Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:50 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A vrut să cumpere afine şi putea să se otrăvească! Un constănţean susţine că un vânzător ambulant vindea fructe toxice în piaţa Obor din Constanţa!

ro

01 Nov, 2016 00:00 10851 Marime text
Atenţie la ce cumpăraţi atunci când vă aflaţi la cumpărături, pentru că puteţi să vă supuneţi unor riscuri mari! Un constănţean aflat la cumpărături în Oborul din Constanţa în cursul zilei de duminică s-a confruntat cu o situaţie nefericită. Ciprian Ionuţ Focşa a observat o vânzătoare ambulantă care vindea dintr-o găleată nişte fructe mărunte ce păreau a fi afine.
 
„Primul gând al meu a fost de unde dracu' afine proaspete în noiembrie! Zic: «De unde ai cules afinele?» Zice ea: «De la Vâlcea...» Mă rog… mă gândesc rapid, cum să vii de la Vâlcea să vinzi în obor o găleată de afine?! Am trecut peste asta! Iau trei-patru bobiţe, le bag în gură, le zdrobesc, o părticică mică din zeamă ducându-se pe gât, restul rămânând pe limbă. Prima reacţie a creierului meu a fost să nu simt nimic în prima jumătate de secundă, în a doua simţind ceva uleios, după care gura mea sterpezindu-se, iar în gât, pe esofag, simţind cum mă arde!“, a scris constănţeanul pe pagina sa de Facebook.
 
Revoltat, acesta şi-a dat seama că ceea ce intenţiona să achiziţioneze nu erau afine, ci altă plantă, fructe de boz, spune el, care sunt toxice. Gândindu-se că fructele acestea pot fi oferite şi consumate de alte persoane, a căror sănătate poate fi astfel afectată, el a apelat la instituţiile statului. Prima dată a sunat prin Serviciul de urgenţă 112 să reclame vânzătoarea ambulantă care comercializa nişte produse ce afectează siguranţa consumatorilor, însă de aici a fost redirecţionat către alte instituţii.
 
„Am sunat la 112, zic povestea, operatoarea mă întreabă dacă am sunat la OPC, eu zic: «Cum să sun, domnule, duminica? Cine răspunde?» «Bine, vă fac legătura la poliţie…» «Alo, buna ziua!» Iară spun povestea, ăla zice că cei de la DSP trebuie să vină, eu zic «bine, domnule, şi eu ce fac, stau să sun la toţi?» Poliţistul zice: «Şi ce vrei, domnule, să guste poliţia afine?» şi îmi închide telefonul!
 
Bineînţeles că am sunat la DSP! Acolo, o doamnă îmi spune că e singură de serviciu şi nu poate părăsi clădirea, dar o să sune să vorbească cu colegii ei şi revine cu telefon.
După zece minute, mă sună şi îmi zice: «Nu noi ne ocupăm de asta, Protecţia Consumatorului se ocupă». «Bine, domnule, asta otrăveşte lumea şi eu trebuie să sun de la unul la altul?» «Domnule, asta e, nu pot face nimic, sunaţi mâine la OPC!»“, a scris, revoltat, Ciprian Ionuţ Focşa.
 
Reprezentanţii Poliţiei au confirmat apelul constănţeanului revoltat la Serviciul de urgenţă 112, însă acesta a fost redirecţionat către instituţiile care au competenţe în soluţionarea situaţiilor de acest gen. Potrivit comisarului-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, Cornel Radu, până acum nu a fost înregistrată nicio sesizare în acest sens la instituţia pe care o conduce.
 
„Sesizarea se face în scris, nu pe Facebook, trebuie sesizare scrisă şi bonul fiscal doveditor pentru a putea interveni. În cazul unui vânzător ambulant, este greu de intervenit, pentru că nu îl putem căuta noi. Ne mai sesizăm din presă, dar la cazurile foarte grave, unde putem să intervenim“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Cornel Radu.
 

Nici Direcţia de Sănătate Publică se pare că nu are atribuţii pentru a interveni în astfel de situaţii, după cum ne-a explicat purtătorul de cuvânt al instituţiei judeţene, care a spus că activitatea nu ţine de competenţa DSP, ci probabil de Protecţia Consumatorului. Pentru a vă feri de astfel de situaţii, comisarii CJPC recomandă consumatorilor să evite să achiziţioneze produse de la comercianţii ambulanţi şi de la privaţi care nu pot oferi date despre provenienţa produselor comercializate, bonuri fiscale şi alte acte doveditoare.
 
Concluzia demersului pornit de constănţean vine tot de la Ciprian Ionuţ Focşa: „Când mergem să cumpărăm ceva, ar trebui să o facem liniştiţi că vânzătorul, orice rasă ar fi el, este de bună-credinţă! Vreau să fie clar: nu mă aşteptam la reacţii din partea nimănui... Poliţie sau DSP, OPC, acesta este sistemul! Unul nemernic care ţine cu statul, şi nu cu oamenii!
 
Dacă nu plăteşti o taxă, te saltă sus, dacă vinzi pătrunjel şi nu plăteşti taxe, eşti luat pe sus de mascaţi, de trupe speciale. Dacă eu reclam că cineva otrăveşte populaţia nu interesează pe nimeni. Dacă loveam un câine în obor veneau şi mă luau pe sus că sunt un animal care nu are suflet!“, a spus bărbatul nemulţumit.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • S 06 Nov, 2016 07:31 Pai ca de fiecare data, vor motiva ca nu au "proceduri" pentru astfel de situatii. Ma intreb retoric : "Atunci pentru ce mai existati si papati banii bugetului ?".
  • b 04 Nov, 2016 00:18 Sistem Criminal