Concluzia unui deținător de mașină electrică „Plata parcării ne costă mai mult decât încărcarea"!
Concluzia unui deținător de mașină electrică: „Plata parcării ne costă mai mult decât încărcarea"!
30 May, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
3680
Marime text
- Un tulcean, proprietar al unui autoturism electric trage un semnal de alarmă, după ce a primit amendă pentru oprirea/ staționarea fără plata parcării
- În Regulamentul parcărilor publice, la art.6, alin. 2 se precizează că "Locurile de parcare destinate autovehiculelor electrice care utilizează stațiile de reîncărcare sunt rezervate și semnalizare prin simboluri internaționale"
- La art.7, alin 3 din același Regulament, se menționează că deținătorii autovehiculelor electrice sunt obligați sa achite tariful de parcare aferent perioadei de stationare în parcările publice cu plată
- Locurile de încărcare sunt considerate locuri de parcare publice cu plată
În cazul în care locuiești în Tucea și încă te mai gândești să achiziționezi un autovehicul fără emisii poluante, cu siguranță te interesează și cât costă atât încărcarea unei mașini electrice dar și cu cât te taxează Primăria pe perioada staționării aferente procesului de încarcare.
Un constănțean, proprietar al unui autoturism electric trage un semnal de alarmă, după ce a primit amendă pentru oprirea/ staționarea fără plata parcării. Bărbatul avea autoturismul la încărcat.
„Am lăsat autoturismul marca Dacia Spring la încărcat timp de 2 ore, la stația de pe strada Isaccei. La finalizarea timpului de încărcare când am venit sa scot masina de la încărcat am avut neplăcuta surpriză să văd că am primit o amendă pentru oprirea/ staționarea fără plata parcării.
În condițiile în care repet masina era pe locul de încarcare electrică.
Citind apoi regulamentul parcărilor publice am constat ca la art.6 ,alin. 2 este menționat că "Locurile de parcare destinate autovehiculelor electrice care utilizează stațiile de reîncărcare sunt rezervate și semnalizare prin simboluri internaționale " iar la art.7 alin 3 din același Regulament, se preciează faptul că "deținătorii autovehiculelor electrice sunt obligați să achite tariful de parcare aferent perioadei de staționare în parcările publice cu plată". În concluzie, locurile de încarcare sunt considerate, locuri de parcare publice cu plată”, susține bărbatul.
Concluzia amară a posesorilor de autovehicule electrice este aceea că de fiecare dată când trebuie să-și încarce mașinile pentru a putea circula, trebuie să achite și taxa de parcare, deoarece în municipiul Constanța, nu există stații de încarcare rapidă iar procesul durează până la 12 ore. „Vom ajunge să plătim mai mult pe parcare decât dacă am fi plătit încărcarea la stație”, concluzionează constănțeanul.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Constănțeanul supărat. Noile giratorii de la intrarea în stațiunea Mamaia costă o mică avere „Confort Urban lucrează cu prețuri mai mari decât CNAIR"
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Sofer 15 Oct, 2023 19:06 Mi se pare logic si normal ca și cei cu masini electrice sa plătească locul de parcare la fel noi toți ceilalți soferi de masini pe combustie. Nu are decât să își încarce mașina acasă sau în orice alt loc.