Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:13 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat De ce au fost abandonate statuile - “Sirena și Delfinul”, “Tinerețe” și “Muzica mării” în curtea ecarisajului? Primăria explică situația creată! (galerie foto)

ro

05 May, 2020 00:00 3861 Marime text

Răzvan Cezar Mateescu a fotografiat zilele trecute în curtea ecarisajului care aparține municipalității, trei statui care au înfrumusețat stațiunea Mamaia, în alte vremuri. Este vorba despre lucrările “Muzica Mării” - Olga Porumbaru 1971, “Sirena și Delfinul” - Corneliu Medrea 1961 și “Tinerețe” - Ada Geo Medrea 1962.
Constănțeanul și-a exprimat indignarea pe o rețea de socializate, după ce a constatat că lucrările au fost tăiate și aruncate în afara orașului, într-un depozit al primăriei.
 
Am cerut un punct de vedere primăriei Constanța referitor la situația celor trei statui, punct de vedere pe care vi-l prezentăm mai jos: “Grupul statuar „Sirena și Delfinul” – monument istoric, a fost ridicat de pe amplasamentul inițial din stațiunea Mamaia deoarece nu se mai încadra în zonă, conform proiectului privind „Promenadă Turistică Mamaia” și este inclus în proiectul privind restaurarea, reamplasarea și punere în valoare a statuilor și monumentelor istorice amplasate în municipiul Constanța;
Opera de artă „Muzica Mării” a rămas pe amplasamentul inițial, însă din cauza construcțiilor particulare din zonă a fost mutată de aceștia. Este inclusă în proiectul privind restaurarea, reamplasarea și punerea în valoare a statuilor și monumentelor istorice amplasate în municipiul Constanța;
Grupul statuar „Tinerețe” („Fete Șezând”) a fost ridicat de pe amplasamentul inițial din stațiunea Mamaia deoarece nu se mai încadra în zonă, conform proiectului privind „Restaurarea și reamenajarea promenadei și a spațiilor verzi din zona Vraja Mării – Cazino – Port Tomis” și este inclus în proiectul privind restaurarea, reamplasarea și punere în valoare a statuilor și monumentelor istorice amplasate în municipiul Constanța.
​Menționăm că, până la implementarea proiectului privind serviciul de restaurare, reamplasare și punere în valoare statui și monumente istorice, cele două opere de artă „Sirena și Delfinul” și „Tinerețe” („Fete Șezând”) se află în incinta Depozitului Primăriei municipiului Constanța, urmând ca si “Muzica mării” să fie transportată în cel mai scurt timp în aceeași locație”.

Sursa foto: facebook/razvancezarmateescu
 
Citește și:

Acuzaţii. Comisia de inventariere a monumentelor istorice din municipiul Constanţa, condusă de consilierul primarului Făgădău, un tertip electoral?


Făgădău vrea comisie de identificare şi inventariere a monumentelor istorice din municipiul Constanţa. Cum va funcţiona? (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii