Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat „Cartierul Baba Novac, în sensul de mers spre bulevardul Aurel Vlaicu este impropriu de locuit!"

ro

25 Oct, 2024 14:30 6334 Marime text




Irina Popescu, o constănțeancă domiciliată în cartierul Baba Novac semnalează din nou problemele cu care se confruntă această zonă a municipiului Constanța, la trei ani de la prima sezizare transmisă cotidianului ZIUA de Constanța.

„Cartierul Baba Novac( în partea dreaptă a străzii Baba Novac, în sensul de mers spre bulevardul Aurel Vlaicu) este impropriu de locuit. Fără străzi asfaltate, fără trotuare, fără respectarea unui plan urbanistic, cartierul arată ca o zonă rurală din anii 1950”, spune femeia.

În acest sens, constănțeancă solicită răspunsuri autorităților la următoarele întrebări legitime:

1. A fost vreun reprezentant al Primăriei în acest cartier?
2. De ce Arhitectul șef și biroul urbanism nu respectă PUG existent? ( răsar blocuri peste noapte, nu există parcări aferente acestor condominii, nu se poate circula, mașinile de colectare deșeuri nu pot intra).
3.În cazul unui incendiu, pe unde va intra mașina de pompieri?
4. Poliția locală a aplicat amenzi pentru nerespectarea autorizații, aliniament, gunoaie lăsate de cei care construiesc haotic?( a se vedea strada Putnei, unde cel care deține un magazin de mobilă depoziteaza sacii cu resturi pe stradă).
5. Exista un proiect de urbanizare, amenajare a acestui cartier?
6. Câte controale a dispus ISC Constanța până în prezent în acest cartier?

În 2021, constănțeanca atrăgea atenție că acest cartier rezidenţial nu reuşesste să respecte standardele minime de civilizaţie iar străzile neasfaltate erau pline de gropi, iar atunci când se topea zăpada sau ploua era un adevărat dezastru.

Pe scurt, imaginea cartierului era și a rămas una dezolantă, cu construcții ridicate după bunul plac, fără nicio logică - un gard mai în față, altul mai retras, toate străzile devenind astfel, niște linii frânte.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datel or cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
 
Citește și:
Constănțeanul supărat. „Administrația Chițac nu a auzit de cartierul nostru. În acest ritm, Baba Novac, numai are nicio șansă" (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii