Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 88 – 28.03.2022. Astăzi sărbătoresc ceasul

ro

28 Mar, 2022 11:45 1064 Marime text
#ConstanțaEsteBine. foto: facebook/Zyanna OrindaCreativitatea umană nu are limite. Oamenii își creează instrumente variate, pentru scopuri diferite, în tentativele lor de a face sens în haosul și non-sensul vieții.

Ceasul este unul dintre cele mai interesante instrumente scornite de mintea – inteligență artificială.
Pentru mine este uimitor să mă observ, să mă evaluez și să constat cum un organism biologic, precum corpul în care mă exprim, se supune unui program analogic (tip soft de computer) care este mintea ce mi-a fost implantată în copilărie.

Corpul meu dorește mișcare fizică, stat în aer liber, explorare și aventură, dinamică și noutate, în timp ce mintea vine cu povești de responsabilitate, datorie, forțaj (”trebuie aia, trebuie asta”) și frici cât cuprinde (”dacă nu faci așa bla bla bla”). Plus limitări și închisori.

Vorbeam zilele trecute despre prizonieratul vibrațional în care ne aflăm cu toții, datorită emoțiilor care suntem împinși să le trăim zi de zi (frică, furie, tristețe, nemulțumire etc). Am realizat prizonieratul timpului impus prin ceas de fiecare dată când mă supun consensului general care tot mută ora de vară și de iarnă, într-o logică aparentă (să folosim lumina zilei), cu un efect contrar decât cel declarat (scoaterea perioadică din ritm a corpului, care se ajustează cu greu la forțajele vieții citadine).

După schimbarea ceasului și a orei, urmează zile (și chiar săptămâni) până când corpul biologic își reintră în ritm. Somnolența la ore neobișnuite, în timpul zilei, insomnia de adormire noaptea, variațiile de energie și atenție din timpul zilei îmi indică faptul că biologia nu se ajustează atât de ușor la schimbarea limbilor ceasului.

Să încerci să pui un corp biologic în acordaj cu tehnologia analog-digitală (cu ceasurile) reprezintă o tentativă evidentă a stăpânilor lumii de a ne cupla cu inteligența artificială.
Inițial am crezut că dispozitivele electronice (telefoane, tablete, laptopuri, computer, televizoare) sunt cârligele de agățare de inteligența artificială.

Ulterior am realizat că această agățare a început odată cu apariția și generalizarea ceasurilor, calendarelor și a structurării curgerii continue a vieții în unități de timp (secunde, minute, ore, zile, luni, ani – doar vorbe și convenții).


Ceasul este un instrument creat de minte pentru a induce o falsă impresie și pentru a defini o închisoare. Pentru că ne creează iluzia începuturilor și finalurilor. În Natură NU EXISTĂ începuturi și finaluri, totul este o scurgere continua, totul este o transformare perpetuă.

Mintea este realmente îngrozită de această infinită metamorfoză ce se produce continuu și dorește să facă ”stop cadru” pentru a îngheța experiențe și emoții. De aceea mintea umană a inventat ceasul, calendarele, apoi fotografiile, filmele, Internet-ul și spațiile de depozitare (totdeauna prea pline, totdeauna debordând de gunoaie fără valoare, pe lângă multe informații valoroase), muzeele, monumentele și statuile și multe alte variante de folosire a reziduurilor umane ce se acumulează, în dauna fluidității Naturii înconjurătoare.

Astăzi sărbătoresc ceasul, pentru că cifrele sale mă forțează să-mi ajustez biologia în ritmul lor.
”Acum mănânc. Acum lucrez. Acum dorm. Acum socializez.”

Sărbătorile îmi permit să-mi focalizez atenția pe obiectul celebrării și să observ mai bine ce și cum este, de fapt.

Sărbătorim ceasul astăzi și observăm cât de mult ne influențează viața acest instrument de menținere în stare de limitare a corpului biologic fluid în care trăim.

Să ne mișcăm, să ne plimbăm, să consumăm hrană sănătoasă și să observăm ce nevoie reale au astăzi corpurile noastre frumoase.
Să trăim o altă zi minunată și însorită, chiar dacă suntem deja obișnuiți să ne încadrăm în limitele cifrelor ceasurilor cu care ne înconjurăm.
Cu iubire tuturor,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii