Constănțeanul supărat. Banii pentru construcția unui nou sediu pentru Primărie ar putea fi cheltuiți pe digitalizare și reabilitare și am ieși mai ieftin
Constănțeanul supărat. Banii pentru construcția unui nou sediu pentru Primărie ar putea fi cheltuiți pe digitalizare
02 Jun, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3575
Marime text
- La propunerea inițiatorului, primarul municipiului Constanța, în ultima ședință de Consiliu Local Municipal a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea oportunității achiziționării sau construirii unui spațiu necesar desfășurării activității Primăriei Constanța
- Nu toți constănțenii sunt de acord însă cu o astfel de investiție într-un sediu din beton
- Sugestia lor este ca administrația locală să investească mai degrabă în conceptul digitalizare care să interconecteze serviciile primăriei și eventual să reabiliteze spații deja existente, aspect care ar însemna o economie reală pentru bugetul local
La propunerea inițiatorului, primarul municipiului Constanța, în ultima ședință de Consiliu Local Municipal a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea oportunității achiziționării sau construirii unui spațiu necesar desfășurării activității Primăriei Municipiului Constanța.
Actuala conducere a primăriei Constanța își dorește un sediu nou în care aparatul administrativ să își desfășoare activitatea.
Propunerile legate de un eventual sediu s-au tot perindat în spațiul public și în mandatul trecut.
Nu toți constănțenii sunt de acord însă cu o astfel de investiție într-un sediu din beton, sugestia lor fiind ca administrația locală să investească mai degrabă în conceptul digitalizare care să interconecteze serviciile primăriei și eventual, reabilitarea unor spații deja existente, aspect care ar însemna o economie reală pentru un buget și așa insuficient.
“Înțeleg că desi RAEDPP are clădiri în patrimoniu, stă cu chirie (nicio vorbuliță despre ce clădiri ar mai putea fi reabilitate, în afara de cea de care se știe). Cetățenii sunt nevoiți să facă drumuri suplimentare dacă au nevoie de mai multe servicii simultan - dacă asta nu e cea mai bună dovadă a nepăsării față de cetățean, atunci nu știu care poate fi alta. De ce este nevoit cetățeanul să facă asta, nu pentru ca serviciile primăriei nu comunică între ele? Și de câte ori s-a auzit în campanie de digitalizare? Oare ce o fi însemnând în mintea aleșilor noștri, ceva care dă bine, de secol 21, nu? Eu văd doar o discuție superficială despre cum cel mai bine e să o luăm de la zero, nu văd o discuție și atitudine responsabile. Și să exagerezi suma chiriei când opoziția nu susține inițiativa, tot acolo se încadrează. Banii pentru construcție ar putea fi cheltuiți pe digitalizare și reabilitare și am ieși mai ieftin și mai rapid. De ce nu faceți publică o analiză, care e situația, concret?”, susține Simona N., o constănțeancă indignată de planurile primarului Vergil Chițac.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii