temperatură, reușind să producă anual fructele zemoase și dulci ale toamnei.
Să ne bucurăm de o masă cu struguri astăzi, consumată conștient, încet, atent, după ce am spălat bine cojile cu apă și le-am pus pe un platou de lemn, să ne bucurăm atât ochii, cât și nările, înainte de a oferi corpului substanțele hrănitoare din pulpa zemoasă.
Poftă bună la struguri, astăzi, în ziua dintre Echinocțiul de toamnă și lună nouă în Balanță. Echilibru, cumpătare, centrare și conectare la propriile nevoi.
Cu iubire, tuturor
Sursa foto-text:Facebook/ Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii