Constănțeanul supărat. Care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?
Constănțeanul supărat. Care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?
08 Mar, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2955
Marime text
- Un volum imens de muncă, gestionat de o mână de voluntari inimoși care sortează donațiile primite la Pavilionul Expozițional din Constanța destinate refugiaților ucrainieni care fug din calea războiului
- Dar care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?
- Mulți cetățeni s-au mobilizat exemplar, donând produse sanitare, conserve, haine în condiții bune, pentru a ajuta refugiații ucraineni
- La polul opus, au existat și persoane ce au dat dovadă de mai puțină bunăvoință, donând haine ce se aflau în condiții insalubre/rupte sau inadecvate pentru refugiați (rochii de seară/etc.)
Un volum imens de muncă, gestionat de o mână de voluntari inimoși care sortează donațiile primite la Pavilionul Expozițional din Constanța destinate refugiaților ucrainieni care fug din calea războiului.
Dar care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?
Explică, în cele ce urmează Ariana Dudună, voluntar.
„În acest weekend am fost prezentă alături de membrii Asociația Elevilor din Constanța la Pavilionul Expozițional Constanța ca voluntar pentru sortarea donațiilor.
În urma experienței, vin cu următoarele precizări:
Gunoaiele trebuie duse la gunoi, nu pot fi donate!
Multiplii cetățeni s-au mobilizat exemplar, donând produse sanitare, conserve, haine în condiții bune, pentru a ajuta refugiații ucraineni.
Totuși, la polul opus, au existat și persoane ce au dat dovadă de mai puțină bunăvoință, donând haine ce se aflau în condiții insalubre/rupte sau inadecvate pentru refugiați (rochii de seară/etc.).
Deși suntem obișnuiți să mergem pe logica "lasă că nu strică", articolele vestimentare aflate în astfel de condiții ajung unde ar fi trebuit să ajungă din start, la gunoi.
Centrele de donare nu trebuie privite drept un sprijin în a face curățenia de primăvară, ci drept o modalitate de a ajuta niște oameni aflați în stare de suferință.
În fapt, la acest moment la centru sunt destule haine, iar în acest sens recomand donarea de materiale sanitare în favoarea donării hainelor”, susține tânăra constănțeancă supărată.
Constănțeanca se întreabă ce se va întâmpla cu hainele ce nu vor fi luate de refugiați?
Asta pentru că numărul de haine este unul extrem de mare în comparație cu cererea venită din partea refugiaților ucraineni.
„În acest sens, consider că ar trebui ca Primăria Constanța să se mobilizeze și să găsească deja o soluție la această întrebare, identificând alte grupuri dezavantajate ce ar avea nevoie de sprijin, pentru ca lucrurile donate de oameni să nu ajungă aruncate odată cu finalizarea crizei”, mai afirmă tânăra.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii