Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:55 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 44 - 13.02.2022. Astăzi sărbătoresc (iar) frica

ro

13 Feb, 2022 11:48 1841 Marime text



V-am declarat intenția luna trecută că vom transforma ziua de 13 a fiecărei luni într-o sărbătoare a fricii.

Pentru că avem nevoie să onorăm și celebrăm una dintre cele mai puternice energii ale acestei lumi, pe care o hrănim zilnic prin repetiții, gânduri, emoții și acțiuni.



Prin comportamentul și obiceiurile noastre o menținem puternică și prezentă, de când există oameni pe pământ. Este o entitate energetică respectabilă.


Într-o zi de portal energetic, a 44-a zi a anului 2022, o zi de cifră 8 (4+4), ne uităm mai profund și mai atent la frică.

Observarea cu atenție a oricărui aspect din viața noastră ne ajută să vedem dincolo de iluzie, dincolo de poveste, dincolo de senzațiile noastre corporale.


Astăzi descoperim că frica este doar un cuvânt. Un simbol verbal și mental a unei senzații interioare, ce definește starea de victimă.

În spatele cuvântului frică se ascunde mereu neputința.

Nu pot să fac față la ceea ce îmi imaginez că va veni în realitatea mea.

Frica este întotdeauna anticipatorie, pentru că este doar o poveste. Acea istorisire mentală despre cum neputința mea va duce la o stare de suferință.


Frica de examene este doar o anticipare a necunoașterii pe care ceilalți o vor descoperi atunci când voi avea subiectele în fața ochilor.
Frica de schimbare este doar o anticipare a greutăților care vin dacă mă decid să nu mai repet anumite acțiuni și ritualuri.
Frica de o persoană, de o autoritate, de o instituție este doar o anticipare, în baza informațiilor pe care le am, despre posibilele consecințe neplăcute.

Cu alte cuvinte: frica este o poveste.

Nu are nicio conexiune cu realitatea posibilităților mele umane.

Ci doar cu relatările și experiențele oamenilor din jurul meu și evaluarea stării pe care o am în acel moment.

Frica este mentală. Corpul nostru fizic nu cunoaște frica, nu acea trăire paralizantă pe care o induce mintea. Este doar precaut și-și ia măsuri de supraviețuire. Dar corpul nostru nu va decide niciodată să stea treaz nopți la rând, de teama lipsei banilor sau pentru că partenerul/partenera mă înșeală.

Asta o face doar mintea.

Mintea este inteligența artificială din interiorul corpului nostru. Programul de computer introdus de școală, părinți și mass-media în energia ființei noastre. Ea se dorește a fi ghidul nostru prin viață. Doar că este un ghid care ne duce în stare de neputință și frică.
Este natural să-ți fie teamă pentru supraviețuire când ești copil.

Nu mai este la fel de natural să ai aceste trăiri ca adult.

Mintea rămâne la nivel de copil speriat o viață întreagă, dacă nu facem o reprogramare intenționată și conștientă.
Astăzi, sărbătorind frica și modul în care ea ghidează realitatea lumii, vă propun un exercițiu prin care să susținem mintea în schimbarea dialogului interior.

Mintea se menține prin repetiție continuă a ceea ce știe mai bine.

Observați cum vorbiți astăzi: ”mi-e teamă că s-ar putea întâmpla asta”....”mă tem că s-ar putea supăra dacă îi spun” etc. Repetați un limbaj care menține frica.

Această repetiție NU este avantajoasă și nu este susținătoare.

Astăzi, de ziua fricii, propun o repetiție inteligentă pentru întreaga săptămână care urmează:

RADIEZ PUTERE ORIUNDE MERG, RADIEZ PUTERE ORIUNDE SUNT.

Repetați aceste cuvinte iar și iar, până rulează automat în minte.

Cum vin gânduri de frică, teamă, rulați aceste cuvinte de mai sus. Observați cum se va simți corpul. Și cum va reacționa.
De ziua fricii, care este un cuvânt, astăzi vom folosi puterea cuvintelor să ne întărim și să ne amintim că suntem adulți. Iar condiționările mentale din copilărie pot fi schimbate.

O zi frumoasă, de centrare și lumină, pentru noi toți, dincolo de frică, spre împuternicire.

Cu iubire.

sursa foto și text: Facebook/ Zyanna Orinda 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii