#ConstanțaEsteBine Ziua 340 – 6.12.2022. Astăzi sărbătoresc mucusul
#ConstanțaEsteBine: Ziua 340 – 6.12.2022. Astăzi sărbătoresc mucusul
06 Dec, 2022 09:10
ZIUA de Constanta
1378
Marime text
A început sezonul vremii reci și umede, producătoare de mucus și eliminări.
Frigul, vântul, umezeala, presiunea atmosferică, lipsa soarelui, dar și consumul de alimente iritante și lipsa mișcării fizice, produc iritații importante ale mucoaselor respiratorii și digestive.
Dacă ne trezim dimineața cu nasul înfundat, cu mucus în zona gâtului, care nu poate fi eliminat (pentru că mucusul este lipicios, vâscos, se ține bine de zona unde s-a format), cu ochii plini de secreții sau cu cerumen curgând din belșug din urechi, știm că este sezonul mucusului.
Ne ajută și apropierea lunii pline de pe 8 decembrie, care crește masiv presiunea în sistemul limfatic și în toate fluidele corpului, în special presiunea în zona capului și gâtului.
Un nou episod de viroze respiratorii începe să treacă printre elevi și studenți (că ei sunt laolaltă mai mult timp), dar nici adulții nu sunt scutiți de vizita mucusului.
Una dintre cele mai bune măsuri împotriva mucusului este folosirea apei, în toate formele sale disponibile: apa fierbinte, la care adăugăm sare, pentru băi de picioare sau băi generale, urmate de un duș rece pe regiunile eliminatorii: pe zona perineului și a bazinului. La copii, se pot face fricționări cu un prosopel rece, pe zona burții de la buric în jos, sau fricționări pe spate cu soluția Hapciu de la Fares (după baia caldă cu apă și sare).
Inhalațiile cu abur la nivelul capului (într-o cratiță cu ceai de mușețel fierbinte punem și 20 picături de Extracte Coacăz negru MG și Scoruș D1, și acoperind capul cu un prosop, respirăm aburii degajați, timp de câteva minute) de 2 ori pe zi câteva zile, sunt utile pentru înmuierea și eliminarea mai ușoară a mucusului din căile respiratorii.
Iar consumul de ceaiuri calde, băute gură cu gură, alături de alte lichide de hidratare (limonadă, compot, supe) mențin fluiditatea circulației și curățenia sistemelor digestiv și respirator.
Așadar, apa este elementul central al acestei perioade. Apa exterioară produce mucusul (vremea rece și umedă). Și tot apa, în alte forme și temperaturi, ajută la drenajul și curățenia acestuia.
Să nu uităm că apa este simbolul emoțiilor și al feminității.
Așa încât, odată cu mucusul, se elimină multe energii nedorite, sub forme destul de intense: plânsete, jeluiri, țipete, urlete, nemulțumiri.
Secretul de a trece cât mai detașat prin toată această perioadă este să ne amintim că apa mării are valuri. Și valurile vin și trec. La fel și această perioadă, va fi formată din valuri: care vin și trec.
Când te acoperă valul, pe moment ai senzația că te îneci și nu mai poți. Dacă reziști și nu lași mintea în scenarii de panică și frică, valul trece, apoi respiri adânc și te poți centra, să faci față următorului val care vine.
Astăzi sărbătoresc mucusul pentru că este prietenul nostru la început de anotimp rece. Ne arată când trebuie să luăm pauze (de la activitate, de la alimentație), semnalizând faptul că organismul fizic s-a umplut ”ochi” de tot ce facem. Mucusul ne indică timpul pentru ”non-acțiune”, pentru îngrijirea corpului și pentru încetinirea ritmului. Nu ne place mesajul său, dar mucusul îl oferă în fiecare an, de câte ori vocea interioară a corpului nu este ascultată.
Să avem astăzi o altă zi echilibrată, cât mai detașată și mai ales, cu multe curățenii eficiente.
Cu iubire, tuturor
Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii